@allium powiedział(a):
Ładnych parę lat temu polski Facebook tak intensywnie ścigał rowerowe strony czy fora z powodu używania słowa "pedały" - zwłaszcza w połączeniu z "zepsute" czy "brudne" - że na niektórych zaczęto stosować termin "następy".
'Prawie':
1. Ponad 10 lat temu, pewnie nawet i ponad 15.
2. Zablokował/usunął witrynę sklepu rowerowego.
3. Fraza to była 'kiepskie pedały' albo 'fatalne pedały'
Reszta się zgadza, z tym, że zastępczych terminów było więcej, a beka przeokrutna, ale na forach poza jurysdykcją owego tworu.
Ale na wszelki wypadek zablokujemy wszystkie filmy, bo słowo ma zabarwienie erotyczne. Co z tego, że materiałów erotycznych nie ma i tak zablokujemy. Nędzne to jest.
@posix powiedział(a):
Wydaje mi się, że z roku na rok youtube pod panowaniem googla staje się coraz większym szajsem. Napieprzające co chwile długie reklamy ( zawsze klikam pomiń jak tylko się załączy możliwość ).
No ale dzisiaj to był hit. Chciałem zobaczyć film z obciągania ściernicy na kompie. I co ? Mam potwierdzić swój wiek, a co, od kiedy niby na yt puszczają erotyczne materiały. Wszedłem z telefonu bo na samsugnu musisz mieć konto, tak czy siak, więc je mam. Wszystkie filmy sugerowane były o zeszlifowywaniu ściernicy diamentem, wyrównywanie diamentem powierzchni ściernicy. Na tym polega obciąganie ściernicy.
Ale na wszelki wypadek zablokujemy wszystkie filmy, bo słowo ma zabarwienie erotyczne. Co z tego, że materiałów erotycznych nie ma i tak zablokujemy. Nędzne to jest.
I nie dał mu po pysku? Wielokrotnie przestrzegam przed tym strasznym grzechem. Sam kiedyś w podobnych okolicznościach spotkałem Jerzego Urbana i ograniczyłem się do słownego zelżenia go, wstyd tego zaniechania będzie się ciągnąć za mną całe życie.
@los powiedział(a):
I nie dał mu po pysku? Wielokrotnie przestrzegam przed tym strasznym grzechem. Sam kiedyś w podobnych okolicznościach spotkałem Jerzego Urbana i ograniczyłem się do słownego zelżenia go, wstyd tego zaniechania będzie się ciągnąć za mną całe życie.
...chyba się brzydził, gdyż rzeczony dosłownie wyglądał jakby cuchnął z niemycia
ps. a może znajomy wyznaje teorię, że danie w twarz jest pośrednim uznaniem zasadniczej godności uderzonego, nie jestem pewien
Można by polecić pachołkom wziąć takiego za frak albo skopać tyłek, ale to trzeba mieć ich ze sobą.
Komentarz
'Prawie':
1. Ponad 10 lat temu, pewnie nawet i ponad 15.
2. Zablokował/usunął witrynę sklepu rowerowego.
3. Fraza to była 'kiepskie pedały' albo 'fatalne pedały'
Reszta się zgadza, z tym, że zastępczych terminów było więcej, a beka przeokrutna, ale na forach poza jurysdykcją owego tworu.
A co to jest ten cały Pejsdzbuk?
technologiczny dewotyzm
Nie stosujesz ad blocka?
..premierzyca?
Znajomy niedawno wpadł na Michnika na żywo i był zszokowany jego stylizacją na totalnie zasikanego menela spod mostu
...chyba się brzydził, gdyż rzeczony dosłownie wyglądał jakby cuchnął z niemycia
ps. a może znajomy wyznaje teorię, że danie w twarz jest pośrednim uznaniem zasadniczej godności uderzonego, nie jestem pewien
Można by polecić pachołkom wziąć takiego za frak albo skopać tyłek, ale to trzeba mieć ich ze sobą.
Tyle zaniechań! Ajajajaj, tydzień leżenia krzyżem w pokucie jak nic.