Zgasić Role naprawde żadna sztuka. Karon bywa/jest nieuczciwy ze swoja argumentacja, a to zabójcze dla młodego umysłu, ktory nie potrafi jeszcze odsiać plew. Tak jak onegdaj Mikke..
ostre porównanie właśnie chciałem coś dać do posłuchania i na pewno nie Mikkego, Michalkiewicza też nie, bo to nie podstawowe pojęcia, którymi zajmuje sie Karoń, jednak Karoń mniej spustoszy umysł niż Mikke
a mnie się wydaje że Karoń jako niosący kaganek oświaty pod strzechy bardzo ok. Zwraca uwagę na pewne rzeczy całkiem nieźle a przy tym interesująco - w sam raz na początek, do zgłębienia tematu, jakby ktoś chciał. Dla młodych w sam raz,
A kim jest ten cały Karoń przy Leszku Kołakowskim, który na temat marksizmu powiedział (prawie) wszystko?! Ale kto dzisiaj czyta książki, zwłaszcza tak obszerne jak "Główne nurty marksizmu"?
Siła Petersona polega (między innymi) na tym, że bazując na swoich sukcesach jako terapeuta kliniczny opowiada o świecie odwołując się do koncepcji Junga. Ten rodzaj terapii bardzo odpowiada ludziom o wysokiej otwartości, w przeciwieństwie do terapii behawioralnej, która częściej pasuje tym o wysokiej sumienności. Ja się akurat łapie do kategorii pierwszej, więc i mnie pan Jordan zajmuje. Personalizacja przekazu nie przez cechy demograficzne, a osobowościowe.
muszę spytać znanego mi jungistę noale czy to nie ja tak, że Patersohn robił badania, określił target, co mu pasuje i jedzie? to takie słuchanie z autorytetu (ja jako były psycholog klinczny)
puściłem se wreszcie tego Petersona niezłe, stand up + kaznodzieja jednak nie nakłąda na nas ciężarów większych niż na siebie. przydałoby się takie kazanie naszemu proboszczu
powiedzieć do wiernych oczy wiście
pono ma setki tysięcy oglądnięć w Polsce ! za co? fakt, terapeutyzuje trochę męskość postawioną do kąta
Tak staram się uczyć moje dzieci: Pracuj i staraj się na granicy swoich możliwości. Mniej to wstyd. Wiem że jak to zrobią Pan natychmiast otworzy im nowe możliwości. Służyć należy zapamiętale. Odpoczywać tyle aby nie upaść i siły odzyskać, ale jak potrzeba to i więcej. Co pisząc od razu muszę spuścić głowę pamiętając o zaniedbaniach i zaprzepaszczonych możliwościach. Te już nie wrócą, ale jutro też jest dzień i wstanę z Bożą pomocą. On mnie nie zostawi. Wciąż na mnie liczy.
Komentarz
i nie mam czasu na jutuby
pięknie gasi młodego Rolę
dobrze się go słucha, zastanawiam się, czy dać go słuchac końcówce gimnazjum, to jeszcze czas na impregnację ideolo
Karon bywa/jest nieuczciwy ze swoja argumentacja, a to zabójcze dla młodego umysłu, ktory nie potrafi jeszcze odsiać plew. Tak jak onegdaj Mikke..
właśnie chciałem coś dać do posłuchania i na pewno nie Mikkego, Michalkiewicza też nie, bo to nie podstawowe pojęcia, którymi zajmuje sie Karoń,
jednak Karoń mniej spustoszy umysł niż Mikke
Ale kto dzisiaj czyta książki, zwłaszcza tak obszerne jak "Główne nurty marksizmu"?
ja nie wię, czy jej chodzi o light of Kabbalah a może o Kabbalah light
Precht - filozof i ąfą terrible
https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_David_Precht
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/71092/kim-jestem-a-jesli-juz-to-na-ile
centrup edukacyjne Powiśle rules!
zewnętrznie
musze sprobować z tym Patersohnem
a co Ty masz z tym Petersonem? Wyglada to tak jakbys sie ...uzaleznil…;)
Siła Petersona polega na tym, że potrafi opowiedzieć o skomplikowanym świecie w prosty sposób. A do tego pokazać nieoczekiwane głębie.
Personalizacja przekazu nie przez cechy demograficzne, a osobowościowe.
noale czy to nie ja tak, że Patersohn robił badania, określił target, co mu pasuje i jedzie?
to takie słuchanie z autorytetu (ja jako były psycholog klinczny)
Wtem! Kom. Trojstronna i te sprawy:
niezłe, stand up + kaznodzieja
jednak nie nakłąda na nas ciężarów większych niż na siebie.
przydałoby się takie kazanie naszemu proboszczu
powiedzieć do wiernych oczy wiście
pono ma setki tysięcy oglądnięć w Polsce !
za co? fakt, terapeutyzuje trochę męskość postawioną do kąta
Pytać Coryllusa i jego pretoriany, prześwietlali go kiedyś okrutnie