Skip to content

Wybory 2025

19899101103104109

Komentarz

• @Przemko powiedział(a):
    Nawrocki bez dyskusji podpisał te 8 punktów Mentzena, mam mieszane uczucia.

Nie ogladalam, ale wydaje mi się, że więcej by zyskał, gdyby się trochę postawił.

• @Eden powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Nawrocki bez dyskusji podpisał te 8 punktów Mentzena, mam mieszane uczucia.

To jest jednak dramat dla mnie jako działacza NSZZ "Solidarność". Związku i ruchu społecznego w czasach PRL z taką historią, takimi tradycjami, stałymi wartościami i etosem. Związku, który podpisał przecież w lutym swoje porozumienie z kandydatem na Prezydenta RP, w którym jasno zostały zadeklarowane postulaty socjalne. I sytuacja w której znaleźliśmy się obecnie w tym pokaranym przez dobrego Boga kraju, że losy naszej Ojczyzny leżą w rękach i kaprysie (pójdę, nie pójdę na II turę) tego roszczeniowego, labilnego i rozchwianego emocjonalnie elektoratu Memcena czy Brauna. Elektoratu przed którym musiał się płaszczyć Nawrocki, bo doskonale zdaje sobie sprawę z wagi tych wyborów i że na tej ludożerce JBPP wisi los Polski. Okropnie to wyglądało, aż wzbierało na womit 🤢, ale taki mamy klimat teraz na terytorium Bugodrza 😡🙈

Tutaj przypomnienie naszego porozumienia:
    https://www.solidarnosc.org.pl/bbial/umowa-solidarnosci-z-dr-karolem-nawrockim/

• edytowano 22 May

@Eden powiedział(a):

Elektoratu przed którym musiał się płaszczyć Nawrocki, bo doskonale zdaje sobie sprawę z wagi tych wyborów i że na tej >ludożerce JBPP wisi los Polski. Okropnie to wyglądało, aż wzbierało na womit 🤢, ale taki mamy klimat teraz na terytorium > Bugodrza 😡🙈

Gorzej, on się nie płaszczył. On tak myśli, panowie znaleźli nić porozumienia. Nawrocki zrobił was w chuja, bo od tego jesteście. Takie drzymordy się wykorzystuje do własnych interesów i porzuca, bo do niczego innego się nie nadają. Bezproduktywni pieniacze, łowcy szumu, mistrzowie paranoi.

Jesteś skansenem.

• Zr> @JORGE powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

Elektoratu przed którym musiał się płaszczyć Nawrocki, bo doskonale zdaje sobie sprawę z wagi tych wyborów i że na tej >ludożerce JBPP wisi los Polski. Okropnie to wyglądało, aż wzbierało na womit 🤢, ale taki mamy klimat teraz na terytorium > Bugodrza 😡🙈

Gorzej, on się nie płaszczył. On tak myśli, panowie znaleźli nić porozumienia. Nawrocki zrobił was w chuja, bo od tego jesteście. Takie drzymordy się wykorzystuje do własnych interesów i porzuca, bo do niczego innego się nie nadają. Bezproduktywni pieniacze, łowcy szumu, mistrzowie paranoi.

Jesteś skansenem.

Zrobił w ch .Tuska też dziadków i dziadów z PiS, oblepionych wokół Jarka. Przetrwają tylko najsolidniejsi i sensowni młodzi. Już nie czas na internetowe zachwyty z konta Antuana występem staruchy wiedźmy Steczkowskiej

• I dobrze.

• edytowano 22 May

@JORGE powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

Gorzej, on się nie płaszczył. On tak myśli, panowie znaleźli nić porozumienia.

Zgadzam się. W sprawach, powiedzmy, geopolitycznych Nawrockiemu jest po prostu blisko do Konfederacji. A w innych, np. podatkowych pewnie nie ma opinii, więc podpisałby cokolwiek.

• @qiz powiedział(a):

Zrobił w ch .Tuska też dziadków i dziadów z PiS, oblepionych wokół Jarka. Przetrwają tylko najsolidniejsi i sensowni młodzi. Już nie czas na internetowe zachwyty z konta Antuana występem staruchy wiedźmy Steczkowskiej

Coś mi się wydaje, że Kaczyński jednak wiedział z kim ma do czynienia. To naprawdę nie jest kandydat z PiS. Wojna o schedę po Kaczyńskim może być krótsza niż nam się wydaje. I nie mam na myśli Nawrockiego jako lidera PiSu.

• @JORGE powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

Coś mi się wydaje, że Kaczyński jednak wiedział z kim ma do czynienia. To naprawdę nie jest kandydat z PiS. Wojna o schedę po Kaczyńskim może być krótsza niż nam się wydaje. I nie mam na myśli Nawrockiego jako lidera PiSu.

Ciekawe, w którą stronę to pójdzie. Manitou spaja nie tylko partię, ale również elektorat, więc ciekawe jak za parę lat będą wyglądały tutaj dyskusje ;)

• @celnik.mateusz powiedział(a):

Zgadzam się, w sprawach, powiedzmy, geopolitycznych Nawrockiemu jest po prostu blisko do Konfederacji. A w innych, np. podatkowych pewnie nie ma opinii, więc podpisałby cokolwiek.

A kto jest w tych sprawach daleko od Konfederacji, ot chociażby tutaj ? To są oczywiste oczywistości.

I jedynie ktoś pokroju Morawieckiego może powiedzieć, drogi dzieci, polityka, geopolityka to nie zestaw klocków Lego z instrukcją. Nooo, Morawieckiego trzeba koniecznie wykorzystać kiedyś, to jest chyba najbardziej doświadczony polityk w Polsce.

• @JORGE powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

Mam tylko nadzieję, że nie będzie to Moravia, dyr. Moskal albo min. Moskwa.

• Połączenie PiSu i Konfy? Czas przyśpieszył.

• @los powiedział(a):
    Połączenie PiSu i Konfy? Czas przyśpieszył.

Jak najbardziej.

• @los powiedział(a):

Przecież takie combo jest nierealne. Wewnętrzne sprzeczności rozsadziłyby taki twór, czy tam potwór, już następnego dnia

• @JORGE powiedział(a):

@celnik.mateusz powiedział(a):

Zgadzam się, w sprawach, powiedzmy, geopolitycznych Nawrockiemu jest po prostu blisko do Konfederacji. A w innych, np. podatkowych pewnie nie ma opinii, więc podpisałby cokolwiek.

A kto jest w tych sprawach daleko od Konfederacji, ot chociażby tutaj ? To są oczywiste oczywistości.

I jedynie ktoś pokroju Morawieckiego może powiedzieć, drogi dzieci, polityka, geopolityka to nie zestaw klocków Lego z instrukcją. Nooo, Morawieckiego trzeba koniecznie wykorzystać kiedyś, to jest chyba najbardziej doświadczony polityk w Polsce.

W stosunku do Ukrainy mi nie jest po drodze z Konfederacją. W kwestii imigracji kluczowe pytanie brzmi jaka imigracja? W kwestii Polexitu to jest to tylko pozorne rozwiązanie. Zresztą Europa bez UE w ogóle przestanie się liczyć moim zdaniem.

• Jako stara Solidarucha i pisówa uważam, że Polsce ( i Europie) jest w tej chwili najbardziej potrzebna rewolucja konserwatywna.

I Bogu dziękuję, że znalazł się w Polsce Komitet Obywatelski (majstersztyk prof Nowaka et cons.) który postawił na silnego kandydata - patriotę zdolnego zjednoczyć stronnictwo polskie do wyeliminowania z polityki stronnictwa: niemieckie i ruskie, czyli ZiS.

Nikt Ci, Edenie nie odbierze sławy patrioty, nikt nie odbierze sławy i zasług Gwieździe, Borowskiemu, Kaczyńskim i ludziom Solidarności. Jednak dziś, gdy różne Sorosy i eurokraci chcą nas pozbawić Polski - potrzebne są świeże siły, bo starym żołnierzom już ich brakuje. A cel z Mencenem mamy wspólny; pogonić tusków, sznepfów, michników itp. swołocz. I stworzyć silny
    polski rząd z polskim prezydentem.

Nawrocki nic nie stracił, większość p-tów jego programu była tożsama z programem Mencena.

PS. Dziś Ardanowski poparł Nawrockiego.

• @JORGE powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

Jesteś skansenem.

A dlaczego Konfederacja nie chce wstąpienia Ukrainy do NATO?

• edytowano 22 May

Dobrze, że to podpisał bo nie ma czasu na dramy. A i tak jest to gówno warte, ten typek z PO prawde powiedział. Tylko takich rzeczy się głośno nie mówi.

Bokser ma wygrać, żeby rozwalić wszystko w pył z tamtej strony, a tu jakimś świstkiem papieru mamy się emocjonować.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

Mam tylko nadzieję, że nie będzie to Moravia, dyr. Moskal albo min. Moskwa.

Wpis Jorgego, jak mniemam, miał inne znaczenie.

• edytowano 22 May

No właśnie Maniu, NSZZ "Solidarność" otwarcie i publicznie poparł Nawrockiego już w lutym, Marek Jakubiak również już kilka miesięcy temu publicznie zadeklarował, że kiedy odpadnie w pierwszej turze, to w drugiej poprze każdego prawicowca (czytaj: Nawrockiego, bo tylko taka opcja od początku była realną, żadne tam Memceny), kilka dni temu tak samo NSZZ "Solidarność" R.I., a dzisiaj Ardanowski.
    A ta kutafina Memcenowa nie zrobi tego nigdy, tak samo ten szur Braunowy. Czego wy nie rozumiecie? Kogo wy bronicie? Jakimi złudzeniami żyjecie? Pisałem wam kiedyś o takim jednym wyznawcy Brauna, który tuż przed kluczowymi wyborami w październiku 2023r. mantrował już nie tylko "PiS PO to samo zuo", tylko "PiS zdrajcy, jeszcze gorszy niż PO"... Gardzę tymi kucami, k.rwinami i szurami. Więcej szacunku mam do Zandberga i Razem

• Razem też idzie na Nawrocika, Edenie.

• @trep powiedział(a):
    Razem też idzie na Nawrocika, Edenie.

No i dlatego mam więcej do nich szacunku niż do k.rwinow i szurów JBPP

• @JORGE powiedział(a):

@celnik.mateusz powiedział(a):

Jako nawóz chyba. Odwrócony Midas, wszystko zamieniał w gówno

• qizqiz
    edytowano 22 May

@Eden powiedział(a):

@los powiedział(a):

Przecież takie combo jest nierealne. Wewnętrzne sprzeczności rozsadziłyby taki twór, czy tam potwór, już następnego dnia

Orange man nie takie cuda robi w kwadrans.
    Widziałes jak w minutę unieważnił rządy w jednym z większych państw świata, z sojuszu BRICS?

• https://x.com/mutek78/status/1925263003399680467?t=rfcP3xsqISEzup1uxbsHpA&s=19

Materiał poglądowy. No jak można tych ludzi poważnie traktować i mieć do nich szacunek?

• To już postanowione. Jadę na marsz z dwójką znajomych. Gdyby ktoś ustalił miejsce jakiegoś spotkania na starcie marszu, byłoby mi bardzo miło.

Czuwaj!

• Ludzie piszą, że to rocznica śmierci Rotmistrza.

• @celnik.mateusz powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

Ciekawe, w którą stronę to pójdzie. Manitou spaja nie tylko partię, ale również elektorat, więc ciekawe jak za parę lat będą wyglądały tutaj dyskusje ;)

Byłem ostatnio na kilku eventach, owszem entuzjazm był, ale ludzi poniżej 50tki można liczyć na palcach. Organizacyjnie też wygląda nie za ciekawie, może to tylko w zach-pomorskim.

• @Eden powiedział(a):
    A ta kutafina Memcenowa nie zrobi tego nigdy, tak samo ten szur Braunowy. Czego wy nie rozumiecie? Kogo wy bronicie? Jakimi złudzeniami żyjecie? Pisałem wam kiedyś o takim jednym wyznawcy Brauna, który tuż przed kluczowymi wyborami w październiku 2023r. mantrował już nie tylko "PiS PO to samo zuo", tylko "PiS zdrajcy, jeszcze gorszy niż PO"... Gardzę tymi kucami, k.rwinami i szurami. Więcej szacunku mam do Zandberga i Razem

Takich szurów od "PiS PO jedno zło" zbanowałam wczoraj i dziś na X chyba ze dwudziestu, niektórym uświadamiałam, że są idiotami i zdrajcami. Pan Bóg dopuszcza idiotów, ale to nie oni robią dziś politykę. Politykę robi dziś Bosak, a on mz bardzo dojrzał, Mencen, Nawrocki i - tak, tak- Kaczyński, nadal. Szury nic nie znaczą. Nie marnuj psychiki na szurów. A Mikke? Zaapelował, by głosować przeciwko Dupiarzowi. Kto mądry, wie z której strony idzie zagrożenie. 60% Konfederatów zadeklarowało wsparcie dla KN.

• To jest jedyna i ostatnia szansa Konfy na dalsze znaczące istnienie w polityce. Jak ją zmarnują już więcej takiej nie będą mieli.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.