Skip to content

Wybory 2025

14345474849

Komentarz

• @Przemko powiedział(a):

@starybelf powiedział(a):
    Jeśli miałbym coś doradzać, to ogólnie tzw. prawa strona powinna zorganizować "Marsz Wolnych Polaków" w sobotę 10 maja 2025.

Jest lepszy pomysł.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61573699047588

i jeden marsz i drugi (ten z soboty 10 maja stricte już pod wybory). Mobilizowanie ludożerki bugodrzanskiej jest ważne. Zarówno my musimy się policzyć na ulicach Wawy, jak i oni widząc naszych masę mają mieć mniejszą ochotę na kombinowanie później przy i po wyborach. Ale warunek jest jeden: te marsze, których terminy słusznie mają być ustalone na sobotę, mają być wielkie, ogromne. Na skalę tamtego pamiętnego z września 2012r. "Obudź się Polsko" (kilkaset tysięcy ludzi) w obronie TVTrwam. Byłem na nim

• Eden, tam nie było kilkaset tysięcy, a coś pomiędzy 180, a może 220 tyś. Co nie zmienia faktu, że była to dawno niespotykana frekwencja, do której nikt się nie zbliżył.
    Ja wtedy byłem sprytny, bo nie wbiłem na plac Trzech Krzyży, więc dałem radę zaułkami dotrzeć na plac Zamkowy.
    Wczoraj poszła wrzutka, że Nawrocki jest słaby, więc w ramach jedności i odpowiedzialności powinien zrezygnować i poparcie przekazać Mentzenowi.
    Lubię takie gesty sympatii i troski w kampanii.

• edytowano 8 March

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Eden, tam nie było kilkaset tysięcy, a coś pomiędzy 180, a może 220 tyś. Co nie zmienia faktu, że była to dawno niespotykana frekwencja, do której nikt się nie zbliżył.
    Ja wtedy byłem sprytny, bo nie wbiłem na plac Trzech Krzyży, więc dałem radę zaułkami dotrzeć na plac Zamkowy.
    Wczoraj poszła wrzutka, że Nawrocki jest słaby, więc w ramach jedności i odpowiedzialności powinien zrezygnować i poparcie przekazać Mentzenowi.

To już od pewnego czasu grzeją, że w drugiej turze elektorat Nawrockiego na Mentzena. Zetknięcie z rzeczywistością będzie bolesne i umocni przekonanie, że "pis-po jedno zło".

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Eden, tam nie było kilkaset tysięcy, a coś pomiędzy 180, a może 220 tyś. Co nie zmienia faktu, że była to dawno niespotykana frekwencja, do której nikt się nie zbliżył.

Na Marszu Niepodległości w 2018 r. było ponad 250 tys. uczestników i chodzi o fakt, aby coś koło tego zebrać.
    Ten tzw. marsz tuskowy to było góra 80 tys., ale przekaźniki zrobiły pół miliona, a z kozerą to nawet 700 tysi.
    Co do przekazania poparcia - to zwykła szwabska propaganda z ruskim błogosławieństwem. Po prostu, boją się przeraźliwie Nawrockiego. I to jest duuuuuuuuużo większy strach niż przed KaczJarem, Dudą i Morawietzkim.

• Ważna jest struktura wiekowa elektoratu Mentz i Nawrockiego.

• @robert.gorgon powiedział(a):
    Ważna jest struktura wiekowa elektoratu Mentz i Nawrockiego.

Zgredów jest więcej....

• @Eden powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Jeśli miałbym coś doradzać, to ogólnie tzw. prawa strona powinna zorganizować "Marsz Wolnych Polaków" w sobotę 10 maja 2025.

Jest lepszy pomysł.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61573699047588

Byłem na nim

Też byłem. Dawne czasy. A rok później był marsz wszystkich central związkowych.

• Też byłam.

• @Mania powiedział(a):
    Też byłam.

Kto nie był, niech podniesie rękę!

• 2 proc. różnicy między Nawrockim a Mentzenem? To chyba jakiś żart. I katastrofa.

• U buków niemcen ma 17,5 a NowRocky 27,5.

• @vigilate1944 powiedział(a):
    2 proc. różnicy między Nawrockim a Mentzenem? To chyba jakiś żart. I katastrofa.

Mentzen dostanie ok. 12%.

• @trep powiedział(a):
    U buków niemcen ma 17,5 a NowRocky 27,5.

I to jest coś koło realu.

• Z tym polonezem to dobry pomysł, tylko nie podoba mi się data. 12 kwietnia będzie jeszcze Wielki Post, więc tańce nie pasują.

• 12 kwietnia?
    Wstępnie mam wolne.
    Jadę z żoną i maluchami.

• @marniok powiedział(a):
    12 kwietnia?
    Wstępnie mam wolne.
    Jadę z żoną i maluchami.

Musowo tam trzeba będzie być!

• @robert.gorgon powiedział(a):

Dlatego to jest bardziej struktura komplementarna niż konkurencyjna. Po somopozbyciu się Brauna część wspólna obu zbiorów (jako rozważania partii pierwszego wyboru) jest w mojej ocenie zaniedbywalna, więc zamiast robić głupie zaczepki, może skoncentrować się na wzmacnianiu własnej pozycji.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@robert.gorgon powiedział(a):

Dlatego to jest bardziej struktura komplementarna niż konkurencyjna. Po somopozbyciu się Brauna część wspólna obu zbiorów (jako rozważania partii pierwszego wyboru) jest w mojej ocenie zaniedbywalna, więc zamiast robić głupie zaczepki, może skoncentrować się na wzmacnianiu własnej pozycji.

Dlatego na takim marszu, jaki zaproponowałem w dniu 10 maja br. powinni pojawić się obaj panowie tj. Karol Nawrocki i Sławomir Mentzen + oczywiście Marek Jakubiak.

• Natomiast 12 kwietnia koniecznie pojawić się muszą kredki.

• @starybelf powiedział(a):

Dlatego na takim marszu, jaki zaproponowałem w dniu 10 maja br. powinni pojawić się obaj panowie tj. Karol Nawrocki i Sławomir Mentzen + oczywiście Marek Jakubiak.

Bardzo widziałbym również Kosiniaka z Kamyszem. Ale na klęczkach, we włosienicy i z posypanym popiołem na głowie

• @Eden powiedział(a):

Bardzo widziałbym również Kosiniaka z Kamyszem. Ale na klęczkach, we włosienicy i z posypanym popiołem na głowie

Kolega to chyba najchętniej widziałby marszałka Tito z jego cojones i listem do Stalina - że tak się posłużę innym wątkiem ;).
    Ale na poważnie. Co jest najważniejsze w nadchodzących wyborach prezydenckich - żeby się układ Tuska nie domknął. I ważne jest, żeby pokazać siłę i determinację prawicy niezależnie od tego, czy do II tury wejdzie p. Nawrocki (w co wierzę) czy p. Mentzen. I okazaniem takiej siły i determinacji powinien być "Marsz Wolnych Polaków" w dniu 10 maja 2025.

• @vigilate1944 powiedział(a):
    Natomiast 12 kwietnia koniecznie pojawić się muszą kredki.

I polonez "Pożegnanie Ojczyzny" Michała Kleofasa Ogińskiego.

• @Eden powiedział(a):

Co wy z tym kamyszem? Skąd się w ogóle wzięła teoria, że szef sowieckiej partii może się wahać w jakiejś sprawie dobrej dla Polski?

• edytowano 8 March

Dziś Obajtek w Republice mówił, że ma sygnały, że wiele osób o pisoskich poglądach odmawia ankieterom. To jest dość ciekawe bo z kolei w analizowanym przeze mnie badaniu 22 osoby deklarowały że nie pójdą na wybory prezydenckie. 16 z nich popiera PiS 5 konfederację a jedną lewicę.

• To będzie brzydka katastrofa.

• edytowano 8 March

@Rzchanym powiedział(a):
    Z tym polonezem to dobry pomysł, tylko nie podoba mi się data. 12 kwietnia będzie jeszcze Wielki Post, więc tańce nie pasują.

"Gdybym nie wiedział, że to głupota, to bym pomyślał, że to prowokacja"
    Jan Pietrzak

Te polonezy w Wielkim poście to woda na młyn różnych TVN-ów i inszych info. Pokażą najpierw jak dzielne poślice koalicji 13.12. tańczą w Środę Popielcową, a potem dadzą obejrzeć, jak katole w Wielkim Poście zasuwają poloneza. No i te komentarze: "patrzcie jacy obłudnicy, dla bicia rekordu łamią Wielki Post tańcząc poloneza". Chcemy tego?
    Pół biedy, że sponsoruje to TVRepublika, ale żeby TVTRWAM dało się podpuścić....
    Nie wiem kto wymyślił ten termin tańczenia, ale sprawdziłbym personę.
    12 kwietnia zachęcałbym raczej do zbiorowej pokuty za grzechy Narodu Polskiego. Ale gdzie są dzisiaj pp. Bodasiński i Dokowicz?

• @starybelf powiedział(a):
    Te polonezy w Wielkim poście to woda na młyn różnych TVN-ów i inszych info. Pokażą najpierw jak dzielne poślice koalicji 13.12. tańczą w Środę Popielcową, a potem dadzą obejrzeć, jak katole w Wielkim Poście zasuwają poloneza.

Gdy pirarowcy rządzą, zasady schodzą na dalszy plan. Czyli debile.

• edytowano 9 March

@Rzchanym powiedział(a):
    Z tym polonezem to dobry pomysł, tylko nie podoba mi się data. 12 kwietnia będzie jeszcze Wielki Post, więc tańce nie pasują.

"Gdybym nie wiedział, że to głupota, to bym pomyślał, że to prowokacja"
    Jan Pietrzak

Te polonezy w Wielkim poście to woda na młyn różnych TVN-ów i inszych info. Pokażą najpierw jak dzielne poślice koalicji 13.12. tańczą w Środę Popielcową, a potem dadzą obejrzeć, jak katole w Wielkim Poście zasuwają poloneza. No i te komentarze: "patrzcie jacy obłudnicy, dla bicia rekordu łamią Wielki Post tańcząc poloneza". Chcemy tego?
    Pół biedy, że sponsoruje to TVRepublika, ale żeby TVTRWAM dało się podpuścić....
    Nie wiem kto wymyślił ten termin tańczenia, ale sprawdziłbym personę.
    12 kwietnia zachęcałbym raczej do zbiorowej pokuty za grzechy Narodu Polskiego. Ale gdzie są dzisiaj pp. Bodasiński i Dokowicz?

Epidiaskopowi nie spodobał się "Różaniec do granic" (współorganizowany przez Leszka Dokowicza) więc zapewne będzie torpedowal kolejne podobne inicjatywy. Kult świętego Spokoja ponad wszystko, co widać bardzo wyraźnie po epidiaskopalnych oczach szeroko zamkniętych na nikczemności Tuskaszenki.

• "W wyścigu prezydenckim na prowadzeniu utrzymuje się Rafał Trzaskowski z wynikiem 35 proc. - wynika z najnowszego badania. Na drugim miejscu jest Karol Nawrocki, którego wskazało 23 proc. ankietowanych. Na ostatnim miejscu podium uplasował się Sławomir Mentzen, który otrzymał 21 proc. głosów. Tym samym różnica między tymi dwoma kandydatami stopniała do 2 pkt. proc. "

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-03-07/zaskakujace-zmniejszenie-dystansu-najnowszy-sondaz-prezydencki/

• Od jutra do boju ruszą ałtorytety z "Nawrocki rezygnuj". Psor Dudek spalony, psor Nowak nasz, kto jeszcze pozostał?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.