@rozum.von.keikobad powiedział(a):
Powiedzcie, Wy lubicie skoki, uważacie to za ciekawe czy oglądacie, bo skacze Polak?
Wyłącznie bo Polak.
Natomiast, jak każda rywalizacja skoki są z natury w pewnym stopniu ciekawe.
Więc ok, rozumiem taki punkt widzenia, ale go nie podzielam. Dla mnie sporty w uproszczeniu je nazwę "jednowymiarowe", czyli kto skoczy dalej, kto pobiegnie szybciej i kto więcej wyciśnie itd. nie kręcą mnie w ogóle. Jeszcze mityng lekkoatletyczny urozmaica różnorodność dyscyplin, co chwilę mamy coś innego. Przy skokach narciarskich mamy jakieś 1,5-2 godzin praktycznie takich samych skoków.
Ja oczywiście od wielu lat już tego nie oglądałem, Polak czy nie.
Natomiast refleksja Kolegi (każda rywalizacja jest ciekawa) być może wyjaśnia fenomen, że kilka milionów ludzi w Polsce wytrzymuje oglądanie tego w tv - podobnie jak e-sportu w internecie. Więc dla mnie rywalizacja jako taka ciekawa nie jest.
Bo to trzeba mieć syna, który krzyknie "Małysz skacze" w trakcie smażenia kotletów.
Tak przy okazji wtorkowego zamknięcia okna wymian w NBA mnie najszło, że Draft, który miał być wyrównywaczem szans stał się źródłem patologii specjalnego przegrywania meczy, wymian przyszłych wyborów itp. Doprowadziło to do sytuacji, gdzie NBA podzieliła się na 3 grupy zespołów, gdzie pierwsi walczą o najwyższe lokaty, drudzy o awans do play-off, a pozostali o największą ilość przegranych. Takie specjalne przegrywanie nosi nawet swoją nazwę 'tankowanie'.
A ze smutnych wieści, to znowu nie mamy 'Polaka' w NBA.
Władimir który potępił atak na Ukrainę, przechrzcił się na Władka, nauczył polskiego i został wrogiem publicznym w rosji nr (któryś tam) - tak coś gadają...nie wiem, nie znam się
A widzieli klasyfikację medalową igrzysk na ten moment, ha? Norwegia 8 złotych, Włochy 6, a później z 4 USA, Francja, Niemcy, Szwecja, Szwajcaria i dalej znowu głównie Europa. Europa miażdży w sportach zimowych cały świat
@Eden powiedział(a):
A widzieli klasyfikację medalową igrzysk na ten moment, ha? Norwegia 8 złotych, Włochy 6, a później z 4 USA, Francja, Niemcy, Szwecja, Szwajcaria i dalej znowu głównie Europa. Europa miażdży w sportach zimowych cały świat
No bo Czarni okazali się być silniejsi, szybsi, bardziej wytrzymali, bardziej skoczni, a Żółci precyzyjniejsi i z lepszym refleksem. No to białasy powymyślały dziwactwa i utrudnienia oraz trudne warunki, bo natywnie Czarni ze śniegiem mają ograniczony kontakt.
A z kronikarskiego obowiązku, to ponownie mamy Polaka w NBA, szacun za ten ruch, bo Jeremy wierzy w swoje umiejętności.
@Eden powiedział(a):
No bo Czarni okazali się być silniejsi, szybsi, bardziej wytrzymali, bardziej skoczni, a Żółci precyzyjniejsi i z lepszym refleksem. No to białasy powymyślały dziwactwa i utrudnienia oraz trudne warunki, bo natywnie Czarni ze śniegiem mają ograniczony kontakt.
A z kronikarskiego obowiązku, to ponownie mamy Polaka w NBA, szacun za ten ruch, bo Jeremy wierzy w swoje umiejętności.
W wielu amerykańskich prestiżowych uniwersytetach istnieje specjalna Pula Rektorska dla przyjęć kandydatów na studentów z wymaganymi umiejętnościami mile widzianymi przez uczelnię.
Zwykle figurują tam osiągnięcia w takich sportach jak jeździectwo, narciarstwo, polo, żeglarstwo itp, które to oczywiście czystym przypadkiem są zwykle uprawiane pewnych określonych grupach społecznych.
Nie do końca wiem, o co jest pytanie. Jeśli o Polaka w NBA, to dla niego pewnie dobrze, a dla nas to zależy od podejścia.
Źle - bo mógłby grać dla polskiej drużyny
Neutralnie - bo to kompletnie bez znaczenia dla nas
Dobrze - bo kibicujemy każdemu Polakowi obojętnie gdzie gra.
Nie do końca wiem, o co jest pytanie. Jeśli o Polaka w NBA, to dla niego pewnie dobrze, a dla nas to zależy od podejścia.
Mnie najbliższe jest stanowisko drugie.
Ja w powyższej analizie podpieram wszystkie trzy stanowiska.
Komentarz
Ja tam uznaję tylko Battlebots.
Bo to trzeba mieć syna, który krzyknie "Małysz skacze" w trakcie smażenia kotletów.
No pacz Pan, miłe rzeczy wychodzą na światło dzienne
Tak przy okazji wtorkowego zamknięcia okna wymian w NBA mnie najszło, że Draft, który miał być wyrównywaczem szans stał się źródłem patologii specjalnego przegrywania meczy, wymian przyszłych wyborów itp. Doprowadziło to do sytuacji, gdzie NBA podzieliła się na 3 grupy zespołów, gdzie pierwsi walczą o najwyższe lokaty, drudzy o awans do play-off, a pozostali o największą ilość przegranych. Takie specjalne przegrywanie nosi nawet swoją nazwę 'tankowanie'.
A ze smutnych wieści, to znowu nie mamy 'Polaka' w NBA.
No, ten ostatni też był taki se. A poprzedni jeszcze gorszy. To już może lepiej, żebyśmy nie mieli.
Wrazając do naszego medalisty, to jest on ministrantem, lektorem a nawet, jak widać na fotogramie, turyferariuszem.
Jakiś rusek wygrał sreberko dla Polski.
👣
🐾
🐾
Może jego serce bije dla Polski?. Nie wykluczamy po linii narodowościowej, czy religijnej
Władimir który potępił atak na Ukrainę, przechrzcił się na Władka, nauczył polskiego i został wrogiem publicznym w rosji nr (któryś tam) - tak coś gadają...nie wiem, nie znam się
To dobrze czy źle?
W wielu amerykańskich prestiżowych uniwersytetach istnieje specjalna Pula Rektorska dla przyjęć kandydatów na studentów z wymaganymi umiejętnościami mile widzianymi przez uczelnię.
Zwykle figurują tam osiągnięcia w takich sportach jak jeździectwo, narciarstwo, polo, żeglarstwo itp, które to oczywiście czystym przypadkiem są zwykle uprawiane pewnych określonych grupach społecznych.
Mnie najbliższe jest stanowisko drugie.
Pytałem o medale na olimpiadzie ale ktoś się w tym czasie wciął.
Ja w powyższej analizie podpieram wszystkie trzy stanowiska.
i mamy brąz znowu tego utalentowanego 19-latka. Nie do wiary, nie do wiary 👏😁🥉
Oszukali nas, banda złodziei, decydentów.
A JEDNAK NIE!!! TURYFERARIUSZ ZDOBYWA TRZECI MEDAL!!!
niemcy medal z kału.
Nie oszukali! Nie bimbrz! Italianiec zrobił w bambuko Helmutów! Mamy srebro 🥈😁👏