@dyzio powiedział(a):
Dobrze Nawrocki, nie gwiazdorzył, nie dążył do zdominowania Mentzena. Pokora. Dał się nieco przeczołgać...
Rezerwa mocy...
Ten wywiad dał mu więcej niż gdyby "wygrał" a juz nie daj Boże "zmiażdżył" Sławomira...
Zawodowy sportowiec.
Wciąga "przeciwnika" na swój teren. Potem se go ustawi w narożnik.
Błąd konfirmacji jest straszliwie okrutny. Zamienia często inteligentnych ludzi w bałwanów, a wszystko przez starą dobrą pychę. Łatwiej bowiem odrzucić fakty niż zrewidować swoje poglądy/uznać że coś może się zmienić. Większość z tutejszego pisowskiego betonu (jam jest stary pisoski wyborca, a teraz onucny) bez problemu zrozumiała, jak się dziś sprawy mają. I to nawet chyba najwybitniejszy forumowy przedstawiciel tego betonu: Trep, bo od pewnej chwili nienawistnie milczy w temacie swojej świętej krucjaty siania tezy o rzekomym istnieniu tożsamości Konfa=Krul.
Jak zobaczyłem te pytania Mentzena*, wypowiedzi Bosaka et consortes, to pomyślałem to samo co Los:
Konfa tak wyrażnie poparła Nawrockiego, że bardziej się nie da.
Do wybitnie inteligentnych ludzi nie należę, ale to nie było dla mnie jedynie mrugnięcie od nich okiem, to była oczywistość. Ale jednak taka konstatacja niektórych przerosła. Naprawdę mnie to zaskoczyło jak zobaczyłem wiele komentarzy negatywnych pod ostatnim działaniem Memcena. Jakże on śmie! Powinien pokajać się i złożyć hołd jak Tygrysek przed Dupiarzem. Ale chyba i to by nie wystarczyło dla niektórych
no może poza pierwszym pytaniem, bo jest po prostu głupie. Jakżem za młodu został zaczipowany, to jednak takie hamerykańskie korporacje chętnie byłbym obciążył podatkowo, np. gdy następca Mosbacherowej byłby zajęty jakimś Superbowlem lub innymi bzdurami. Albo ten kataster nieszczęsny chętnie bym przywalił od 3 nieruchomości. Chyba gospodarczo zlewaczeję przed czterdziestką...
Ooo, nawet ktoś moje wpisy z zewnątrz zauważył. Niepotrzebnie. Ja tu nie jestem opiniotwórczy, nie mam wiedzy ani intelektu. Spokojnie mogę się przyznać do błędu. Zaczekajmy jeszcze tydzień i to zrobię. Może jako szczęśliwy człowiek.
Niestety ten fragment regulaminu nie pozwala mi na dyskusję z Szanownym Panem
Jeśli wiec swa wspaniałą osobę zniżasz do rozmowy z kimś innym, to jest to również osoba wspaniała pod każdym względem: inteligentna, światu życzliwa i pełna poczucia humoru, itd. Jeśli o kimś uważasz inaczej, to z nim nie rozmawiaj.
Kolego Lizard, w swoich pierwszych wpisach wyraził kolega opinie o dwu forumowiczach o stażu dużo dłuższym. Jak kolega prawdopodobnie wie, lubimy tu oddzielać twórcę od tworzywa i staramy się trzymać z dala od paradoksu kreteńskiego. To tylko taka życzliwa sugestia.
Dobrze, przyjmę więc leguraminowo, że Kol. Eden jest wspaniały pod każdym względem i będę odpowiadał na jego zaczepki. Ale Kol. Trep jeszcze wspanialszy, bo ma dobry gust muzyczny.
Najlepiej sobie w ogóle odpuścić ten temat. Poruszamy miliony innych fascynujących tematów a ten jeden zostawiamy do rozmów w gronie znajomych. A jak kto musi pisemnie, to może założyć inne forum, na którym już swobodnie obrobi dupy wszystkim tu obecnym. Wszystko w trosce o paradoks kreteński.
@Lizard powiedział(a):
Dobrze, przyjmę więc leguraminowo, że Kol. Eden jest wspaniały pod każdym względem i będę odpowiadał na jego zaczepki. Ale Kol. Trep jeszcze wspanialszy, bo ma dobry gust muzyczny.
Tylko Brzost ma dobry gust, bo zna Kaczmarskiego na pamięć.
@JORGE powiedział(a):
Trochę to jednak działa. Następna osoba zorientowana w materii, czyli Palade, policzył to co da się policzyć i mu wyszło, że w II turze wygrywa o 0,5% Trzaskowski.
Zna się na sondażach ale i zna się ze Sraczkowskim.
Nie należy mu ufać. Ale nie należy też odrzucać tego co mówi, bo tak.
jeśli nie wiesz, czy akurat teraz mówi prawdę czy kłamie, to nie warto tracić czasu na słuchanie. Palade poszedł z politologii w politykę, zepsuło się to narzędzie. Też żałuję.
@Lizard powiedział(a):
To inna kategoria. Jeśli chodzi o muzykę klasyczną Rozum jest tu w ścisłej czołówce a być może pierwszy.
"To była ironia. Tam jest ciąg dalszy "Nie będzie to winą: niezrealizowanych obietnic, braku wiarygodności Donalda Tuska reprezentującego interesy deweloperów i przeciwnego legalnej aborcji oraz związkom partnerskim PSL, nieistniejącej polityki komunikacyjnej rządu, sztabu Rafała Trzaskowskiego, nieudolności polityków KO zajętych tatuażami Karola Nawrockiego zamiast programem, upartyjnionej TVP."
Zaglądam do reddit polska gdzie jest największe skupisko lewicowców z dominacją razem i trwa tam jedna wielka gówno burza, i obrzucanie się błotem. ;-)
@posix powiedział(a):
Zaglądam do reddit polska gdzie jest największe skupisko lewicowców z dominacją razem i trwa tam jedna wielka gówno burza, i obrzucanie się błotem. ;-)
@posix powiedział(a):
Ramaphosa zachowuje się, jakby ktoś przez trzy minuty puszczał donośnego i motzno aromatycznego bąka, a na koniec orientuje się, że to on ponosi za tego bąka odpowiedzialność.
@trep powiedział(a):
To już postanowione. Jadę na marsz z dwójką znajomych. Gdyby ktoś ustalił miejsce jakiegoś spotkania na starcie marszu, byłoby mi bardzo miło.
Planujemy być, ale ukochana córka przywlokła wirusa i już go przechorowała, ja właśnie kończę, natomiast żona jest w trakcie, więc nie wiadomo czy do niedzieli się wyleczy.
Reasumując, ja mocno planuje być, a reszta...
Co do parkowania, to z uwagi na dwa marsze pomysł qiza aby się gdzieś odleglej porzucić, a później zbiorkomem przemieszczać brzmi godnie.
Co do miejsca spotkania, nie wiem gdzie ma być ulokowane czoło, ale Smolna wydaje się być rozsądnym wyborem, taka propozycja.
Komentarz
Zawodowy sportowiec.
Wciąga "przeciwnika" na swój teren. Potem se go ustawi w narożnik.
https://wiadomosci.wp.pl/sztab-nawrockiego-liczyl-na-j-d-vancea-podano-kto-przyleci-do-polski-7159235262040832a
Będzie ona.
Julki się posikają.
Wydaje się to dobry ruch przed drugą turą.
Djwąs już nikogo poza zdecydowanymi nie przekona.
Nawet Zorro przeciw Dupiarzowi :-)
https://x.com/miloszlodowski/status/1925621490629607530
Błąd konfirmacji
jest straszliwie okrutny. Zamienia często inteligentnych ludzi w bałwanów, a wszystko przez starą dobrą pychę. Łatwiej bowiem odrzucić fakty niż zrewidować swoje poglądy/uznać że coś może się zmienić. Większość z tutejszego pisowskiego betonu (jam jest stary pisoski wyborca, a teraz onucny) bez problemu zrozumiała, jak się dziś sprawy mają. I to nawet chyba najwybitniejszy forumowy przedstawiciel tego betonu: Trep, bo od pewnej chwili nienawistnie milczy w temacie swojej świętej krucjaty siania tezy o rzekomym istnieniu tożsamościKonfa
=Krul
.Jak zobaczyłem te pytania Mentzena*, wypowiedzi Bosaka et consortes, to pomyślałem to samo co Los:
Do wybitnie inteligentnych ludzi nie należę, ale to nie było dla mnie jedynie mrugnięcie od nich okiem, to była oczywistość. Ale jednak taka konstatacja niektórych przerosła. Naprawdę mnie to zaskoczyło jak zobaczyłem wiele komentarzy negatywnych pod ostatnim działaniem Memcena. Jakże on śmie! Powinien pokajać się i złożyć hołd jak Tygrysek przed Dupiarzem. Ale chyba i to by nie wystarczyło dla niektórych
Ooo, nawet ktoś moje wpisy z zewnątrz zauważył. Niepotrzebnie. Ja tu nie jestem opiniotwórczy, nie mam wiedzy ani intelektu. Spokojnie mogę się przyznać do błędu. Zaczekajmy jeszcze tydzień i to zrobię. Może jako szczęśliwy człowiek.
AtaNazi, to ty?
O czym mowa?
Niestety ten fragment regulaminu nie pozwala mi na dyskusję z Szanownym Panem
Więc jedynie zaprzeczam i pozdrawiam uprzejmie!
https://x.com/collinrugg/status/1925233844804096361
Kolego Lizard, w swoich pierwszych wpisach wyraził kolega opinie o dwu forumowiczach o stażu dużo dłuższym. Jak kolega prawdopodobnie wie, lubimy tu oddzielać twórcę od tworzywa i staramy się trzymać z dala od paradoksu kreteńskiego. To tylko taka życzliwa sugestia.
Dobrze, przyjmę więc leguraminowo, że Kol. Eden jest
wspaniały pod każdym względem
i będę odpowiadał na jego zaczepki. Ale Kol. Trep jeszcze wspanialszy, bo ma dobry gust muzyczny.Najlepiej sobie w ogóle odpuścić ten temat. Poruszamy miliony innych fascynujących tematów a ten jeden zostawiamy do rozmów w gronie znajomych. A jak kto musi pisemnie, to może założyć inne forum, na którym już swobodnie obrobi dupy wszystkim tu obecnym. Wszystko w trosce o paradoks kreteński.
Nie ma problemu
Bana?
Skądże.
jeśli nie wiesz, czy akurat teraz mówi prawdę czy kłamie, to nie warto tracić czasu na słuchanie. Palade poszedł z politologii w politykę, zepsuło się to narzędzie. Też żałuję.
To inna kategoria. Jeśli chodzi o muzykę klasyczną Rozum jest tu w ścisłej czołówce a być może pierwszy.
"To była ironia. Tam jest ciąg dalszy "Nie będzie to winą: niezrealizowanych obietnic, braku wiarygodności Donalda Tuska reprezentującego interesy deweloperów i przeciwnego legalnej aborcji oraz związkom partnerskim PSL, nieistniejącej polityki komunikacyjnej rządu, sztabu Rafała Trzaskowskiego, nieudolności polityków KO zajętych tatuażami Karola Nawrockiego zamiast programem, upartyjnionej TVP."
signum temporis:
Aż dziw, że Reddit w ogóle jeszcze istnieje.
Wszyscy oni dostali sraczki.
Potwierdzam, byłem tym proboszczem.
Estera Flieger, trudno o bardziej żydokomuszy psełdonim lyteracki
Pieczołowicie wycyzelowany.
Kożuszek ma już z nią całą story arc. Skończy się na tym, że jeszcze Konkubinę dla Esterki porzuci.
Ramaphosa zachowuje się, jakby ktoś przez trzy minuty puszczał donośnego i motzno aromatycznego bąka, a na koniec orientuje się, że to on ponosi za tego bąka odpowiedzialność.
Wygląda jak pseudonim Górnego ze Smoczyńskim.
Planujemy być, ale ukochana córka przywlokła wirusa i już go przechorowała, ja właśnie kończę, natomiast żona jest w trakcie, więc nie wiadomo czy do niedzieli się wyleczy.
Reasumując, ja mocno planuje być, a reszta...
Co do parkowania, to z uwagi na dwa marsze pomysł qiza aby się gdzieś odleglej porzucić, a później zbiorkomem przemieszczać brzmi godnie.
Co do miejsca spotkania, nie wiem gdzie ma być ulokowane czoło, ale Smolna wydaje się być rozsądnym wyborem, taka propozycja.
To była Estera Lobkowicz.