Na ulicach? A po co? Wokol budynkow publicznych, offszem. Jedyne co Polsce grozi to okupacja budynkow publicznych przez terrorystow. #takibylplan #ciamajdan
Ale ci ludzie wcale więcej nie chcą. Wczoraj redaktorka próbowała rozmawiać z nimi i dociec, o co walczą. Im wszystko jedno. Naprawdę mieli do powiedzenia pojedyncze słowa.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
AnnaE napisal(a): Ale ci ludzie wcale więcej nie chcą. Wczoraj redaktorka próbowała rozmawiać z nimi i dociec, o co walczą. Im wszystko jedno. Naprawdę mieli do powiedzenia pojedyncze słowa.
W sumie nie chciałam wprost napisać, że mają takich przywódców, na jakich zasługują.
Cyrylica napisal(a): Biedni ludzie, mają takich durnych przywódców. Przecież ten Kijowski nie ma im nic do powiedzenia. Same frazesy i durnoty. Co za mózgi.
Nie żałujcie tych ludzi. Odmawiają poznania rzeczywistości, odmawiają jakiejkolwiek sprawiedliwości i obiektywizmu, obecnie są na wojnie. I wcale jej jeszcze nie przegrali, choć swoje szanse zdecydowanie przeszacowują, ale o to dbają już ich liderzy. To jest ich wybór.
KAnia napisal(a): tu jest Sejm doprawdy - odkrywcze
Nie. W sensie - tych co widać na zdjeciu (w domysle: i cała reszta opozycji zjednoczonej) to jest tu-jest-sejm Gdyżalbowiem tam-nie-jest sejm, gdzie zjednoczona prawica, czyli w sali kolumnowej.
KAnia napisal(a): tu jest Sejm doprawdy - odkrywcze
Nie. W sensie - tych co widać na zdjeciu (w domysle: i cała reszta opozycji zjednoczonej) to jest tu-jest-sejm Gdyżalbowiem tam-nie-jest sejm, gdzie zjednoczona prawica, czyli w sali kolumnowej.
tak, wiem, ale niechcący im się udało wypowiedzieć zdanie prawdziwe
Przypomina mi się trybun ludowy Lis wrzeszczący do kodowskiego tłumu: "to wy jesteście suwerenem! wy i WYŁĄCZNIE wy!". To takie lingwistyczne zawłaszczanie rzeczywistości - "tu jest Polska" (tylko na wiecach KOD-u), "to jest Sejm" (tylko wśród zbuntowanych posłów opozycji) itd.
eliasz napisal(a): Przypomina mi się trybun ludowy Lis wrzeszczący do kodowskiego tłumu: "to wy jesteście suwerenem! wy i WYŁĄCZNIE wy!". To takie lingwistyczne zawłaszczanie rzeczywistości - "tu jest Polska" (tylko na wiecach KOD-u), "to jest Sejm" (tylko wśród zbuntowanych posłów opozycji) itd.
najlepsze hasełko powtarzane przez b. PZPRowców i esbeków to: " pisowskie komuchy".
eliasz napisal(a): Przypomina mi się trybun ludowy Lis wrzeszczący do kodowskiego tłumu: "to wy jesteście suwerenem! wy i WYŁĄCZNIE wy!". To takie lingwistyczne zawłaszczanie rzeczywistości - "tu jest Polska" (tylko na wiecach KOD-u), "to jest Sejm" (tylko wśród zbuntowanych posłów opozycji) itd.
najlepsze hasełko powtarzane przez b. PZPRowców i esbeków to: " pisowskie komuchy".
No właśnie. Można zdechnąć ze śmiechu, jak kodziarstwo wrzeszczy "precz z komuną!".
KazioToJa napisal(a): a właściwie po co oni siedzą w tym sejmie? Straciłam orientację, o co oficjalnie walczą? Bo nieoficjalnie wiadomo.
O nowego premiera rządu jedności narodowej? (Pomysł Węglarczyka, ale od razu z dementi, że o niczym takim nie słyszał, tylko podaje możliwości wyjścia z kryzysu.)
No, ja nigdy nie przyjąłem excathedrowej narracji o dwóch nacjach: bogodrzańskiej i polskiej. Chociaż jest bardzo pomocna w oglądzie sytuacji w Polsce (od dziesiątek lat).
= Nawet w PiS nie ma jedności. Na razie jest większe zwarcie, bo wróg bardzo naciera.
= Hm, w zasadzie ciekawe myśli przychodzą, jeśli odpowiedzieć serio. Musieliby chyba naprawdę ruskie zbrojnie wejść, by to zobaczyć. Brrr, co za myśli!
raste napisal(a): Zaczynam myśleć że to Kaczyński sprowokował całą sytuację. Opozycja nie może być aż taka głupia.
Stawiam, że jest. Dlaczego? Zbyt dużo ośrodków decyzyjnych i tak naprawdę jeszcze zajęci są walką między sobą. "Zjednoczeni" są tylko dla obrazków w telewizji.
Komentarz
Wokol budynkow publicznych, offszem. Jedyne co Polsce grozi to okupacja budynkow publicznych przez terrorystow. #takibylplan #ciamajdan
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
PROJEKT ma niesamowitą nazwę pt: "Tu jest Sejm".
doprawdy - odkrywcze
Gdyżalbowiem tam-nie-jest sejm, gdzie zjednoczona prawica, czyli w sali kolumnowej.
Chociaż jest bardzo pomocna w oglądzie sytuacji w Polsce (od dziesiątek lat).
=
Nawet w PiS nie ma jedności. Na razie jest większe zwarcie, bo wróg bardzo naciera.
=
Hm, w zasadzie ciekawe myśli przychodzą, jeśli odpowiedzieć serio.
Musieliby chyba naprawdę ruskie zbrojnie wejść, by to zobaczyć. Brrr, co za myśli!
Kukiz'15 - bezeduura!
Opozycja totalna - bezeduura!
Prawda nas wyzwoli.