Le Pen - Macron
Oglądałam debatę :-D I wiecie co? Nie sądziłam, że Macron jest aż tak beznadziejny. Jeśli ktoś kupi jego demagogię, to chyba tylko idiota. Język jak z GW "pani sieje nienawiść, dzieli pani ludzi"...
Le Pen ma wizję Francji niezależnej od Niemiec, Macron nie widzi nic złego w niemieckiej supremacji.
Marine wygrała zdecydowanie - była konkretna.
Dziennikarze nie reagowali na zachowanie Macrona, który przerywał, chwilami było jak w maglu.
Amerykańskie i polskie debaty - zdecydowanie lepsze.
Le Pen ma wizję Francji niezależnej od Niemiec, Macron nie widzi nic złego w niemieckiej supremacji.
Marine wygrała zdecydowanie - była konkretna.
Dziennikarze nie reagowali na zachowanie Macrona, który przerywał, chwilami było jak w maglu.
Amerykańskie i polskie debaty - zdecydowanie lepsze.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Le Pen - 22%
Exit poll z południa.
Frekwencja - 28%
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Ja zaś dostałem szoczku i niedowierzanka, jak się dowiedziałem że komisarze KE jawnie popierali jednego kandydata p-ko drugiemu!!! Noż kurdens, no! https://www.nzz.ch/wirtschaft/interview-mit-pierre-moscovici-es-wird-ein-sehr-ambitioeser-vorschlag-ld.1289018
http://natemat.pl/207567,beata-szydlo-i-andrzej-duda-sla-gratulacje-do-nowego-prezydenta-francji-i-od-razu-jest-pierwsza-dyplomatyczna-wpadka
Jesli nie nalozy, to bedzie oczekiwal spelnienia pewnych warunkow, najpewniej czegos z Trybunalem, wpuszczenia uchodzcow, przywrocenia reklam w pewnej gazecie.
I co teraz?
dalam wtedy cynk Karnowskim, znaczy sie przez maila podanego na ich stronie "Wpolityce" bo innego nie zaposiadam.
0 odp. 0 reakcji.
Przypomnę że Putin też gra na rozwalenie UE.
Co do konsolidacji sił postępu - przypomnę że i teraz mają własne problemy. Jak nie Brexit to zamach, finansowo tez daleko od Eldorado.
Klucz to wpółpraca V4, wciągnięcie Austrii, Rumunii, Bułgarii - taki sojusz wewnątrz UE byłby nie do ruszenia. A i bez tego sądzę że pogróżki Makarona to wyłącznie element kampanii wyborczej obliczony na poklask co głupszego (czyli większościowego) elektoratu.