@ms.wygnaniec powiedział(a):
Debile od bambinizacji w Warszawie mają się dobrze:
Horror na oczach mieszkańców Warszawy. Dziki zabite na placu zabaw
już tytuł zacny
Ponad 20 dzików zabito na terenie Warszawy w ciągu ostatniego tygodnia. W przypadku Bemowa zamknięto je na placu zabaw, a na Mokotowie buszowały w pobliżu rabat kwiatowych.
(...) Sprawę nagłośniła grupa osób tworzących inicjatywę "Dziki zostają". Jej członkowie proszą o anonimowość. - Wszystko działo się w towarzystwie dzieci. To nie tylko pogwałcenie praw zwierząt, ale też najmłodszych. Wiele osób nie może spać przez to, co zobaczyło w Warszawie - mówi nam jedna z osób.
Nasza rozmówczyni dodaje, że dziki nie były agresywne i nie atakują, gdy nie są zagrożone. Członkini grupy twierdzi, że z tymi zwierzętami trzeba nauczyć się żyć i do tego potrzebna jest społeczna akcja informacyjna.
Źródło tych rewelacji.
Aby nie było, użyto broni pneumatycznej do podania środka chemicznego, więc żadnych pocisków i strzałów.
A na naszej przasnej ziemi odkrył ja wczoraj przypadkowo teleturniej na TVP1.
Nie nowy, wczoraj był już 13 odcinek. "Omnibus - szybcy i mądrzy".
Nie wiem o co w nim chodzi bo mnietroszku zdziwił skład uczestników, a właściwie jeden. Dwóch nołnejmów (dla mnie) kobieta i mężczyzna, czy tam na odwrót, i on sam we własnej osobie czyli profesor Jan Hartmam.
Nosz ja cię p....roszę..
Idą jak burza.
@marniok powiedział(a):
Nie wiem o co w nim chodzi bo mnietroszku zdziwił skład uczestników, a właściwie jeden. Dwóch nołnejmów (dla mnie) kobieta i mężczyzna, czy tam na odwrót, i on sam we własnej osobie czyli profesor Jan Hartmam.
Nosz ja cię p....roszę..
Idą jak burza.
Nieźle! Od marca to nadają, goście różni, widzę że paru odcinkach "omnibusem" była ta wytatuowana na szyi pisarka Katarzyna Puzyńska.
Ja tam jestem niby na bieżąco z postępem w Kanadzie, ale nie wiedziałem.
Wyobraźcie sobie, że postępowość do tej pory bełła dużo bardziej postępowa niż abecadło!
Nawet flagi mieli bardziej postępowe!
To już nie zwykła tęcza!
Wieśniakom z parady pychy w Warszawie jesze z dwa lata temu pewnie się nie śniło, że mogą wymachiwać nową teczową flagą z takim trójkątem z lewej, który oznacza, że jak się chłop przebierze za babę, to nie jest wstyd w rodzinie, ale i powód do dumy!
A tyn czarny winkiel to niby po nieurodzaju czarnech oliwek weganie wprowadzili co ma oznaczać "Black Olives Matter".
A reszta kolorów to *uj ich tam wi, czyly ja tam nie wim.
Ale tera te literki nie nadanżają za szmatą winc na razie ona wygląda tak:
.
.
.
.
.
.
Więc gdzie tamuj MMIWG2S ???
@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
Wyobraźcie sobie, że postępowość do tej pory bełła dużo bardziej postępowa niż abecadło!
To już nie zwykła tęcza!
Jak mnie w pewnym zakładzie pracy pokazywano, gdy zmieszasz wszystkie kolorki to jako efekt otrzymasz czerń, więc dodawanie owych kolorków i ich mieszanie prowadzi do jedynie słusznego koloru dla owych.
@posix powiedział(a):
Jeszcze doczekamy, że na paradach będą się bić nawzajem za flagi, że jedni za mało postępowi a drudzy za bardzo.
To się już dzieje. Ładnych kilka lat temu w postępowej prasie amerykańskiej jedne zboki narzekały że inne wykukały ich z 50-letniego marszu zboków. Albo jakoś tak.
W zeszłym tysiącleciu, przed Białym Domem, pobiły się demonstracje eskimoskich zboków z pigmentododatnimi zbokami, o to, która to grupa jest bardziej prześladowana (wykluczenia to nomenklatura tego tysiąclecia).
Obecnie można uznać to za tradycję (jak w dowcipie czy przed Ikonostasem należy kłaniać się w pas czy jednak bić pokłony czołem, co pięknie Loyolny opowiadał)
Te flagę (taka czechosłowacka tyle że w paski) to ja widział kedyś powiewającom nad Wimbledonem (duży pingpong) i mnie przeszła ochota na oglądanie paletek.
@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
To już nie zwykła tęcza!
Wieśniakom z parady pychy w Warszawie jesze z dwa lata temu pewnie się nie śniło, że mogą wymachiwać nową teczową flagą z takim trójkątem z lewej, który oznacza, że jak się chłop przebierze za babę, to nie jest wstyd w rodzinie, ale i powód do dumy!
A tyn czarny winkiel to niby po nieurodzaju czarnech oliwek weganie wprowadzili co ma oznaczać "Black Olives Matter".
.
.
.
.
.
.
Przypomina w zarysach flagę Palestyny, a tu taki nius - postęp odzie do Iranu.
Przepraszam, ale ta flaga vlepiona przez Mordechlaja jest już nieaktualna. Nie jestem znawcą i nie śledzę, ale widziałem już jakąś z kółeczkiem. Posłużyłem się grogiem.
Podaj link do najnowszej, najwszechstronniejszej flagi wszystkich zboczeń wraz z wymienieniem grup na niej symbolicznie umieszczonych i skrótem.
Najnowsza i najwszechstronniejsza flaga reprezentująca całą społeczność to Intersex-Inclusive Progress Pride Flag (zwana też Global Inclusive Pride Flag lub Flaga Postępu Pride z inkluzją interseksualnych). Została stworzona w 2021 roku przez Valentino Vecchietti z Intersex Equality Rights UK i jest uznawana za najbardziej aktualną wersję flagi LGBTQ+ (m.in. przez Human Rights Campaign – HRC).
Grupy symbolicznie umieszczone na fladze i ich znaczenie:
Flaga łączy oryginalną tęczę z dodatkowymi elementami (chevron + symbol interseksualny). Oto co symbolizują poszczególne części:
Tęcza (6 lub 8 kolorów tęczy): cała społeczność LGBTQ+ – reprezentuje różnorodne orientacje seksualne (m.in. lesbijki, geje, osoby biseksualne, queer, a w tej wersji także aseksualne i aromantyczne) oraz ogólny symbol dumy i różnorodności.
Czarny i brązowy pas w chevronie: osoby kolorowe (POC / BIPOC – Black, Indigenous and People of Colour) w społeczności LGBTQ+, w tym marginalizowane grupy rasowe/etniczne; czarny dodatkowo upamiętnia ofiary kryzysu HIV/AIDS.
Biały, różowy i jasnoniebieski pas w chevronie: osoby transpłciowe (trans), niebinarne, gender non-conforming oraz te spoza binarnego podziału płci.
Żółte pole/trójkąt z fioletowym kołem (dodane w 2021): osoby interseksualne (intersex) – żółty jako kolor poza binarnym różowo-niebieskim schematem płci, fioletowe koło symbolizuje kompletność, autonomię i integralność.
Flaga nie jest „flagą wszystkich możliwych zboczeń” w sensie dosłownym (nie obejmuje np. kontrowersyjnych parafili poza standardowym spektrum LGBTQ+), ale jest najszerszą oficjalną wersją obejmującą wszystkie główne grupy pod parasolem LGBTQ+ z naciskiem na inkluzję interseksualnych, osób kolorowych i transpłciowych.
Komentarz
Ja też nie mogę spać przez to, co zobaczyłem w Warszawie. I nie były to dziki.
https://excathedra.pl/discussion/comment/584353/#Comment_584353
Dziczku, zdechnij.
a powinni dać po czekoladce i zabrać te huśtawki, które dziczkom przeszkadzały w żerowaniu.
"PiS jest dziki. PiS jest zły"
Ale to zrobiły służby od Trzaskowskiego więc u bambinistów powinien być dysonans poznawczy.
Nie z takimi dysonansami sobie radzą.
No i jest, dlatego te teksty powstają. https://www.infowet.pl/aktualnosci/215/co_sie_wydarzylo_na_warszawskim_bemowie_mieszkancy_skladaja_kwiaty,4615.html
Lud Alfabetu zatacza coraz szersze kręgi.
Z kosmitami się dogadają
A podobno nie należy głupków czynić popularnymi.
Nosz ja cię p....roszę..
Idą jak burza.
Nieźle! Od marca to nadają, goście różni, widzę że paru odcinkach "omnibusem" była ta wytatuowana na szyi pisarka Katarzyna Puzyńska.
https://vod.tvp.pl/programy,88/omnibus--szybcy-i-madrzy-odcinki,2746749
To już nie zwykła tęcza!

.
.
.
.
.
.
👣
🐾
🐾
Jeszcze doczekamy, że na paradach będą się bić nawzajem za flagi, że jedni za mało postępowi a drudzy za bardzo.
Jak mnie w pewnym zakładzie pracy pokazywano, gdy zmieszasz wszystkie kolorki to jako efekt otrzymasz czerń, więc dodawanie owych kolorków i ich mieszanie prowadzi do jedynie słusznego koloru dla owych.
To się już dzieje. Ładnych kilka lat temu w postępowej prasie amerykańskiej jedne zboki narzekały że inne wykukały ich z 50-letniego marszu zboków. Albo jakoś tak.
W zeszłym tysiącleciu, przed Białym Domem, pobiły się demonstracje eskimoskich zboków z pigmentododatnimi zbokami, o to, która to grupa jest bardziej prześladowana (wykluczenia to nomenklatura tego tysiąclecia).
Obecnie można uznać to za tradycję (jak w dowcipie czy przed Ikonostasem należy kłaniać się w pas czy jednak bić pokłony czołem, co pięknie Loyolny opowiadał)
Te flagę (taka czechosłowacka tyle że w paski) to ja widział kedyś powiewającom nad Wimbledonem (duży pingpong) i mnie przeszła ochota na oglądanie paletek.
Przypomina w zarysach flagę Palestyny, a tu taki nius - postęp odzie do Iranu.
"Czyń co chcesz będzie całym Prawem" A.Crowley
"Róbta co chceta" J.Owsiak.
"Prawo tak jak my je rozumiemy" D.Tusk.
Przepraszam, ale ta flaga vlepiona przez Mordechlaja jest już nieaktualna. Nie jestem znawcą i nie śledzę, ale widziałem już jakąś z kółeczkiem. Posłużyłem się grogiem.
Podaj link do najnowszej, najwszechstronniejszej flagi wszystkich zboczeń wraz z wymienieniem grup na niej symbolicznie umieszczonych i skrótem.
Najnowsza i najwszechstronniejsza flaga reprezentująca całą społeczność to Intersex-Inclusive Progress Pride Flag (zwana też Global Inclusive Pride Flag lub Flaga Postępu Pride z inkluzją interseksualnych). Została stworzona w 2021 roku przez Valentino Vecchietti z Intersex Equality Rights UK i jest uznawana za najbardziej aktualną wersję flagi LGBTQ+ (m.in. przez Human Rights Campaign – HRC).
Link do oficjalnej strony flagi (z opisem i grafiką):
https://www.globalinclusiveprideflag.com/
Alternatywny wiarygodny opis (HRC):
https://www.hrc.org/resources/lgbtq-pride-flags
Grupy symbolicznie umieszczone na fladze i ich znaczenie:
Flaga łączy oryginalną tęczę z dodatkowymi elementami (chevron + symbol interseksualny). Oto co symbolizują poszczególne części:
Flaga nie jest „flagą wszystkich możliwych zboczeń” w sensie dosłownym (nie obejmuje np. kontrowersyjnych parafili poza standardowym spektrum LGBTQ+), ale jest najszerszą oficjalną wersją obejmującą wszystkie główne grupy pod parasolem LGBTQ+ z naciskiem na inkluzję interseksualnych, osób kolorowych i transpłciowych.
Skrót, który reprezentuje:
To aktualnie najbardziej kompleksowa wersja – starsze flagi (np. klasyczna tęcza z 1978 czy Progress Pride z 2018) są w niej włączone i rozszerzone.
Aczkolwiek przypominam sobie mgliście, że to 2S to Mordechlaj tłumaczył jako specyficznie kanadyjskie? Coś z Indianami?