Skip to content

Postępy postępu

17980818284

Komentarz

• Czy szantaż zostanie blackmailem?

• Śmiesznie wyglądają ci, co noszą modne ciuchy z zeszłego sezonu.

• @Przemko powiedział(a):
    "Oto najnowsze rekomendacje językowe na Wydziale Informatyki Uniwersytetu Waszyngtona w St. Louis w stanie Missouri.

Zakazane zostają takie sformułowania jak "czarna lista" (typu lista zakazanych adresów), "biała lista" (typu lista adresów dopuszczonych), określenie z zakresu technologii serwerowych "master/slave", czyli takich, w których wyodrębnia się serwer nadrzędny, "blackout", czyli słowo określające sytuację zaniku napięcia w sieci, "czarna skrzynka" (blackbox), czyli nazwa modułu realizującego określone funkcjonalności, lecz w bliżej nieokreślony sposób, zwroty "złącze męskie/żeńskie" oraz wiele, wiele innych, które u lewackich dewiantów budzą złe skojarzenia."

https://it.uw.edu/guides/identity-diversity-inclusion/inclusive-language-guide/

No to wielu znalazło się w tej Hameryce już w czarnej dupie

• @los powiedział(a):
    Śmiesznie wyglądają ci, co noszą modne ciuchy z zeszłego sezonu.

Jak by byli 100 lat za murzynami.

• @Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Śmiesznie wyglądają ci, co noszą modne ciuchy z zeszłego sezonu.

Jak by byli 100 lat za murzynami.

Ludzienie o mentalności Kunta Kinte

• A za obsługę sygnałów nikt się nie chce zabrać ;-)

• Nauka polska rozwija się jak ta lala; na @UniWarszawskim zainaugurowano dziś nowy kierunek studiów magisterskich
    "Płeć i seksualność."

• @Mania powiedział(a):
    Nauka polska rozwija się jak ta lala; na @UniWarszawskim zainaugurowano dziś nowy kierunek studiów magisterskich
    "Płeć i seksualność."

5 lat na to co zajmuje jeden semestr w szkole podstawowej? Grubo.

• @janosik powiedział(a):
    W skrócie PiS 🤣

W rubryce wykształcenie: mgr PiS
    :-)

• Ciekawe, czy kadra na tym kierunku jest bardziej z Biologii czy z Literaturoznawstwa?

• Będą się uczyć zaimków

• @Eden powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    "Oto najnowsze rekomendacje językowe na Wydziale Informatyki Uniwersytetu Waszyngtona w St. Louis w stanie Missouri.

Zakazane zostają takie sformułowania jak "czarna lista" (typu lista zakazanych adresów), "biała lista" (typu lista adresów dopuszczonych), określenie z zakresu technologii serwerowych "master/slave", czyli takich, w których wyodrębnia się serwer nadrzędny, "blackout", czyli słowo określające sytuację zaniku napięcia w sieci, "czarna skrzynka" (blackbox), czyli nazwa modułu realizującego określone funkcjonalności, lecz w bliżej nieokreślony sposób, zwroty "złącze męskie/żeńskie" oraz wiele, wiele innych, które u lewackich dewiantów budzą złe skojarzenia."

https://it.uw.edu/guides/identity-diversity-inclusion/inclusive-language-guide/

No to wielu znalazło się w tej Hameryce już w czarnej dupie

Strasznie zapóźnienia. U nas w międzynarodowym acz o europejskich korzeniach korpo, już kilka lat temu to wprowadzano, tak samo w standardzie 3gpp.

• "Zaskakujący wyraz buntu pokolenia Z. Wolą słuchawki przewodowe

Pokolenie Z zakłada kable — i robi to jak manifest. W świecie, w którym bezprzewodowe technologie triumfują, coraz więcej młodych rezygnuje z AirPodsów na rzecz klasycznych słuchawek przewodowych. To nie tylko nostalgia za światem sprzed dekady, lecz także świadoma decyzja — symbol odrzucenia obowiązujących norm i próba zaznaczenia własnej tożsamości w gąszczu cyfrowych oczekiwań."

https://businessinsider.com.pl/lifestyle/pokolenie-z-przeciwne-realiom-wyrazem-buntu-sluchawki-z-kablem/r9spqt5

• Było osiakowe Towarzystwo Przyjaciół Chińskich Ręczników (TPChR)
    Dla pokolenia Z będzie TPSchP.

• producenci miedzi się cieszą

producenci miedzi się cieszą

Ale producenci litu płaczą.

producenci miedzi się cieszą

Miedzi w tych kablach słuchawkowych jest homeopatyczna ilość, cieszą się producenci poliuretanu (PUR) lub TPE.

• najbardziej cieszą się laryngolodzy

• No to teraz w ramach buntu powrót do telefonów z kablem.

👣

🐾
    🐾

• Bo kable z telefonem już są.

• Budki się też znajdą. Ruskie budki

• edytowano 13 October

@Eden powiedział(a):
    najbardziej cieszą się laryngolodzy

...to musieliby rezygnować z dousznych

• Gdzie się człowiek nie obejrzy zawsze w awangardzie.

Używam przewodowych bo fciongle je gubię. Nienawidzę poplątanych kabli ale para kosztuje 10 zł.

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Gdzie się człowiek nie obejrzy zawsze w awangardzie.

Używam przewodowych bo fciongle je gubię. Nienawidzę poplątanych kabli ale para kosztuje 10 zł.

...i nie trzeba ich ładować

• Tanie kabelkowce to okrutny chłam i z roku na rok coraz okrutniejszy. Przekalkulowafszy zatem, postawiłem jednak na Blutut. Trochę bolało.

• @peterman powiedział(a):
    Tanie kabelkowce to okrutny chłam i z roku na rok coraz okrutniejszy. Przekalkulowafszy zatem, postawiłem jednak na Blutut. Trochę bolało.

Porządne blututy mają gniazdko na kabel więc można i tak i tak. W domu mam duże na kablu a do sportu i zajęć zawijane za ucho.

• @peterman powiedział(a):
    Tanie kabelkowce to okrutny chłam i z roku na rok coraz okrutniejszy. Przekalkulowafszy zatem, postawiłem jednak na Blutut. Trochę bolało.

Do rozmów i jutubów na przystankach stykną.
    Muzyki w nich nie odbieram

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.