Skip to content

Canada

191011121315»

Komentarz

• Kanadyjscy komuniści łączą siły przeciw Trumpowi.

https://www.marxist.ca/

• @Przemko powiedział(a):

I co z tego skoro Kanadą zarządza Castro Junior, tracisz z oczu rzeczy najważniejsze dla pieniędzy? ;)

Nie z tej strony.
    To tylko dowód na kompletny rozjazd państwa tuska

• A w Kanadzie wszyscy strasznie bojkotują hamerykańskie produkta.
    Ja tyż, a jak!
    Niektóre sklepy nawet pozdejmowały z półek wszystko co hamerykańskie. Jest to odpowiedź na taryfy Trumpa. I że chce siłą zrobić z Kanady 51-wszy stanik.

Ale my się nie dajem.
    Jak gramy w hokeja to w czasie usańskiego hymnu gwiżdżem i buczym.
    Sramy na kentaki burbon i chlejem kanejdjen raj. A syrop klonowy, jak dociągniem do wiosny, ma podobno wchodzić lepiej niźli dżak daniels, Trudo w telewizorze mówił i ja mu wierzę.
    Szczaw i mirabelki tyż zdrowsze niż Texas beef, hehe.

Ale najlepiej jak wymyślilim, żeby pozbawić Leona Mózga kanadyjskiego obywatelstwa. Bo to Trumpa przydupas i obrócił się przeciw naszej pięknej Kanadzie, kraju żywicą i marychą pachnącej.
    Petycje podpisujem!
    Problem w tem, że stara Mózgowa to Kanadyjka, tutej urodzona a po matce obywatelstwo gwarantowane przez konstytucję i nie wiadomo jak obejść.

Nu, ale jakby tak Bolek tu przyjechał w koszulce
    KOŃ Matka Boska
    STY
    TUC
    JA
    to mógłby wpłynąć.

Powiem wam w sekrecie: cała Polonia za OTUŁĄ!!!

👣

🐾
    🐾

• Niech się sfoci w tych polish delicatessen, co te dziunie tam opisywałeś, z pustymi półkami w tle i victorią na palcach.

• Pustych półek niet ale na internacie widziałem "puste polki".
    Może to być kwestia braku polskich znaków ale głowy bym nie dał.

👣

🐾
    🐾

• edytowano 16 March

Ale jajca! Carbon tax poszedł się bujać!

Aż się wziełem i zalogowałem w Wielgiem Poście!

Mamy nowego premiera:
    A George Clooney lookalike - Mark Carney jest ponoć praktykującem Katolikiem!!! Od 21 lat żyje z jedną babą i ma z nią czworo dzieci.

Jeśli się rozchodzi o de fakt, to ja tam nie wiem jak on pogodzi ten katolicyzm z party policy: promowanie zboczeń, tolerancja dla dewiantów, pranie mózgów dzieciom w szkolnictwie podstawowem, aborcja, eutanazja i inne - sceptycznem jezdem.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Carney

Znienawidzony syn Fidela poszedł w niebyt /odbyt/, hehe, ale co napsuł to jego.

Na jego miejsce przyszedł koleś kształcony w ekonomii i bankierce.
    Niewąski z niego musi być ekonom bo spędził 13 lat w Goldman Sachs. Obijał się w Bostonie, Londynie, Tokio, Nowym Jorku i Torońcie.

Potem na pięć lat zaczepił się w Banku of Canada, gdzie zara został mianowany prezesem. Był on najmłodszym preziem ze wszyskich centralnych banków, nie tylko krajów G8 ale i G20!

W 2013 roku wziął se etat szefa Banku Anglii, stając się pierwszą osobą spoza Wielgiej Brytfanny na tym stanowisku w ponad 300-letniej historii. Dostał o 100 tys. funtów większą pensję od swego poprzednika. Kosił £624,000 - tak go cenili!

Całe życie mięszał w finansach ale tyż mało wiela w polityce.
    Ma niestety zajoba na punkcie globcia.
    Ostatnio beł doradcą Truda.

I taki koleś wczorej, parę godzin po wyświęceniu, wzioł i jako pierwsze co zrobił to zlikwidował carbon tax dla ludożerki!
    I na dodatek jeszcze jeden ostatni czek mamy dostać w kwietniu, hehe.
    https://toronto.citynews.ca/2025/03/14/prime-minister-mark-carneys-cabinet-terminates-consumer-carbon-price/
    .
    .
    .
    image
    .
    .
    Tak, że ten ów mem z poprzedniej strony już nieaktualny, hehe.

👣

🐾
    🐾

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    Ale jajca! Carbon tax poszedł się bujać!

Na jego miejsce przyszedł koleś kształcony w ekonomii i bankierce.
    Niewąski z niego musi być ekonom bo spędził 13 lat w Goldman Sachs. Obijał się w Bostonie, Londynie, Tokio, Nowym Jorku i Torońcie.
    (..)
    Potem na pięć lat zaczepił się w Banku of Canada, gdzie zara został mianowany prezesem.
    (..)
    W 2013 roku wziął se etat szefa Banku Anglii, stając się pierwszą osobą spoza Wielgiej Brytfanny na tym stanowisku w ponad 300-letniej historii. Dostał o 100 tys. funtów większą pensję od swego poprzednika. Kosił £624,000 - tak go cenili!
    (..)
    Całe życie mięszał w finansach ale tyż mało wiela w polityce.

• Goldman Sachs to monetyzacja własnych usług i polityka, trochę bankowości inwestycyjnej;
    • prezesowanie bankom centralnych to czysta polityka;

czyli całe życie na styku polityki i baksterstwa.
    Reasumując, kwalifikacje ma, ale po czyjej stronie będzie je wykorzystywał?

• edytowano 16 March

I taki koleś wczorej, parę godzin po wyświęceniu, wzioł i jako pierwsze co zrobił to zlikwidował carbon tax dla ludożerki!

No, coś tu się nie zgadza z:

Ma niestety zajoba na punkcie globcia.
    Ostatnio beł doradcą Truda.

Czy likwidacja została obiecana lub podatek został wstrzymany, na przykład na czas wyborów, jeśli Kanada ma jakieś w najbliższym czasie?

• @Kuba_ powiedział(a):

Czy likwidacja została obiecana lub podatek został wstrzymany, na przykład ba czas wyborów, jeśli Kanada ma jakieś w najbliższym czasie?

Na razie nie planują.

• @Kuba_ powiedział(a):

Czy likwidacja została obiecana lub podatek został wstrzymany, na przykład ba czas wyborów, jeśli Kanada ma jakieś w najbliższym czasie?

Czasy się zmienił a Trudowi już nie wypadało się cofać. Ludożerka nie zauważy że niespójnie.

• Piotr Skwieciński:

"Efekty działań Trumpa są naprawdę... znaczące. Oto, nabierający siły w sieci, utwór pt. "The Battle Song of Canada - Yankee, Go Home!" Trudno się mu oprzeć.

Przy czym to jest przeróbka starego, stalinowskiego, preNRD-owskiego "Ami, Go Home!" (link w pierwszym komentarzu). Napisanego skądinąd przez Ernsta Buscha, więc już wiadomo, dlaczego trudno mu się oprzeć, bo to bardzo utalentowany twórca był.

Niezależnie od tego, czy twórcy wersji kanadyjskiej nawiązali do enerdowskiego pierwowzoru z pełną świadomością (może to jeden ośrodek...?) [EDIT - z pełną świadomością, wystarczy porównać teksty...] czy nie - to, trawersując "Paragraf22" - "Doskonały strzał, panie Trump" 🙁"

• loslos
    edytowano 23 March

Trump! Trump! Trump!

• Zeihan zeznaje, że za Bidona każdy rozumiał, że trzeba wycofywać kapitały z Czajny i przenosić je do Ameryki Północnej (czytaj Meksyk).

Trump natomiast spowodował taka niepewność prawną, że nikt nie wie, jakie decyzje strategiczne podejmować, więc zostają w Chinach.

Brzmi to trochę jak great suckcess!

• edytowano 26 March

"1 września 1939 r. - Niemcy atakują Polskę
    3 września 1939 r. - WB i Francja wypowiadają Niemcom wojnę
    5 września 1939 r. - Stany Zjednoczone ogłaszają neutralność w wojnie z Niemcami
    10 września 1939 r. - Kanada ogłasza stan wojny z Niemcami
    ... a w 1941 r. Amerykanie wojnę i tak dostali."

• @los powiedział(a):
    Trump! Trump! Trump!

And will be gay…

• @Przemko powiedział(a):
    "1 września 1939 r. - Niemcy atakują Polskę
    3 września 1939 r. - WB i Francja wypowiadają Niemcom wojnę
    5 września 1939 r. - Stany Zjednoczone ogłaszają neutralność w wojnie z Niemcami
    10 września 1939 r. - Kanada ogłasza stan wojny z Niemcami
    ... a w 1941 r. Amerykanie wojnę i tak dostali."

Ale masz świadomość, że głupiej się już prawie nie da manipulować?
    Staczasz się w okolice Rolki, co mnie bardzo smuci.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

Ale masz świadomość, że głupiej się już prawie nie da manipulować?
    Staczasz się w okolice Rolki, co mnie bardzo smuci.

Zacytowałem źle, chodziło mi o udział Kanady w wybuchu wojny, jest okazja to przypomnieć i budować pijar Polsce.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.