Skip to content

Granice Polski zrobione z Różańca

2456

Komentarz

• PROGRAM WYDARZENIA:
    W kościołach „stacyjnych” (wyznaczonych przez diecezje)
    10.30 – Modlitwa i konferencja wprowadzająca
    11.00 – Eucharystia
    12.00 – Adoracja Najświętszego Sakramentu

Po nabożeństwie eucharystycznym czas na posiłek i przejście (przejazd) na miejsce modlitwy różańcowej

Na wyznaczonych szlakach w pobliżu granicy Polski
    14.00 – Modlitwa różańcowa
    15.30 – Modlitwa na zakończenie
    Głównym celem Wydarzenia jest „otoczenie” Polski modlitwą różańcową. Chcemy też przepraszać i wynagradzać za wszelkie bluźnierstwa i zniewagi przeciw Niepokalanemu Sercu Najświętszej Maryi Panny. Pragniemy błagać przez wstawiennictwo Matki Bożej o ratunek dla Polski i świata.
  • JORGE napisal(a):
    Nie będę się mądrzył, bo mam rzut beretem, ale jednak chyba lepiej jechać ...
    lepiej, ale jeżeli ktoś nie może pojechać, to nic straconego, też ma szansę :)
  • KAnia napisal(a):
    JORGE napisal(a):
    Nie będę się mądrzył, bo mam rzut beretem, ale jednak chyba lepiej jechać ...
    lepiej, ale jeżeli ktoś nie może pojechać, to nic straconego, też ma szansę :)
    +1

• edytowano October 2017
    +
    Mszę św. z Zakopanego transmituje TV Trwam.
    Pokonać przestrzeń duchowo.
    Czy to nie wspaniałe?
    Katolik potrafi!

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Cuda, cuda ogłaszają. Neutralna relacja na der onecie.
  • Gdynia
    image
  • edytowano October 2017
    +++

Byłem u siebie, kaplica pełną ludzi, na polu stałem bo miejsca już nie było.
    Myślę że było nas miliony w całym kraju.
  • Odmawiałam w domu z RM.
  • edytowano October 2017
    image

Okęcie
    image
  • Byłem na Długiej u paulinów. To był dobry czas.

• Gdańsk Brzeźno
    image
  • edytowano October 2017
    Ale cudnie. Odmawiałam z RM, też było pięknie. Teraz się czuję wspaniale. :) Jestem dumna z Polaków i wzruszona.
  • Niesamowita sprawa. Słońce świeci jak na zawołanie, a przez cały dzień mżyło, lało, wiało.
  • edytowano October 2017
    W październiku bardzo często na Bałtyku występują silne wiatry, a czasami naprawdę ostre sztormy.

Tydzień temu były bardzo duże fale - w Sopocie naniosły tyle piasku, że plaża przesunęła się po prawej stronie mola o ok. 400-metrów w głąb morza. Trzeba było pogłębiać ciężkim sprzętem.

Dziś woda łagodnie falowała przy delikatnym wietrze, co pomagało wytrwać blisko dwugodzinne nabożeństwo, zwłaszcza ludziom starszym i dzieciom

Miejmy nadzieję, że i w kolejnych latach tak będzie.

+++
  • Całą rodziną modliliśmy się z RM.
    Czuję się, jakbym obleciała lotem ptaka granice Polski.
  • Bogu dziękuję, że jestem Polką. :-)
    U mnie też, przez cały Różaniec świeciło Słońce.
    Mam nadzieję, że Różaniec do Granic stanie się naszą tradycją.
  • edytowano October 2017
    Warszawa, dziś, godz. 17.00
    image

Gdzieś w Polsce - zakończenie Różańca do granic
    image
  • Mania napisal(a):
    Bogu dziękuję, że jestem Polką. :-)
    U mnie też, przez cały Różaniec świeciło Słońce.
    Mam nadzieję, że Różaniec do Granic stanie się naszą tradycją.
    Myślę, że tak będzie podobnie jak stało się z inną inicjatywą: Ekstremalną Drogą Krzyżową, która już przekroczyła granice naszego kraju.
  • edytowano October 2017

Białogóra - po zakończonym różańcu
    image
  • edytowano October 2017
    Filioquist napisal(a):

ostatnio znalazłem w pudle przy porządkowaniu papierów i książek na zupełnie inne tematy, 2006 rok

image
    Chciałbym mieć koszulkę z takim nadrukiem :)
  • W Sokółce siła ludzi była. Z kościoła procesja ruszyła przez prawie całą Sokółkę, aż do tablicy, gdzie krzyż stoi. Długa trasa.
  • Godz. 16.30 - niebo nad Lublinem. Od dziś będę nazywać tęczę uśmiechem Matki Bożej.
    image
  • Bóg jest wierny swemu przymierzu, tylko od nas zależy czy ono przetrwa.
  • Znak przymierza.
    Bogu niech będą dzięki.
    +

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Piękne, też mam nadzieję, że to będzie co roku, koniecznie w weekend (najlepiej to w pierwsza sobotę października), bo w dzień roboczy większość ludzi nie będzie sobie mogła pozwolić na taka modlitwę. :)
  • No, w tym roku złożyło się pięknie: sobota, Pierwsza Sobota Miesiąca, rocznica cudu pod Lepanto, święto Matki Bożej Różańcowej... no i pogoda wyjątkowa względem ostatniego tygodnia i prognoz na następny...
    Niemniej stać mnie było tylko na różaniec w parafii... Może w przyszłym roku postaram się bardziej...
  • Pięknie
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.