Skip to content

Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy <br />2017 - 2018

1151617181921»

Komentarz

• Jak nie idzie, to nie idzie.

"TVP wzywa Jerzego Owsiaka do zapłaty. Organizator WOŚP postawił sprawę jasno

Jerzy Owsiak jak co roku musi mierzyć się z głosami krytyki i z publicznymi przytykami ze strony przeciwników Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. To jednak nie koniec kłopotów kontrowersyjnego działacza. Okazuje się, że Telewizja Polska wezwała go do zapłaty zaległego abonamentu. 71-latek nie czekał zbyt długo z odpowiedzią.

Sam zainteresowany zdążył już odnieść się do sprawy i jednoznacznie przyznał, że nie ma zamiaru rozliczyć się z zaległości. Wszystko dlatego, że za urzędowania przedstawicieli "dobrej zmiany" telewizyjna Jedynka i Dwójka nie szczędziła mu dosadnych słów krytyki.
    Działacz przyznał, że czas prezesury Jacka Kurskiego to dla niego okres "ośmiu lat odcięcia, pogonienia, próby wymazania Orkiestry" - wyznał w rozmowie z Polską Agencją Prasową.

"Mimo tego, co działo się w mediach publicznych, długo płaciłem abonament, w końcu jednak przestałem, nie godząc się na to, co robili. Wysłałem więc odpowiedź poczcie, że nie zapłacę tych pieniędzy, ponieważ ta telewizja obrażała mnie, sugerowała, że jestem złodziejem i nigdy nie poniosła za to odpowiedzialności. Nie zapłacę ani zaległego, ani bieżącego abonamentu i chętnie doprowadzę do publicznej dyskusji na ten temat, ponieważ osób pokrzywdzonych przez tę telewizję są tysiące i musi to zostać rozliczone" - dodał Owsiak.

"To postawienie kropki nad "i" jest ważne. Nie mieści mi się w głowie, że ci dziennikarze są wciąż w zawodzie i dalej robią to samo, tylko w innej stacji. Uważam, że zasługują na to, by objąć ich zawodową infamią. To temat, który podjąć powinny jakieś stowarzyszenia dziennikarskie" - podsumował rozmówca PAP."

• edytowano 27 January

Facet powinien się leczyć. Ma jakieś obsesje. Wszyscy go obrażają, hejtują, tylko on jest anioł. Mam go dość z jego agresją i obsesjami.

• TV Republika jest antyonkologiczna i antyludzka.

• "Jerzy Owsiak zachorował na sepsę antypisowską"- były minister i poseł Jacek Soska

• przepraszam
    prawo je jedno
    ja płaciłem i płacę

• Michał Rachoń 'Milicyjne dziecko dostało szału' :D
    A czy za emisję tej 'reklamy' nie można by jakiegoś paragrafa wyszukać? bo to ewidentne działanie na szkodę?

• "Kolejny finał WOŚP.
    Palikot nagle uzbierał na kaucję.
    Ja tam nic nie sugeruję..."

• Tylko że w to się powinni włączyć i Karnowscy i o.Tadeusz Rydzyk, na pełnej petardzie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.