Skip to content

Wątek o Rosji

1525354555658»

Komentarz

• edytowano 29 November

@los powiedział(a):
    Wzrost średniej długości życia? Nie w Rosji.

Widocznie Rostatowi wyszło, że średnia wzrasta. Może wymienili szefa, jak Tusk w GUS.

• edytowano 29 November

@Przemko powiedział(a):
    1. "Centralny Bank Rosji poinformował banki, że Roskomnadzor w grudniu „przygotowuje ćwiczenia” mające na celu odłączenie niektórych regionów Rosji od zagranicznego Internetu.

Cheburnet jest coraz bliżej."

1. "W Moskwie część „aktywistów” zwróciła się do Putina z propozycją wzniesienia pomnika Trumpa i zmiany nazwy stacji metra Barrikadnaja na „Trumpskaja”.

Są pewni, że „pomoże to wzmocnić stosunki ze Stanami Zjednoczonymi”."

1. "​W Moskwie zamknięto Muzeum Historii Gułagu – robiąc to po cichu i ogłaszając, że powodem zamknięcia było „naruszenie bezpieczeństwa pożarowego”.

Oczywiście w rzeczywistości wiąże się to z odrodzeniem kultu Stalina w Putinowskiej Rosji."

1. Tylko 10% regionów Rosji ogłosiło zakończenie przygotowań do zimowych niskich temperatur.

Kult Stalina to się u nich nigdy nie skonczyl. W 2009 owczesny mój drug z Pitra wyslal mi przez konduktora do Wwy taką dużą kopertę z masą jakiś kartek pustych ze świętymi, ikonami, stalinami i ine tez magnesy z miastami.

Przez kilkanaście lat mi się kolatal brak zrozumienia o co chodzi, ze jacyś świeci z ikon, a obok sralin je arbuz, a za nim plac czerwony. Tym bardziej ze tego nie chciałem i kilka razy tego druga prosiłem, żeby mi jakąś ichnią potrawę w słoiku przeslal.

No i dalej nie wiem o co chodzi. Tym bardziej, że się nie przyjaźnimy juz, bo w 2014 jak się wojna zaczęła to nagrałem filmik parodiujacy Rosjanina, co pali świeczki przed portretem Putina, jakby to była ikona, a w tle gospodi pomiĺuj, a potem swiaszcziennaja wojna i wołanie do Putina, żeby nas ochronił. Zostałem nazwany za to satanistą.

• "Aktualności

Rosyjskie prostytutki obiecały nie podnosić cen ze względu na rosnący dolar

SPOŁECZEŃSTWO

dzisiaj o 15:25"

• Wspaniały kraj, wspaniali ludzie.

"Po podwyżce opłat za podpisanie kontraktu z Ministerstwem Obrony od lata gwałtownie wzrosła liczba zapytań internetowych "jak wysłać męża do północnego okręgu wojskowego", częstotliwość takich zapytań wzrosła 10-krotnie. Wzrosła również liczba zapytań "jak wysłać byłego męża na specjalną operację wojskową"."

• edytowano 3 December

@Przemko powiedział(a):
    Wspaniały kraj, wspaniali ludzie.

"Po podwyżce opłat za podpisanie kontraktu z Ministerstwem Obrony od lata gwałtownie wzrosła liczba zapytań internetowych "jak wysłać męża do północnego okręgu wojskowego", częstotliwość takich zapytań wzrosła 10-krotnie. Wzrosła również liczba zapytań "jak wysłać byłego męża na specjalną operację wojskową"."

W krainie Ostatniego Katechona, gdzie wciąż trwa "ostatnia rewolucja, dzieło Acefała, bezgłowego nosiciela krzyża, sierpa i młota, ukoronowanego wieczną swastyką słońca" * szaleje pospolita hipergamia.

Zgroza.

*cytata autentyczna z Saszy Dugina

• Dany Acefał to takie żartobliwe określenie M. le President Putina?

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Dany Acefał to takie żartobliwe określenie M. le President Putina?

Jak widać Sasza Dugin okazał się być prorokiem,..

• "Barbara Brylska wypowiadała się przeciwko wojnie i nazwała Putinowską Rosję „przeklętym krajem”. W Federacji Rosyjskiej wymyślono już dla niej „karę” – zasugerowano usunięcie aktorki z filmu „Ironia losu”"

• A to nie ona w 2010 roku wyznawała miłość Kutachonowi?

• No cóż, kobieta zmienną jest

• @Brzost powiedział(a):
    A to nie ona w 2010 roku wyznawała miłość Kutachonowi?

Nie pamiętam, zmieniła zdanie po wejściu ruskich na Krym. https://www.fakt.pl/plotki/brylska-o-putinie-cieszyl-moje-serce/k86hsp4

• edytowano 3 December

"Kocham Pana a ci, którzy Pana nie kochają, niech sczezną!" Takie zdanie utkwiło mi w pamięci.
    Fucktycznie, nawet tabloidy wspominały o tej przemianie już 9 lat temu. Na plus można jej policzyć że się nie wypiera: https://www.fakt.pl/plotki/brylska-o-putinie-cieszyl-moje-serce/k86hsp4

• Awaria sieci kanalizacyjnej w Moskwie
    Ciśnieniowej

Filmik z czeskiej gazety

https://www.instagram.com/reel/DBwpPjtCz_o/?igsh=bXgzd3d2NjQ1cGs3

• @christoph powiedział(a):
    Awaria sieci kanalizacyjnej w Moskwie
    Ciśnieniowej

Filmik z czeskiej gazety

Jest w tym filmiku jakaś godność, wspaniałość. Jedność formy, treści, czasu i miejsca. Chwilo trwaj!

• edytowano 4 December

Widziałem take coś w Genewie. Ale niższe.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@christoph powiedział(a):
    Awaria sieci kanalizacyjnej w Moskwie
    Ciśnieniowej

Filmik z czeskiej gazety

Jest w tym filmiku jakaś godność, wspaniałość. Jedność formy, treści, czasu i miejsca. Chwilo trwaj!

Z tym że to jednak nie kanalizacja, a woda ciepłownicza. Tak że może i nie brudzi tak bardzo bo tylko rdzą i kamieniem kotłowym, za to gorąca więc pewnie jak często w Rosji w razie tego typu awarii - ktoś został dotkliwie poparzony, może nawet śmiertelnie.

• Pociesza nas kolega. Za mało, za mało.

• @trep powiedział(a):
    Widziałem take coś w Genewie. Ale niższe.

Wiadom, w Rosji wszystko больше.

• @los powiedział(a):
    Pociesza nas kolega. Za mało, za mało.

To Rosja, nie uciekniemy od tego tematu. Nagranie jest sprzed 7. lat ale wypłynęło (hehe) znowu w tym roku bo, kto by się spodziewał, problem nadal nie został rozwiązany i wraz z powrotem zimy lokatorom jak co roku powraca ta atrakcja.

"Z cyklu jak się żyje w ruskim mirze. Tylko w rosji można spotkać tak niespotykane wytwory ruskiego miru jakim są stalaktyty z gówna."

• a więc kiedy Piłsudski kazał Tuchaczewskiemu lub Koppowi spieprzać do swojego gównianego kraju nie stosował inwektywy tylko zwykły opis.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.