Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1754755756757758760»

Komentarz

• @qiz powiedział(a):
    Prezydent Nawrocki podniósł urząd z kolan i łokci, rezygnując z palenia żymiańskich świeczek.

Słychać wycie? - znakomicie!

Paweł Bobołowicz to okolice światłego Gapola, taki wildsztajnizm objawowy.

https://www.facebook.com/100002658926300/posts/25122115360793748/

Cieszę się, że prezydent podjął taką decyzję, bo ten gest zawsze budził mój sprzeciw, kojarzył mi się z poddaństwem. I dlaczego w Sejmie? Oni nie wystawiają szopki ani nie stawiają innych symboli Bożego Narodzenia.

• @qiz powiedział(a):
    Prezydent Nawrocki podniósł urząd z kolan i łokci, rezygnując z palenia żymiańskich świeczek.

Słychać wycie? - znakomicie!

Paweł Bobołowicz to okolice światłego Gapola, taki wildsztajnizm objawowy.

https://www.facebook.com/100002658926300/posts/25122115360793748/

...jestem wdzięczny wszystkim narzekającym za przypominanie, że ta błazenada jest tradycją braci Kaczyńskich, bo niektórzy żyją w przekonaniu, że to Kwaśniewski zaczął

• Lech Kaczyński próbował ułożyć stosunki z Żydami poprzez przyjazne gesty. Pora uznać, że się nie udało i poszukać innych metod.

• @Wielen powiedział(a):
    Lech Kaczyński próbował ułożyć stosunki z Żydami poprzez przyjazne gesty. Pora uznać, że się nie udało i poszukać innych metod.

Akurat w korekcie tego błędnego kursu największe zasługi miał minister prof. Rau i jego ekipa.
    Wielka szkoda, że frajerska afera wizowa pogrążyła jeden z największych sukcesów dyplomacji cieciejErpe.

• Lech Kaczyński po prostu był człowiekiem dobrym i wykonywał przyjazne gesty wobec wszystkich - także wobec Tuska i Michnika. Oczywiście - my gracze wielkimi pionkami z cynicznym błyskiem w oku prychamy pogardliwie na taką dobroć. Skoro jednak lubimy powoływać się na chrześcijaństwo, to dobrze sobie przypomnieć, że podlega on już nie naszej jurysdykcji.

• Jak rabini zaśpiewają kolędy z prezydentem to niech sobie zapala.

• ...i jeszcze Kurban Bajram z polskimi Tatarami

• Podobno Czarzasty już zarządził że chanuka będzie w Sejmie, za to nie będzie szopki bożonarodzeniowej.

• edytowano 11:52

@Przemko powiedział(a):
    Podobno Czarzasty już zarządził że chanuka będzie w Sejmie, za to nie będzie szopki bożonarodzeniowej.

...bo po co, skoro jest szopka niebożonarodzeniowa - same osły, woły, barany i pastuchy

• ...i Herod za marszałka

• Po to, by uczcić Wcielenie Pana Jezusa.

• ..wolę, żeby sobie to towarzystwo Panem Jezusem gęb nie wycierało

• ...chanuka lubawiczowa bardziej im pasuje

• @Filioquist powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Podobno Czarzasty już zarządził że chanuka będzie w Sejmie, za to nie będzie szopki bożonarodzeniowej.

...bo po co, skoro jest szopka niebożonarodzeniowa - same osły, woły, barany i pastuchy

Jerzy Urban lubi to.

• edytowano 12:05

@Przemko powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Jerzy Urban lubi to.

...to jakieś nieporozumienie

Ludzie, którym bardziej pasuje Szopka niż chanuka mają gdzie się zebrać - w Pałacu Prezydenckim, nie muszą na dworze heroda.

• Teraz to wszyscy chojracy, ale po akcjach z Palestyną Żydzi są już passe. Odważne to by było w czasach Lecha Kaczyńskiego kiedy religia holocaustu była najmocniejsza

• ...już profesjonaliści pracują nad reaktywacją narracji o "globalnym grzechu antysemityzmu" - vide Australia

• qizqiz
    edytowano 12:29

@los powiedział(a):
    Lech Kaczyński po prostu był człowiekiem dobrym i wykonywał przyjazne gesty wobec wszystkich - także wobec Tuska i Michnika. Oczywiście - my gracze wielkimi pionkami z cynicznym błyskiem w oku prychamy pogardliwie na taką dobroć. Skoro jednak lubimy powoływać się na chrześcijaństwo, to dobrze sobie przypomnieć, że podlega on już nie naszej jurysdykcji.

Nie śmiem złego słowa powiedzieć o zamordowanym śp. LK.

Mało tego, nie sądzę (oczywiście nikt tego nie sprawdzi) by dziś zachował się tak samo, jak 20 lat temu.

• edytowano 12:44

@los powiedział(a):
    Tak czy tak: urządzanie chanuki w Polsce poza gminami żydowskimi jest po prostu błazenadą.

A święto samo w sobie ładne. Ja najbardziej lubiłem się wypytywać o detale. Kiedy pytałem "czy mogę o tym przeczytać w Biblii?", moi rozmówcy tracili znajomość angielskiego.

Mnie zastanawiało dlaczego nieomal co drugi klub sportowy w Izraelu nosi niebiblijną nazwę Maccabi....

• @Filioquist powiedział(a):
    ...i Herod za marszałka

za młody na Heroda. Tajsza Kiszczaka musieliby wskrzesić

• wg dzisiejszej Rzeczpospolitej (nie sprawdzałem):

szopka bożonarodzeniowa, którą po raz pierwszy wystawiono w Sejmie przed rokiem z inicjatywy m.in. wicemarszałka Sejmu Krzysztofa Bosaka z Konfederacji. Wówczas postawiono ją już przed świętami i kupiono w ostatniej chwili, dlatego prezentowała się dość skromnie: zawierała jedynie figurki Dzieciątka, Maryi i Józefa. W tym roku w Sejmie stanęła już choinka, ale szopki wciąż nie ma. Powód? Na to pytanie nie potrafił nam odpowiedzieć marszałek Czarzasty. – Tak, byłem pomysłodawcą, choć nie wiem, czy jedynym. Nie wiem, jak będzie w tym roku – powiedział nam z kolei wicemarszałek Bosak.

• Myślałam naiwnie, że decyzja o świecach dotyczy również sejmu. Niestety, Czarzasty z entuzjazmem zapalił w sejmie i przeprosił za Brauna.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.