Skip to content

Wybory 2025

1107108110112113120

Komentarz

• edytowano 26 May

@qiz powiedział(a):

3 opcje.
    Zdrajca
    Pierdola
    Zagrozili mu i rodzinie śmiercią.

Kazda dyskwalifikuje Mema, 3 tez- bo nie uwzględnił tego wcześniej.

W polityce nie liczą się sentymenty, lojalność, ustalenia, w polityce liczy się tylko własny interes, takoż prawią wyznawcy realizmu politycznego spod znaku Konfederacji, korwinowców, Braunów, ale też i rożnego rodzaju Bartosiaków. No i Menzen się do tego stosuje. Zrobił dokładnie tak jak mówił, on nie uczestniczy w wojnie polsko-polskiej, więc dlaczego ma nie iść z kimś na piwko ? Z Nawrockim też by poszedł, ale nie miał Karol czasu (tak Menzen mówił). Autystyczne odruchy, chęć nawalania się, wyluzowania po skończonej kampanii (bo rozmową z Trzaskowskim mu się ona faktycznie skończyła) to są aspekty dodatkowe.

Ułomność takiego myślenia pokazują efekty decyzji Menzena. Najbardziej stracił on i Konfederacja. Bo ważne jest jak to odbierają ludzie. A wychodzi na to, że Konfederacja traci, mozolnie budowany obraz partii antysystemowej, niezależnej. Czy tak jest faktycznie ? To nie ma znaczenia, ważne że pojawiła się rysa. I nie ma dobrego wyjścia z sytuacji. Żeby to odkręcić Menzen musi oficjalnie i to bardzo mocno poprzeć Karola, co będzie bardzo trudne dla Menzena, bo efekt będzie podobny jak z piwkiem. Tak czy inaczej straci dziewictwo. Menzen jednym wydarzeniem zaprzepaścił cały sukces swojej kampanii wyborczej. Tyle znaczą te dziecinne założenie realpolitiki. Bądźmy pewni, w małych sprawach daje się ogrywać, w dużych tym bardziej, oni nie rozumieją polityki. No kto by się spodziewał ...

A co to zmienia w kampanii Nawrockiego ? Zasadniczo trochę zeszło powietrze z elektoratu, a to bardzo źle. Bo tak naprawdę nie stało się nic przełomowego. Bardzo szkoda, że przez głupotę Niemcena została pogrzebna świetna prowokacja Nawrockiego, pokazanie że mamy do czynienia z naćpanymi desperatami. To się mogło udać, ale zostało przykryte. Szkoda, ale nie dramatyzujmy. Teraz wszystko zależy od naszej energii, a ona niestety ucieka. Lemingi podniosły głowę.

Czy ta głowa wystaje ponad naszą ? Wg mnie już tak, ale piłka w grze, wybory są zależne wyłącznie od nas.

• @Przemko powiedział(a):

Trzeba się logować, poproszę o zrzut ekranu.

Rocky 51,3 wśród zdecydowanych.

• @los powiedział(a):
    Z jednej strony. Ale z drugiej Niemcen już nie odgrywa króla wszechświata tylko się tłumaczy. Odstrzelenie Niemcena bardziej służy Nawrockiemu niż Rafalali.

Dziś okazuje się, jak trafna jest ta ksywka, którą zdarza się nam opisywać Sławomira.

1. Ładnie wypadli wyborcy Konfy, którzy mieli większe jaja i wyobraźnię oraz pryncypia niż Mentzen (Rafał, Rafał, rzuć monetę, czy dziś jesteś elgiebetem). Szacun
    2. Wszyscy wskazują, że jak na marsz totalnej mobilizacji, to tuskoidy wypadły blado, a grali w swoim mateczniku. Używając kibolskiej nomenklatury, zaliczyliśmy bardzo ładny wjazd pod kasy na wyjeździe.
    3. Mam niezweryfikowane info, że UE jest coraz bardziej zła na Tuska i szykuje się dużo głębsza reorganizacja rządu, więc Rudy zrobi dowolny wał, gdyż gra on o swoje, a tego się nie spodziewał. Napiszę ponownie, to że Sikorski nie zablokował zesłania Tuska do innego wagonu jest bardzo znamienne, bo pokazuje skalę nielojalności i poczucia bezkarności.
  • @los powiedział(a):
    Ja mam wrażenie, że znowu jakiś cadyk uratował kamienicę w Leżajsku przed zawaleniem w wyniku gniewu Boga. Czy owo piwko wpłynęło w jakiś sposób na decyzję któregoś z wyborców Konfy? Przypuszczam, że wątpię, jeśli już, to w ten sposób, że koleżka, który chciał zostać w domu, werwi się i zagłosuje na Nawrockiego.

Zrobiłam szybki research w tych środowiskach - są wściekli na Memcena, tak naprawdę wmurwieni. I: większość się wkruwia na temat: "a trzeba było mi głosować na Browna" a w drugim zdaniu: "no to idę na Karola, co tam!".

Tak że tego.

• @qiz powiedział(a):

Chowanie swego kurestwa za rodziną uważam za najobrzydliwsze działanie ze wszystkich.

• Nie, no dajcie spokój. Gostek z przerośniętym ego, niedojrzały, myślący o sobie jako o mistrzu wyrafinowanej gry dający się rozgrywać jak parolatek. Tam nie ma żadnego strachu, poczytajcie jego wypowiedzi.

• edytowano 26 May

Niektórzy tzw. "artyści" kabaretowi na czele ze starym oblechem niejakim dr Ozdą dali odgłosy paszowe przeciw kandydatowi społecznemu.

• Noji kursy się dziś odwróciły, minimalnie na korzyść Trzaskowskiego.

• @Przemko powiedział(a):

Trzeba się logować, poproszę o zrzut ekranu.

https://pbs.twimg.com/media/Gr2sFQSXgAAs9YW?format=jpg

• Przypomina mi się scena z Potopu kiedy Czarniecki ma zmartwienie czy Lubomirski znany z przerośniętego ego będzie z nim współpracował. Trzebaby chyba jakiegoś Zagłoby i jego forteli użyć żeby ten zakuty łeb Mentzena do służby Rzeczypospolitej przywiódł... Co nie?

• @celnik.mateusz powiedział(a):
    Noji kursy się dziś odwróciły, minimalnie na korzyść Trzaskowskiego.

OGB z czwartku do soboty na korzyść Nawrockiego

Nie.

• @Berek powiedział(a):
    Nie, no dajcie spokój. Gostek z przerośniętym ego, niedojrzały, myślący o sobie jako o mistrzu wyrafinowanej gry dający się rozgrywać jak parolatek. Tam nie ma żadnego strachu, poczytajcie jego wypowiedzi.

Dla mnie to jakiś psychol a nie polityk.
    Teraz trzeba sobie powiedzieć w duchu " Ciiii... To wariat..." I jakoś na paluszkach wokół niego chodzić i coś próbować.

• edytowano 26 May

.

• @dyzio powiedział(a):
    Przypomina mi się scena z Potopu kiedy Czarniecki ma zmartwienie czy Lubomirski znany z przerośniętego ego będzie z nim współpracował. Trzebaby chyba jakiegoś Zagłoby i jego forteli użyć żeby ten zakuty łeb Mentzena do służby Rzeczypospolitej przywiódł... Co nie?

Wystarczy pozwolić Niemcenowi działać, załatwi głos 90% wyborców Konfy na Nawrockiego. Jego ego jest jak siły natury

• @los powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

Chowanie swego kurestwa za rodziną uważam za najobrzydliwsze działanie ze wszystkich.

Czytałem, że jego brat ma sprawę, coś w temacie kryptowalut.

Gdzie?
    Sprawdziłem losowo 4 buków (fortunę, STS, lvbet, betclic), w każdym minimalnie prowadzi teraz (poniedziałek, ok. 15.30) Nawrocki.
    Będzie szybciej jak Kolega wskaże, gdzie widział zmianę kursu.

• @trep powiedział(a):

@celnik.mateusz powiedział(a):

Nie.

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@celnik.mateusz powiedział(a):

Gdzie?
    Sprawdziłem losowo 4 buków (fortunę, STS, lvbet, betclic), w każdym minimalnie prowadzi teraz (poniedziałek, ok. 15.30) Nawrocki.
    Będzie szybciej jak Kolega wskaże, gdzie widział zmianę kursu.

Teraz jest tak jak wczoraj. Jak sprawdzałem rano STS i lvbet było na korzyść Trzaskowskiego.

• Rano... widzę że post był o 14, więc nie tak rano. I Trep praktycznie od razu odpisał, więc albo jakiś chwilowo błąd w systemie, albo mi się przywidziało 🤷‍♂️

• U nas w skrzynkach Gazeta sztabu Trzaska, stylizowana na Fakt, zewnętrzne strony: Nawrocki oszust wykorzystał biednego emeryta i bandzior. W środku uśmiechnięty Trzaskoski opiekuje sie emerytami...
    Na moją mamę to nie działa- wręcz przeciwnie. Całość obliczona na emerytów i starszych ludzi.

• Po kiego grzyba Kanał Zero zaprasza Sikorskiego - przed wyborami? Żeby wylewał gnojówkę na Karola?
    Facet od dorzynania watah, z głosem rozdeptanej ropuchy - najobrzydliwsza postać w PO, zaraz po tusku. Tfuj!

• @Mania powiedział(a):
    Po kiego grzyba Kanał Zero zaprasza Sikorskiego - przed wyborami? Żeby wylewał gnojówkę na Karola?
    Facet od dorzynania watah, z głosem rozdeptanej ropuchy - najobrzydliwsza postać w PO, zaraz po tusku. Tfuj!

Bo to projekt biznesowy. Polskę mają w nosie.

Kursy się jeszcze pogorszyły. Karola ma przewagę już chyba najmniejszą z możliwych.

• @trep powiedział(a):

@Mania powiedział(a):
    Po kiego grzyba Kanał Zero zaprasza Sikorskiego - przed wyborami? Żeby wylewał gnojówkę na Karola?

Bo to projekt biznesowy. Polskę mają w nosie.

Kursy się jeszcze pogorszyły. Karola ma przewagę już chyba najmniejszą z możliwych.

Stanowski to jest Jutuber, tyle że na wielką skalę. Liczy się dla niego klikalność. A Polska ? Oni wszyscy mają Polskę w dupie. Nie łączą kropek, nie utożsamiają swojego interesu z pomyślnością Polski. Poniekąd może i mają rację.

Polak na wolności to niekoniecznie pozytywne zjawisko, bardzo dużo tracimy, to nie jest stan dla nas korzystny. Polak najlepiej wygląda kiedy dąży do wolności. Ale już już, niedługo. Problemem ich jednak jest to, że gorzko zapłaczą, lubią swoje życie. Stanowski jest mistrzem ceremonii, największym gitem z gitów, ciekawe jaką cenę jest w stanie zapłacić, żeby tego nie stracić ?

• Zasadniczo piszę o tym od początku. Nawet wątek założyłem.

• edytowano 26 May

 "—Po co oni prochy psują!?"

"-Owszem! tak!… szkody są… Czemu niema być! Zabiliście świnię w rynku, którą złam granatu w żywot ugodził. Strzelajcie jeszcze tydzień, a może zabijecie drugą…"

• @trep powiedział(a):
    Zasadniczo piszę o tym od początku. Nawet wątek założyłem.

O Polakach, czy o cwaniakach co sobie fajnie żyją, a nam się czasami wydaje, że ideowi są ?

• Widzieliście wściekłego Tuska w Polsacie? Aż się trząsł mówiąc o "sutenerze", aż się w pewnym momencie zacukał i zamilkł.
    Rymanowski - świetny.

• @Mania powiedział(a):
    Widzieliście wściekłego Tuska w Polsacie? Aż się trząsł mówiąc o "sutenerze", aż się w pewnym momencie zacukał i zamilkł.
    Rymanowski - świetny.

Jesteś Maniu twarda. Ja nie jestem w stanie oglądać tych kurew.

• @JORGE powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Zasadniczo piszę o tym od początku. Nawet wątek założyłem.

O Polakach, czy o cwaniakach co sobie fajnie żyją, a nam się czasami wydaje, że ideowi są ?

O 0.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.