Skip to content

Dlaczego Joannę Parniewską nazywamy panią Joanną?

124

Komentarz

• @Berek powiedział(a):

Ale ta cała pipcia twierdzi że zaprzeczała że chce to samobójstwo popełnić. A znając nadgorliwość niektórych przedstawicieli środowiska, choć bardzo ta pani mi się nie podoba, to akurat tu jestem skłonna jej uwierzyć.

Swoją drogą, wszędzie jest podobnie, a w niektórych miejscach nawet gorzej. Dla anglojęzycznych polecam:

https://youtube.com/watch?v=owEPzkGNDZ0

(uprzedzając, że jest długie i że panowie są męczący - ale historyjka pouczająca).

ja wierzę w szczere lenistwo policji. Bez powodu nie ruszyliby do akcji. Pani Joanna w tej sprawie jest, o dziwo, najmniej wiarygodna. Najmniej stabilna emocjonalnie, widać, że lubi manipulować ludźmi. Od lat leczona.

KPK jest do napisania od nowa. Został przyjęty w czasach Kwaśniewskiego. Policjantom dziś łatwiej poznęcać się na aresztowanym (np przez izolowanie go od świata, nie mówię o biciu) niż zobaczyć jego konto albo zapisy u operatora komórkowego. Ja tam bym się zamieniła - niech patrzą na zapisy w bazach, a aresztowany niech od razu ma prawo do kontaktu z prawnikiem na przykład.

• edytowano July 2023

Żebyż to chodziło tylko o aresztowanych...
    Przecież oni nadużywają władzy w przypadku osób o statusie...nijakim. Ani nie są to osoby zatrzymane, ani aresztowane.

Bardzo pouczający filmik:

https://youtube.com/watch?v=FXeQqCbkkdY

I te gadki - pod co to wbijałeś? Pod co? A, że podobny... (do poszukiwanego - przyp. mój).

Na tej zasadzie psiaki mogą wciągnąć do budy dowolną osobę z ulicy i ją rozebrać do naga. Oczywiście że nadużycie, ale w razie czego - pisz na Pacanów.

• No to pary w ustawce było na tydzień...

• @Berek powiedział(a):
    Ale ta cała pipcia twierdzi że zaprzeczała że chce to samobójstwo popełnić. A znając nadgorliwość niektórych przedstawicieli środowiska, choć bardzo ta pani mi się nie podoba, to akurat tu jestem skłonna jej uwierzyć.

A płakałaś na Trędowatej?

• @Berek powiedział(a):

Na tej zasadzie psiaki mogą wciągnąć do budy dowolną osobę z ulicy i ją rozebrać do naga. Oczywiście że nadużycie, ale w razie czego - pisz na Pacanów.

1. Oczywista brednia, interwencje są nagrywane i zamiecenie czegoś pod dywan baardzo trudne, życie to nie filmy Vegi czy Smarzowskiego.
    2. Ta pani kłamie lub manipuluje, więc jej wiarygodność wynosi 0 (ZERO).
    3. W Pacanowie za PO posterunek policji został zlikwidowany.
  • Też racja, możemy zmienić procedury, ale ludzką naturę cięzko zmienić. Dochowali procedur, więc dalsza dyskusja jest trochę bezowocna.

• @los powiedział(a):

A płakałaś na Trędowatej?

Mogę użyć na Forumku brzydkiego wyrazu? Rzygałam na Trędowatej. :) I co z tego?

Być może przemawia przeze mnie stosunek do tzw. służb. Być może. Każdy z nas - Ty, Losie, też - filtruje ogląd rzeczywistości przez własne doświadczenia. I tyle.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

1. Oczywista brednia, interwencje są nagrywane i zamiecenie czegoś pod dywan baardzo trudne, życie to nie filmy Vegi czy Smarzowskiego.
    2. Ta pani kłamie lub manipuluje, więc jej wiarygodność wynosi 0 (ZERO).
    3. W Pacanowie za PO posterunek policji został zlikwidowany.

Chopie, to obejrzyj sobie lineczek z mojej poprzedniej wypowiedzi. Fajnie żyć na różowej chmurce w świecie Disneya, ale z bólem wyprowadzam Kolegę z błędu. Nie, nie zawsze nagrywają, a w razie czego kamerki im się psują.

Tak jak wieszali się w celach doskonale monitorowanych więzień różni tacy którzy coś tam wiedzieli. Kurczę, zawsze ten monitoring padał akurat na tę strategiczną godzinę. Albo nockę.

• Na padanie monitoringu trzeba sobie zasłużyć. Pani Joanna jest kilka rejestrów niżej.

• edytowano August 2023

Na padanie policyjnych kamerek zasługują sobie nieraz kilkunastoletnie łebki, tak że tego. Dobra, nie ma co. Sprawa ogólnie jest dęta i bezsensowna i co do tego chyba wszyscy się zgadzamy.

Zresztą chyba już zniknęła z radarów, mam wrażenie? O ile w ogóle kiedykolwiek była znana powszechnie, naprawdę zrobiłam uczciwy research i strasznie dużo ludzi kompletnie nie wiedziało, o co chodzi, a jeśli nawet coś im się po głowach tłukło, to na zasadzie "a coś gdzieś słyszałem, ale w sumie nie znam konkretów".

Z tego wniosek że... życie jest gdzie indziej. :)

O, właśnie Banot wszedł na Montparnasse Tower bez zabezpieczenia. Nasz nowy towar eksportowy, w sumie. ;) Co prawda posługuje się etnolektem śląskim ale zdecydowanie przyznaje się do polskości. :)

• @Berek powiedział(a):
    Żebyż to chodziło tylko o aresztowanych...
    Przecież oni nadużywają władzy w przypadku osób o statusie...nijakim. Ani nie są to osoby zatrzymane, ani aresztowane.

Bardzo pouczający filmik:

https://youtube.com/watch?v=FXeQqCbkkdY

I te gadki - pod co to wbijałeś? Pod co? A, że podobny... (do poszukiwanego - przyp. mój).

Ha, pajac nie ma dokumentów na oko wieczorową porą i jeszcze się kłóci, że nie da się przeszukać. Nie szkoda mi frajera.

• To było z okazji dzielnej ale przegranej walki Wiplera o wolną Enklawę. Polucja jest do zmiatania elementu z ulic miast między zachodem a wschodem Słońca. Im mniej komfortowe to dla tego elementu będzie, tym mniej go będzie na ulicach.

• Ooo kurczę. Moja natura blokersa się wzburzyła w kontakcie z tzw. porządnymi obywatelami. Brrr. Ale z Was owce, jednak. :)

Losie, ten film nie ma niczego wspólnego z Wiplerem.

• edytowano August 2023

Zgadzam się z Losem i Posixem. Koleś cały czas zachowywał się prowokacyjnie i konfrontacyjnie. Ten autor filmiku gulgocze jak indor, że policjanci śmieli "kpić", a tymczasem jego superbohater kpił z policjantów nieustannie, celowo mówił rzeczy brzmiące głupio i niewiarygodnie. To w ogóle wygląda na ustawkę, celowe zaaranżowanie sytuacji, żeby ułożyć się na pluszowym krzyżu. Jeśli rzeczywiście go rozebrali, to upokorzenie było prawdziwe, ale założenie było takie, żeby nagrać "bohaterski" filmik i zbierać pochwały od ludzi o mentalności dresiarskiej. To jest już cały nurt. Parę lat temu Wardęga (ten od "psa-pająka") nagrywał serię filmików, w których celowo prowokował policjantów. Ba, jak jacyś nie dali się sprowokować, to też ich atakował, za to, że się nie dali.
    To jest podobna sytuacja jak z innymi internetowymi "bohaterami" jakoby "ratującymi zwierzęta".

• edytowano August 2023

@Berek powiedział(a):
    Ooo kurczę. Moja natura blokersa

@Rzchanym powiedział(a):
    Zgadzam się z Losem i Posixem. Koleś cały czas zachowywał się prowokacyjnie i konfrontacyjnie. Ten autor filmiku gulgocze jak indor, że policjanci śmieli "kpić", a tymczasem jego superbohater kpił z policjantów nieustannie, celowo mówił rzeczy brzmiące głupio i niewiarygodnie. To w ogóle wygląda na ustawkę, celowe zaaranżowanie sytuacji, żeby ułożyć się na pluszowym krzyżu. Jeśli rzeczywiście go rozebrali, to upokorzenie było prawdziwe, ale założenie było takie, żeby nagrać "bohaterski" filmik i zbierać pochwały od ludzi o mentalności dresiarskiej. To jest już cały nurt. Parę lat temu Wardęga (ten od "psa-pająka") nagrywał serię filmików, w których celowo prowokował policjantów. Ba, jak jacyś nie dali się sprowokować, to też ich atakował, za to, że się nie dali.
    To jest podobna sytuacja jak z innymi internetowymi "bohaterami" jakoby "ratującymi zwierzęta".

Śledzę policyjne profile na fejsiku, oni się szybko uczą obchodzić z takimi dresikami, karynami i berkami, za kilka lat problem sam się rozwiąże.

• @Berek powiedział(a):
    Ooo kurczę. Moja natura blokersa się wzburzyła w kontakcie z tzw. porządnymi obywatelami. Brrr. Ale z Was owce, jednak. :)

Losie, ten film nie ma niczego wspólnego z Wiplerem.

Buhahahaha, jako były kibol (z meczami wyjazdowymi włącznie) mogę napisać jedno:
    dla większości kibiców, czyszczenie Starówki po zdobyciu mistrzostwa Polski przez Legię było OK, a akcja 'Widelec' to kurestwo. A zalinkowany filmik to jawna ustawka, co już było przez Rzchanym napisane.
    A co do pani performerki, to paliwa starczyło na niecały tydzień. Odnoszę wrażenie, że to było testowanie, czy w kampanii takie tematy 'zażrą' (stary numer esbecji z 89 roku)

• edytowano August 2023

Marsze aborcyjne mobilizują zawsze jakieś 40-50 tys. nieszczęśników, w tym na moje oko minimum 50% uczestników w wieku emerytalnym (emeryci resortowi). Nie wiem na jakiej podstawie nagle miałoby się z tego zrobić milion.

Można do woli opowiadać wszelkie możliwe kocopoły, ale głupotą byłoby samemu w nie uwierzyć.

• @ombretta powiedział(a):
    Marsze aborcyjne mobilizują zawsze jakieś 40-50 tys. nieszczęśników, w tym na moje oko minimum 50% uczestników w wieku emerytalnym (emeryci resortowi). Nie wiem na jakiej podstawie nagle miałoby się z tego zrobić milion.

Można do woli opowiadać wszelkie możliwe kocopoły, ale głupotą byłoby samemu w nie uwierzyć.

Tak, ale to chyba bardziej złożona intryga miała być.
    Po czerwcowym marszu wzrosło PO, a spadło PSL-H i Lewicy.
    Jak będzie marsz tuż przed wyborami to też im spadnie, możliwie w okolice progu.
    Tuż przed wyborami nie można się przerejestrować, teraz można.
    Więc nie chcecie ryzyka, to się przerejestrujcie na wspólną listę.
    ... ale i Czarzasty, i Kosiniak-Hołownia pozostali nieugięci, więc
    Akcja przestała mieć sens, bo o ile PO chce zdominować resztę, to niekoniecznie ją eliminować z Sejmu.

Innego sensu w akcji nie widzę, ludzie przejęci "panią Joanną" i tak na PiS nie głosują.

• @ombretta powiedział(a):

Marsz w czasach KPCH-COVID był liczniejszy (z tym że te 40-50 tyś, to skumulowana wartość ze wszystkich miast, bo w samej Warszawie to może było 20 do 30 tyś) ale przyczynę tego wyjaśnił Ziemkiewicz, więc tyle w temacie.
    Czemu służył marsz czerwcowy sam sobie odpowiedziałeś, marsz w październiku to teraz niewiadomoco, bo jak Duda zrobi myk i ogłosi wybory w połowie listopada, to będzie taki sobie spacer.

• edytowano August 2023

.

• Jednak nie zrobił myku - ogłosił na połowę października.

• Łatwo się go szantażuje. Jednak cienias.

• A w końcu była ta pani na imprezie czy nie?

• @los powiedział(a):
    A w końcu była ta pani na imprezie czy nie?

Ponoć nie

• @ombretta powiedział dwa miesiące temu (7. sierpnia):

No i było 60-70 tys.
    W tym "na oko" min. 50 % resortowych emerytów.
    :)

• To już dawno temu było wiadome, że ich marsze się rozeszły:

JP dla tok fm 25. lipca 2023
    Ja nie jestem polityczką. Wiem o marszu Tuska, ale mogę powiedzieć o swoim marszu. Ta cała narracja o trosce. Jeśli się ktoś o mnie troszczy, to chodźcie na ten marsz. Jak Tusk chce, to też niech przyjdzie – mówiła pani Joanna na antenie TOK FM, komentując zapowiedziany przez Donalda Tuska na 1 października "Marsz miliona serc.

• edytowano October 2023

@romeck powiedział(a):

No i było 60-70 tys.
    W tym "na oko" min. 50 % resortowych emerytów.
    :)

Cała ZiS-owska internetowa memosfera od kilku miesięcy obsesyjnie opluwa policję i straż graniczną. Jak to się przełoży na wybory zważywszy, ze - jak zauważyli Koledzy - starsi "resorowi" to żelazny elektorat Lewicy i KO?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.