Liderka zwycięskiej w litewskich wyborach parlamentarnych Litewskiej Partii Socjaldemokratycznej Vilija Blinkevicziute oznajmiła, że rezygnuje z ubiegania się o stanowisko premiera. Decyzję tę argumentuje wiekiem, choć w trakcie kampanii wyborczej deklarowała gotowość do stanięcia na czele rządu. Blinkevicziute od 2009 r. zasiada w Parlamencie Europejskim.
Blinkevicziute po posiedzeniu prezydium Litewskiej Partii Socjaldemokratycznej oznajmiła, że "prawie 65-letniemu premierowi trudno byłoby pracować". — Jestem emerytką i przez cały okres wyborów szacowałam, jak odpowiedzialna byłaby to praca, jak dużo wymagałaby zdrowia i sił – oświadczyła. Decyzję Blinkevicziute krytykują politycy oraz eksperci. Mówią, że jest ona wyrazem cynizmu, że zdradziła wyborców.
— To pragmatyczny wybór trybu wygodnej obecności w Parlamencie Europejskim zamiast ciągłego napięcia i pracy na rzecz narodu litewskiego, realizacji obietnic, które sama złożyła – napisała obecna premier Ingrida Szimonyte na Facebooku.
Nie wiem czy w mediach to jakoś w ogóle istnieje - od kilku tygodnia policja prowadzi strajk, biorą L4, są bardzo duże braki kadrowe w całym kraju chociaż w niektórych miastach policja nie włączyła się (np. w Poznaniu), są miasta gdzie na Wszystkich Świętych dziury kadrowe łatano uczniami ze szkół mundurowych.
@Przemko powiedział(a):
Nie wiem czy w mediach to jakoś w ogóle istnieje - od kilku tygodnia policja prowadzi strajk, biorą L4, są bardzo duże braki kadrowe w całym kraju chociaż w niektórych miastach policja nie włączyła się (np. w Poznaniu), są miasta gdzie na Wszystkich Świętych dziury kadrowe łatano uczniami ze szkół mundurowych.
Pomocnikiem brata i brata przyrodniego w morderstwie w celach rabunkowych. Zamordowali chłopaka przewożącego ciężarówkę czekolady zakopując go w ziemi żywcem. Wpadli, gdyż sprzedawali tę czekoladę. Bohater artykułu na mocy abolicji nie poszedł siedzieć, ale w czasie czegoś tam (jakoś to się nazywa) jeździł sobie do Berlina Zachodniego, a zatem miał silne wsparcie UB.
Komentarz
Do krajowej siedziby PO przyjechała paleta monitorów komputerowych i paleta laptopów. Farma troli.
Wręcz Idealnym narzędziem do tworzenia fałszywych bytów internetowych, fejkowych kont, trollbotów itp. jest tak zwana sztuczna inteligencja.
I prawdziwa głupota.
Liderka zwycięskiej w litewskich wyborach parlamentarnych Litewskiej Partii Socjaldemokratycznej Vilija Blinkevicziute oznajmiła, że rezygnuje z ubiegania się o stanowisko premiera. Decyzję tę argumentuje wiekiem, choć w trakcie kampanii wyborczej deklarowała gotowość do stanięcia na czele rządu. Blinkevicziute od 2009 r. zasiada w Parlamencie Europejskim.
Blinkevicziute po posiedzeniu prezydium Litewskiej Partii Socjaldemokratycznej oznajmiła, że "prawie 65-letniemu premierowi trudno byłoby pracować". — Jestem emerytką i przez cały okres wyborów szacowałam, jak odpowiedzialna byłaby to praca, jak dużo wymagałaby zdrowia i sił – oświadczyła. Decyzję Blinkevicziute krytykują politycy oraz eksperci. Mówią, że jest ona wyrazem cynizmu, że zdradziła wyborców.
— To pragmatyczny wybór trybu wygodnej obecności w Parlamencie Europejskim zamiast ciągłego napięcia i pracy na rzecz narodu litewskiego, realizacji obietnic, które sama złożyła – napisała obecna premier Ingrida Szimonyte na Facebooku.
Czy Jarosław Kaczyński to słyszy?
Znakomicie. Przecie był już nawet nie premierem ale wickiem i zrezygnował. Ale Donald Tusk nie słyszy.
Bej Den to usłyszał
Usłyszał, jak go wyprztykali.
👣
🐾
🐾
"Watykan i izraelski wywiad zamieszane w potężny włoski skandal hakerski. Wyciekła treść policyjnych podsłuchów. Celem "prawa ręka" Putina"
https://wiadomosci.onet.pl/politico/watykan-i-izrael-zamieszane-w-potezny-skandal-celem-prawa-reka-putina/2f8xcdk
Taa
A Franciszek zawijał pendrajwy w sreberka
A Ks. Popiełuszko zamieszany w morderstwo...Jeszcze ten onet i politico jako żródło
Mapa protestów https://www.google.com/maps/@52.2920199,17.1362314,6.87z/data=!4m2!11m1!2svhZg_AOh6yWX1D-E7oiK11sb0CFJSw?entry=ttu&fbclid=IwY2xjawGWsj1leHRuA2FlbQIxMAABHSFJ3MIR2HGt_S9BqQacqlMi0B892B_5PVd-cfEQX_GnM3eFj88GaKA0tg_aem_-9hvkZ_M9dIzSpYcQsmopA
Zjawisko już zostało nazwane epidemią psiej grypy.
Policjanci mówią na to "Akcja Lucyna". Patrzcie na to:
Znaczy, beńdzie się działo!
Działo czyli armata. Wodna.
Info o strajku istnieje w mediach, ja o tym słyszałem prawie miesiąc wcześniej.
Tusk pogratulował Trumpowi 20 minut po Scholzu, ok. 10 rano. Normalnie kupiłby człowiek popcorn a tu chodzi o naszą ojczyznę.
Łatwiej ukryć łzy.
Trochę niesprawiedliwie jednak, że zmókł akurat on, a nie Kajdanowicz.
I Wałkuski.
Wniosek do Komisji Etyki p-ciwko Donaldowi Tuskowi:
https://x.com/waldemar_buda/status/1855174958554468788
Takie spostrzeżenie.
Sądząc po jego ostatnich alkotweetach - dzień, w którym Palade otwarcie zacznie paradować z georgijewską wstążką jest coraz bliższy.
Grubo:
Na razie zdjęli ze swoich stron.
I kim jest teść wiceministra sprawiedliwości?
Pomocnikiem brata i brata przyrodniego w morderstwie w celach rabunkowych. Zamordowali chłopaka przewożącego ciężarówkę czekolady zakopując go w ziemi żywcem. Wpadli, gdyż sprzedawali tę czekoladę. Bohater artykułu na mocy abolicji nie poszedł siedzieć, ale w czasie czegoś tam (jakoś to się nazywa) jeździł sobie do Berlina Zachodniego, a zatem miał silne wsparcie UB.
Element spod ciemnej gwiazdy.