Skip to content

Ile nóg ma Brown?

13»

Komentarz

• @trep powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):
    Przeczytałem jedną książkę Irvinga - "Wojna Hitelra", fatalnie wydaną, małym druczkiem, długą ... I jest świetna. I tam na początku było parę zdań o negacjonizmie Irvinga, jesteście w 100% przekonani, że wiecie o czym piszecie ?

Tak.

No nie przekonałeś mnie jakoś. Pamiętam trochę wnioski z przedmowy do "Wojny Hitlera", ale słabo całą historię negacjonizmu Irvinga. Jakieś konkrety może ?

• @los powiedział(a):
    A kto powiedział, że kłamcy nie bywają przekonywujący? Jakby kłamca nie byłby przekonywujący, nikogo by nie okłamał, więc nie byłby kłamcą. Łajdacy nie są tacy jak na amerykańskich filmach, że ledwo widzisz koleżkę na ekranie, to chcesz go zamordować. Łajdacy są słodziutcy i kochani.

A której to książce Irving tak kłamał ?

• Wybacz kolego ale grzebać w odpadkach ja mogę tylko za naprawdę duże pieniądze.

• To zadam pytanie, kto i co przeczytał Irvinga ?

• @JORGE powiedział(a):
    Jeżeli jakiś Żydek mówi, że najebany Lech Kaczyński i rozwalił polski samolot, zabił 100 osób

O kogo chodzi?

• @JORGE powiedział(a):
    Przeczytałem jedną książkę Irvinga - "Wojna Hitelra", fatalnie wydaną, małym druczkiem, długą ... I jest świetna. I tam na początku było parę zdań o negacjonizmie Irvinga, jesteście w 100% przekonani, że wiecie o czym piszecie ?

W czasach Frondy poczytałem co zarzucają Irvingowi i jak się broni no to rzeczywiście w dużej mierze przyjebali się do niego bo się wychylił, musieli dla zasady.

• @JORGE powiedział(a):
    To zadam pytanie, kto i co przeczytał Irvinga ?

Nikt i nic.
    Dwoje członków mojej rodziny było w niemieckich obozach koncentracyjnych, jeszcze kilku w więzieniach i na robotach przymusowych, dziś oczywiście już żadne z nich nie żyje, ale pamięć tak. Dla mnie to jest dużo bardziej wiarygodne źródło niż jakakolwiek książka.

• Karl Popper napisał 'Logikę odkrycia naukowego', która była bardzo inspirująca, a także 'Społeczeństwo otwarte i jego wrogowie' które jest ... jakie jest. Więc widzisz Jorge, ten sam autor, różne prace i różna jakość.

• Ot, kolejny historyk na niemieckim żołdzie.

• Wysłuchałem kiedyś wywiadu z Irvingiem. Zapamiętałem, że usprawiedliwiał mordowanie cywili przez Wehrmacht. Innych jego grzechów nie pamiętam.

• Podsumowując pewne tematy:

• obecnie pokazywana komora gazowa w Auschwitz to rekonstrukcja z 1947, natomiast twierdzenie że to 'fake' obraża rozsądek, choć formalnie to prawda, tyle tylko że w takim ujęciu większość zabytków to 'fake'.
    • Mordy rytualne to już kompletny odlot w odniesieniu do Żydów w Polsce. Ja rozumiem, że prekolumbijskie kultury ameryki, wyspy Polinezji, ludy pierwotne w Afryce, buddyści w Himalajach, łowcy głów w Amazonii itp. to tyle w temacie.
    • Jedwabne, temat bardzo skomplikowany, bo inicjacja i sprawstwo kierownicze należy do Niemców, natomiast były świadectwa, że brali w tym udział jacyś Polacy ale po tym, co zrobiła ta kanalia Gross nic już się nie zbada. Podawane obecnie szacunki ofiar są kompletnie rozbieżne, a przez to niewiarygodne, trzeba zrobić ekshumacje, o ile kogoś to interesuje.
  • @Eden powiedział(a):
    8%? Myślisz, że aż tyle może być chorobliwych żydożercow i ukrainofobow oraz wszelakiej maści szurow (antyszczepionkowcow, fascynatów teorii o depopulacji i Reptilianach etc.) na terenach pomiędzy Odrą a Bugiem? Ja mam jak najgorsze zdanie o populacji żyjącej pomiędzy tymi dwiema rzekami, ale nie aż tak złe

"Podium zamyka Konfederacja, z poparciem 12 proc. (spadek o 2 pkt proc.).

"Zmniejszenie się odsetka zwolenników Konfederacji WiN wiąże się z dobrym wynikiem ugrupowania Grzegorza Brauna – Konfederacji Korony Polskiej, którą gotowych jest dziś poprzeć 8 proc. zdeklarowanych uczestników wyborów" – zauważa CBOS."

https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/9838703,najnowszy-sondaz-grzegorz-braun-rosnie-w-sile-znalazlby-sie-w-sejmie.html

• edytowano 11:35

A rok temu Grzegorz Braun mówił tak:

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

• Mordy rytualne to już kompletny odlot w odniesieniu do Żydów w Polsce. Ja rozumiem, że prekolumbijskie kultury ameryki, wyspy Polinezji, ludy pierwotne w Afryce, buddyści w Himalajach, łowcy głów w Amazonii itp. to tyle w temacie.

Przede wszystkim - kult Baala. Skoro w chrześcijańskich społeczeństwach pojawiały się kulty satanistyczne, wśród Żydów też mogli się znaleźć ludzie, którzy odwracali się od Boga. Sataniści jak najbardziej praktykowali mordy rytualne, nawet w XX wieku.

• @los powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

Przede wszystkim - kult Baala. Skoro w chrześcijańskich społeczeństwach pojawiały się kulty satanistyczne, wśród Żydów też mogli się znaleźć ludzie, którzy odwracali się od Boga. Sataniści jak najbardziej praktykowali mordy rytualne, nawet w XX wieku.

OK, tego nie mam w swojej percepcji, natomiast to dalej ma mały związek z 'Żydami'. Zresztą za głoszenie bredni o Mordach Rytualnych w I Rzeczypospolitej groził kat.

• loslos
    edytowano 12:25

@los powiedział(a):

OK, tego nie mam w swojej percepcji, natomiast to dalej ma mały związek z 'Żydami'

Dokładnie taki sam jak satanizm z chrześcijaństwem. Satanizm rodzi się w społeczeństwie chrześcijańskim jako sprzeciw wobec Chrystusa, podobnie mogło być z kultem Baala u Żydowinów. Absurdem i niegodziwością jest oczywiście winić chrześcijan za satanizm i Żydów za (hipotetyczną) baalową herezję.

• A to nie chodziło o Molocha jednak?

Tak czy siak, złamas i stolec po podaniu dużej dawki Laxigenu,

• Baal i Moloch to ponoć jedna postać. Są powody, dla których nie chcę zanadto wgłębiać się w temat.

• Baal, Moloch, szatan. Wiemy przecież, że jeden jest Bóg a reszta bóstw, bożków itp. to dzieło szatana.

• @Przemko powiedział(a):
    A rok temu Grzegorz Braun mówił tak:

zacząłbym od Marii Magdaleny , równej apostołom

• Marię Magdalenę też zagazowano w Auschwitz?

• Raczej szło o to, kto był pierwszą Żydówką, która przeszła na chrześcijaństwo i została wyniesiona na ołtarze.

• @Przemko powiedział(a):

@Eden powiedział(a):
    8%? Myślisz, że aż tyle może być chorobliwych żydożercow i ukrainofobow oraz wszelakiej maści szurow (antyszczepionkowcow, fascynatów teorii o depopulacji i Reptilianach etc.) na terenach pomiędzy Odrą a Bugiem? Ja mam jak najgorsze zdanie o populacji żyjącej pomiędzy tymi dwiema rzekami, ale nie aż tak złe

"Podium zamyka Konfederacja, z poparciem 12 proc. (spadek o 2 pkt proc.).

"Zmniejszenie się odsetka zwolenników Konfederacji WiN wiąże się z dobrym wynikiem ugrupowania Grzegorza Brauna – Konfederacji Korony Polskiej, którą gotowych jest dziś poprzeć 8 proc. zdeklarowanych uczestników wyborów" – zauważa CBOS."

https://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/9838703,najnowszy-sondaz-grzegorz-braun-rosnie-w-sile-znalazlby-sie-w-sejmie.html

1. Sondaż był przed tą akcją (7-9 lipca),
    2. Po "dobrym wyniku prezydenckim" zazwyczaj jest sondażowy trend wzrostowy partii, przekraczający wynik z prezydenckich,
    3. To CBOS, więc i tak nie ma sensu w to wierzyć.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.