@trep powiedział(a):
Jeśli onuce dostają 2*tyle co od ogółu, to chyba tak.
Konfa sądząc po wynikach spływających z komisji (tylko te warto badać, nie sondaże) będzie miała w skali kraju między 7 a 8. Odchylenie jest niewielkie.
W ogóle chyba obecnie jest już korelacja między wynikami PiS i Konfy (wśród rolników i poza), więc tu to w pełni zrozumiałe, z piątką czy bez.
@Brzost powiedział(a):
POsłanka Mucha już ma teorię sPiSkową na ten temat.
Widziałem, Mucha z najlepszych lat...
(dla tych, co nie wiedzą - Mucha zasugerowała, że PiS wybrał dogodny dla siebie termin, utrudniający głosowanie młodym... a faktycznie termin wyborów samorządowych ustala premier, w tym przypadku to już była decyzja Tuska, nie Morawieckiego)
@Brzost powiedział(a):
(dla tych, co nie wiedzą - Mucha zasugerowała, że PiS wybrał dogodny dla siebie termin, utrudniający głosowanie młodym... a faktycznie termin wyborów samorządowych ustala premier, w tym przypadku to już była decyzja Tuska, nie Morawieckiego)
Kiedyś bywał na forum Rebelya UPR-owiec p. K. Kałębasiak
Ukuł on był kilkanaście lat temu termin MŁOTciesz i w kontekście wyborczym był to termin proroczy
Zobaczyć chciałbym ja, skąd te młodzieżowych 7 wolt przyszło, w sensie, od kogo do kogo przepływy były, a wiele to kwestia tego, że komuś nie chciało się pójść. W końcu jak wiadomo, ciepła kwietniowa niedziela to najgorszy czas na głosiowanie. Spać się chce, łeb pęka, trzewia szarpią, a tu jeszcze gdzieś łazić trzeba.
@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
Zobaczyć chciałbym ja, skąd te młodzieżowych 7 wolt przyszło, w sensie, od kogo do kogo przepływy były, a wiele to kwestia tego, że komuś nie chciało się pójść. W końcu jak wiadomo, ciepła kwietniowa niedziela to najgorszy czas na głosiowanie. Spać się chce, łeb pęka, trzewia szarpią, a tu jeszcze gdzieś łazić trzeba.
to by oznaczało że pisoska młodzież jest bardziej zdyscyplinowana.
ale wg. mnie po prostu wk..rw na PIS pomału przechodzi, bo to było źródłem tej poprzedniej mobilizacji a nie jakieś programowe przemyślenia.
ale wg. mnie po prostu wk..rw na PIS pomału przechodzi, bo to było źródłem tej poprzedniej mobilizacji a nie jakieś programowe przemyślenia.
Wiesz pan, chciałbym umieć zrozumieć młodzież, ale tak serio.
Córuś moja np. skarży się, że jak tylko wychynie poza bańkę, to katoli ze świeczką szukać. Jako że nosi na nadgarstku różaniec, to uwarzają rze to po to, żeby zrobić babci przyjemnoś -- w końcu to kurturarna młoda osoba, tak?
Córuś moja np. skarży się, że jak tylko wychynie poza bańkę, to katoli ze świeczką szukać. Jako że nosi na nadgarstku różaniec, to uwarzają rze to po to, żeby zrobić babci przyjemnoś -- w końcu to kurturarna młoda osoba, tak?
ostatnio jak niechcący trafiłem na Mszę niedzielną do parafii to zaliczyłem dwa zdziwienia,
po pierwsze wszystkie miejsca siedzące był obsadzone,
po drugie zebrany lud boży odzwierciedlał ogólnie proporcje z całości populacji, czyli siwe głowy nie dominowały,
a obok mnie stały dwie dziewczyny z pomalowanymi na fioletowo włosami (dotąd myślałem, że to się jakoś kłuci).
Wiec chyba faktycznie nie wszystko jest takie jednoznaczne.
U mojej rodziny na głębokiej pisowskiej wsi paru młodych się wyłamało i w zeszłym roku zagłosowali wbrew rodzinie. Od tego czasu przy każdym rodzinnym spotkaniu mieli robione grillowanko, które szło bardzo łatwo gdyż Ryży Xuj bardzo pomagał. Ponieważ jest to młodzież jednak dobrze wychowana, szanująca rodziców, szczelam, że teraz głosowali inaczej.
"Każdego dnia roboczego pojawia się 200-300 ofert pracy dla nauczycieli, czytamy na profilu Dealerów Wiedzy, prowadzonego przez Roberta Górniaka, nauczyciela, który analizuje ruch kadrowy w oświacie. Jednocześnie w każdym tygodniu wygasa 400-500 ogłoszeń. Na pedagogów czeka rekordowe 7600 wakatów. "
ło matko! co się dzieje!? "Brakowało takiego lotniska". Znamy stanowisko niemieckiego rządu ws. CPK
Budowa CPK to "wypowiedzenie wojny niemieckiemu przemysłowi lotniczemu"? Rząd w Berlinie odcina się od głośnego artykułu w "Die Welt" i w odpowiedzi na pytania money.pl przekonuje, że "to nie jest jego punkt widzenia". Podkreśla, że nowe lotnisko w Baranowie ma opłacać się Niemcom i całej UE https://www.money.pl/gospodarka/brakowalo-takiego-lotniska-znamy-stanowisko-niemieckiego-rzadu-ws-cpk-7015042352159552a.html
Taka sytuacja w historii polskiego parlamentu jeszcze się nie wydarzyła. Sejmowa telewizja transmitowała na żywo zamknięte posiedzenie klubu parlamentarnego Lewicy. Można je było obejrzeć na przykład w hotelu sejmowym. W czasie posiedzenia rozmawiano nie tylko o projektach ustaw, w tym zapalnym dla koalicji temacie aborcji, ale również o Trzeciej Drodze. Jeden z polityków Lewicy stwierdził wprost, że nie wierzy, aby był to przypadek.
Jak dowiedziała się Wirtualna Polska, cała sytuacja wydarzyła się w miniony wtorek, kiedy w sali 102 obradował na zamkniętym posiedzeniu klub parlamentarny Lewicy. Dyskutowano m.in. o projektach dotyczących aborcji. Jednak w pewnym momencie ktoś zorientował się, że posiedzenie transmituje telewizja sejmowa.
Link do omówienia.
Smaczków wiele, bo i Xymen pokazuje, że potrafi być mściwy i ma możliwości, spotkania klubu PiS poza Sejmem też stają się bardziej zrozumiałe, a utrata poparcia postkomuchów u techników sejmowych zadziwia.
@Brzost powiedział(a):
Skoro platfusy przejęły większość agendy postkomuchów, stają się oni zbędni.
Platforma stała się polską Partią Instytucjonalno-Rewolucyjną w ramach forsownej ateizacji i gangsteryzacji naszego kraju, faktycznie lewica światopogladowa stała się zbedna Jako oddzielna formacja.
@los powiedział(a):
Odrobina teorii gier i wszystko wiadomo. Dlaczego się nie uczą?
Nu ale wybaczenie z teorii więźnia nie ma racji bytu, bo abortusowy atak był przepotężny i skuteczny, bo TD poza peezelem dostała baty, choć śmiesznie, bo lewactwo nic nie ugrało na tem.
Klikłem na ten link, potem na jeszcze jeden na tej stronie lafkrakow i na obu wyskoczyła mi lekrama uśmiechniętego złodzieja (nb. zastanawialiśmy się ż żoną w sprawie tych uśmiechów. - Ale muszą szkolić tych fotografów, żeby im takie uśmiechnięte, czasem roześmiane zdjęcia cykali - mówi żona. - Eee, według mnie to wcale nie potrzeba ich ustawiać. Oni sobie po prostu myślą, ile zaraz ukradną.).
Komentarz
Jeśli onuce dostają 2*tyle co od ogółu, to chyba tak.
Jakby nie było piątki dla zwierząt, to byłoby jeszcze więcej.
Konfa sądząc po wynikach spływających z komisji (tylko te warto badać, nie sondaże) będzie miała w skali kraju między 7 a 8. Odchylenie jest niewielkie.
W ogóle chyba obecnie jest już korelacja między wynikami PiS i Konfy (wśród rolników i poza), więc tu to w pełni zrozumiałe, z piątką czy bez.
Za późno.
Kiedyś bywał na forum Rebelya UPR-owiec p. K. Kałębasiak
Ukuł on był kilkanaście lat temu termin MŁOTciesz i w kontekście wyborczym był to termin proroczy
100 Przenośni też zrobiło swoje
"Sto przenośni", słodkie!
ostatnio jak niechcący trafiłem na Mszę niedzielną do parafii to zaliczyłem dwa zdziwienia,
po pierwsze wszystkie miejsca siedzące był obsadzone,
po drugie zebrany lud boży odzwierciedlał ogólnie proporcje z całości populacji, czyli siwe głowy nie dominowały,
a obok mnie stały dwie dziewczyny z pomalowanymi na fioletowo włosami (dotąd myślałem, że to się jakoś kłuci).
Wiec chyba faktycznie nie wszystko jest takie jednoznaczne.
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/100-konkretow-minister-mowi-ze-to-tylko-przenosnia/8kxw69n
U mojej rodziny na głębokiej pisowskiej wsi paru młodych się wyłamało i w zeszłym roku zagłosowali wbrew rodzinie. Od tego czasu przy każdym rodzinnym spotkaniu mieli robione grillowanko, które szło bardzo łatwo gdyż Ryży Xuj bardzo pomagał. Ponieważ jest to młodzież jednak dobrze wychowana, szanująca rodziców, szczelam, że teraz głosowali inaczej.
Moje miasto znowu sławne, może nawet znam bo wiekiem pasuje.
Partnerstwo dla pokoju!
Hehe.
"Każdego dnia roboczego pojawia się 200-300 ofert pracy dla nauczycieli, czytamy na profilu Dealerów Wiedzy, prowadzonego przez Roberta Górniaka, nauczyciela, który analizuje ruch kadrowy w oświacie. Jednocześnie w każdym tygodniu wygasa 400-500 ogłoszeń. Na pedagogów czeka rekordowe 7600 wakatów. "
https://serwisy.gazetaprawna.pl/edukacja/artykuly/9482485,nawet-200-300-ofert-dziennie-nauczyciele-odchodza-z-oswiaty.html
mafiofobia? Potanienie pralnipienię> @los powiedział(a):
piątka nie weszła w życie, a podwyżka emerytur, 500+, zablokowanie importu zboża z Ukrainy weszły.
ło matko! co się dzieje!?
"Brakowało takiego lotniska". Znamy stanowisko niemieckiego rządu ws. CPK
Budowa CPK to "wypowiedzenie wojny niemieckiemu przemysłowi lotniczemu"? Rząd w Berlinie odcina się od głośnego artykułu w "Die Welt" i w odpowiedzi na pytania money.pl przekonuje, że "to nie jest jego punkt widzenia". Podkreśla, że nowe lotnisko w Baranowie ma opłacać się Niemcom i całej UE
https://www.money.pl/gospodarka/brakowalo-takiego-lotniska-znamy-stanowisko-niemieckiego-rzadu-ws-cpk-7015042352159552a.html
Daj to do wątku o Niemczech. https://excathedra.pl/discussion/9053/to-jest-watek-na-dyskusje-o-niemczech#latest
Tajez, tayszu komendancie!
Link do omówienia.
Smaczków wiele, bo i Xymen pokazuje, że potrafi być mściwy i ma możliwości, spotkania klubu PiS poza Sejmem też stają się bardziej zrozumiałe, a utrata poparcia postkomuchów u techników sejmowych zadziwia.
Skoro platfusy przejęły większość agendy postkomuchów, stają się oni zbędni.
Odrobina teorii gier i wszystko wiadomo. Dlaczego się nie uczą?
Platforma stała się polską Partią Instytucjonalno-Rewolucyjną w ramach forsownej ateizacji i gangsteryzacji naszego kraju, faktycznie lewica światopogladowa stała się zbedna Jako oddzielna formacja.
Nu ale wybaczenie z teorii więźnia nie ma racji bytu, bo abortusowy atak był przepotężny i skuteczny, bo TD poza peezelem dostała baty, choć śmiesznie, bo lewactwo nic nie ugrało na tem.
Śmieszna sprawa w Krakowie. Będę głosował na byłego członka Ruchu Palikota.
https://lovekrakow.pl/aktualnosci/chcial-otoczyc-pis-kordonem-sanitarnym-teraz-musi-liczyc-na-glosy-jego-wyborcow-dzis-nie-uzylbym-takiego-okreslenia_56029.html
Klikłem na ten link, potem na jeszcze jeden na tej stronie lafkrakow i na obu wyskoczyła mi lekrama uśmiechniętego złodzieja (nb. zastanawialiśmy się ż żoną w sprawie tych uśmiechów. - Ale muszą szkolić tych fotografów, żeby im takie uśmiechnięte, czasem roześmiane zdjęcia cykali - mówi żona. - Eee, według mnie to wcale nie potrzeba ich ustawiać. Oni sobie po prostu myślą, ile zaraz ukradną.).