Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1792793794795796798»

Komentarz

• @allium powiedział(a):
    Ładnych parę lat temu polski Facebook tak intensywnie ścigał rowerowe strony czy fora z powodu używania słowa "pedały" - zwłaszcza w połączeniu z "zepsute" czy "brudne" - że na niektórych zaczęto stosować termin "następy".

'Prawie':
    1. Ponad 10 lat temu, pewnie nawet i ponad 15.
    2. Zablokował/usunął witrynę sklepu rowerowego.
    3. Fraza to była 'kiepskie pedały' albo 'fatalne pedały'

Reszta się zgadza, z tym, że zastępczych terminów było więcej, a beka przeokrutna, ale na forach poza jurysdykcją owego tworu.

• A co to jest ten cały Pejsdzbuk?

• @posix powiedział(a):

Ale na wszelki wypadek zablokujemy wszystkie filmy, bo słowo ma zabarwienie erotyczne. Co z tego, że materiałów erotycznych nie ma i tak zablokujemy. Nędzne to jest.

technologiczny dewotyzm

• @posix powiedział(a):
    Wydaje mi się, że z roku na rok youtube pod panowaniem googla staje się coraz większym szajsem. Napieprzające co chwile długie reklamy ( zawsze klikam pomiń jak tylko się załączy możliwość ).

No ale dzisiaj to był hit. Chciałem zobaczyć film z obciągania ściernicy na kompie. I co ? Mam potwierdzić swój wiek, a co, od kiedy niby na yt puszczają erotyczne materiały. Wszedłem z telefonu bo na samsugnu musisz mieć konto, tak czy siak, więc je mam. Wszystkie filmy sugerowane były o zeszlifowywaniu ściernicy diamentem, wyrównywanie diamentem powierzchni ściernicy. Na tym polega obciąganie ściernicy.

Ale na wszelki wypadek zablokujemy wszystkie filmy, bo słowo ma zabarwienie erotyczne. Co z tego, że materiałów erotycznych nie ma i tak zablokujemy. Nędzne to jest.

Nie stosujesz ad blocka?

• @janosik powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Pana chyba rozpoznaję

Do Pani musisz losie się też przyzwyczajać, bo to przyszła premierówna ;D

..premierzyca?

Znajomy niedawno wpadł na Michnika na żywo i był zszokowany jego stylizacją na totalnie zasikanego menela spod mostu

• I nie dał mu po pysku? Wielokrotnie przestrzegam przed tym strasznym grzechem. Sam kiedyś w podobnych okolicznościach spotkałem Jerzego Urbana i ograniczyłem się do słownego zelżenia go, wstyd tego zaniechania będzie się ciągnąć za mną całe życie.

• edytowano 11:33

@los powiedział(a):
    I nie dał mu po pysku? Wielokrotnie przestrzegam przed tym strasznym grzechem. Sam kiedyś w podobnych okolicznościach spotkałem Jerzego Urbana i ograniczyłem się do słownego zelżenia go, wstyd tego zaniechania będzie się ciągnąć za mną całe życie.

...chyba się brzydził, gdyż rzeczony dosłownie wyglądał jakby cuchnął z niemycia

ps. a może znajomy wyznaje teorię, że danie w twarz jest pośrednim uznaniem zasadniczej godności uderzonego, nie jestem pewien

Można by polecić pachołkom wziąć takiego za frak albo skopać tyłek, ale to trzeba mieć ich ze sobą.

• Tyle zaniechań! Ajajajaj, tydzień leżenia krzyżem w pokucie jak nic.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.