Skip to content

Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy <br />2017 - 2018

11617181921

Komentarz

• Jak nie idzie, to nie idzie.

"TVP wzywa Jerzego Owsiaka do zapłaty. Organizator WOŚP postawił sprawę jasno

Jerzy Owsiak jak co roku musi mierzyć się z głosami krytyki i z publicznymi przytykami ze strony przeciwników Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. To jednak nie koniec kłopotów kontrowersyjnego działacza. Okazuje się, że Telewizja Polska wezwała go do zapłaty zaległego abonamentu. 71-latek nie czekał zbyt długo z odpowiedzią.

Sam zainteresowany zdążył już odnieść się do sprawy i jednoznacznie przyznał, że nie ma zamiaru rozliczyć się z zaległości. Wszystko dlatego, że za urzędowania przedstawicieli "dobrej zmiany" telewizyjna Jedynka i Dwójka nie szczędziła mu dosadnych słów krytyki.
    Działacz przyznał, że czas prezesury Jacka Kurskiego to dla niego okres "ośmiu lat odcięcia, pogonienia, próby wymazania Orkiestry" - wyznał w rozmowie z Polską Agencją Prasową.

"Mimo tego, co działo się w mediach publicznych, długo płaciłem abonament, w końcu jednak przestałem, nie godząc się na to, co robili. Wysłałem więc odpowiedź poczcie, że nie zapłacę tych pieniędzy, ponieważ ta telewizja obrażała mnie, sugerowała, że jestem złodziejem i nigdy nie poniosła za to odpowiedzialności. Nie zapłacę ani zaległego, ani bieżącego abonamentu i chętnie doprowadzę do publicznej dyskusji na ten temat, ponieważ osób pokrzywdzonych przez tę telewizję są tysiące i musi to zostać rozliczone" - dodał Owsiak.

"To postawienie kropki nad "i" jest ważne. Nie mieści mi się w głowie, że ci dziennikarze są wciąż w zawodzie i dalej robią to samo, tylko w innej stacji. Uważam, że zasługują na to, by objąć ich zawodową infamią. To temat, który podjąć powinny jakieś stowarzyszenia dziennikarskie" - podsumował rozmówca PAP."

• edytowano 27 January

Facet powinien się leczyć. Ma jakieś obsesje. Wszyscy go obrażają, hejtują, tylko on jest anioł. Mam go dość z jego agresją i obsesjami.

• TV Republika jest antyonkologiczna i antyludzka.

• "Jerzy Owsiak zachorował na sepsę antypisowską"- były minister i poseł Jacek Soska

• przepraszam
    prawo je jedno
    ja płaciłem i płacę

• Michał Rachoń 'Milicyjne dziecko dostało szału' :D
    A czy za emisję tej 'reklamy' nie można by jakiegoś paragrafa wyszukać? bo to ewidentne działanie na szkodę?

• "Kolejny finał WOŚP.
    Palikot nagle uzbierał na kaucję.
    Ja tam nic nie sugeruję..."

• Tylko że w to się powinni włączyć i Karnowscy i o.Tadeusz Rydzyk, na pełnej petardzie.

• Zdecydowanie słusznie. Tylko dlaczego nie jaje?

• @Przemko powiedział(a):

Zdziwko? Przecież to najbardziej rozpoznawalna polska marka na świecie.
    Czesi (co prawda tylko w teorii) mają Skodę, Rumuni Dacię, Węgrzy Kotanyi, Chorwaci Podravkę i Plavac, Słoweńcy to kilka marek, a my mamy organizację żebraczą.

• Owsiak już nie walczy z sepsą?

"Ruszyła droga krzyżowa

Nasz letniskowy dom (120 m2) stoi przy drodze do kościoła. Jest okazja, aby rozwiać te wszystkie komentarze o moich domach i willach. To jedyny dom, jaki mamy. Drewniany, dobrze się w nim czujemy. Dużo zielonego dookoła i bardzo mili sąsiedzi. No i pojawiły się bazgroły wymalowane sprayem. Konkretne i agresywne. Dalszy ciąg tego medialnego nakręcania pomówień i oskarżeń z agresywnej stacji telewizyjnej. Zniszczone robione rok temu ogrodzenie. Dla nas kolejne traumatyczne przeżycie. Uciekać stąd. Strach. A jak podpalą? To błagam, zadzwońcie, żebyśmy zdążyli wybiec. Takie dzikie pomysły, a tu właśnie ruszyła droga krzyżowa. Nasz domek jest na trasie wędrówki do kościoła. Płot jak pierwsza stacja. Nazwę można wymyślić.

A w poniedziałek ruszamy z kolejnym Konkursem Ofert - kupujemy sprzęt dla pulmonologii, dla jednostek OSP i WOPR (zakupy popowodziowe) i dla Centrum Naukowo-Szkoleniowego w Otwocku. Dwa dni i moc urządzeń i negocjacji cenowych. Nawet nie ma kiedy tego zamalować. A może zostawimy."

• Ta Polska flaga mnie rozbawiła.
    Wydział IV ma swój niepodrabialny styl dla dziadersów. Jeszcze tylko antysemityzmu zabrakło.

• Trudno panie Owsik, nie da się zostać świętym bez męczeństwa.

• edytowano 6 April

Ciekawe dlaczego uznał za konieczne podkreślić że nic nie ma poza domkiem letniskowym 120 metrów. :)

• Dom na trasie wędrówki do kościoła. Co za świr.

• edytowano 6 April

Kiedyś w Niemczech dziewczyna sama sobie wycięła w nodze swastykę i ogłosiła że to neonaziści jej zrobili.

https://www.dw.com/en/girl-faked-neo-nazi-attack-german-court-says/a-3793945

• Podobna sytuacja miala już miejsce. Ktoś przed URM wysikal ma śniegu napis "Buzek łobuzek". UOP wdrożył wówczas sledztwo, które wykazalo, ze charakter pisma wskazuje na Izabelę Sierakowską ale skład moczu byl Leszka Millera.

• Co jakiś czas musi na swoje męczeństwo zwrócić uwagę. Nie zdziwiłabym się, gdyby sam to zrobił, nie jest to jakieś trudne do usunięcia. Na marginesie, to są jego własne słowa wykrzykiwane pod adresem pisowców na tych jego spędach. Nie podobają mu się?

• A może by odpuścić staruszkowi? Demencja ma swoje prawa.

• @los powiedział(a):
    A może by odpuścić staruszkowi? Demencja ma swoje prawa.

Może by nam pierwej odpuścił.

• edytowano 6 April

@los powiedział(a):
    A może by odpuścić staruszkowi? Demencja ma swoje prawa.

Nie. Właśnie przez takie odpuszczanie im mamy teraz to co mamy. Zbyt dużo i zbyt wielu odpuszczono w latach 2015-23 i dlatego znowu ta zmora opanowała ten pokarany przez dobrego Boga kraj. I to z przytupem jakiego po 1989r. jeszcze nie było. Jeżeli zdarzył by się cud i obóz patriotyczno-niepodleglosciowy znowu wrócił do władzy, a wówczas ponownie odpuścił im, to przeklnę dzień w którym związałem się z nim poglądowo i emocjonalnie, na dobre i złe

• edytowano 6 April

Faceta odpalają co jakiś czas, żeby robił zadymy. Chcą przy jego pomocy wykończyć Republikę? To ich obarcza odpowiedzialnością za ataki na swoją świętą osobę.

• @Cyrylica powiedział(a):
    Faceta odpalają co jakiś czas, żeby robił zadymy. Chcą przy jego pomocy wykończyć Republikę? To ich obarcza odpowiedzialnością za ataki na swoją świętą osobę.

Teraz kiedy cała Polska dowiedziała się gdzie mieszka to raczej nie będzie już miał spokoju.

• edytowano 6 April

@Przemko powiedział(a):

@Cyrylica powiedział(a):

Teraz kiedy cała Polska dowiedziała się gdzie mieszka to raczej nie będzie już miał spokoju.

Wzywanie Cyby, a raczej próba kreacji jego lustrzanego odbicia z prawej.
    W sztabie głównym Chyżego zdecydowano, że na finiszu kampanii prezydenckiej musi polać się krew

• @Eden powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Cyrylica powiedział(a):

Wzywanie Cyby, a raczej próba kreacji jego lustrzanego odbicia z prawej

Co warto zauważyć - całe lata obsmiewano teorie że Owsiak ma jakiś dom, i nagle proszę - ma.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.