Skip to content

Postępy postępu

1131416181970

Komentarz

• uhrr napisal(a):
    przypomnial mi sie przy tej okazji jeden z wykładow TED pt "Pedophilia is a natural sexula orientation"
    Serio był taki TED?
  • To logiczna konsekwencja, jeżeli homoseksualizm jest normalną orientacją to i pedofilia nią jest
  • Ale że to na TEDzie przeszło w takiej formie. Czy ktoś mógłby podać linkę?
  • edytowano September 2020
    Nie znam się na TEDzie, ale tutaj proszę the Atlantic piszący o tym, że z punktu widzenia biologii pedofilia to taka sama „orientacja” jak homo:

https://www.theatlantic.com/health/archive/2013/08/what-can-be-done-about-pedophilia/279024/
    .
    Tomek napisal(a):
    Ale że to na TEDzie przeszło w takiej formie. Czy ktoś mógłby podać linkę?
    Nie wiem czy taki byl tytul, ale o tym jt ten "wyklad", w sumie dziwny bo kim jeets opowiadacz, ktos najwyrazniej wystawil to dziewczę do wyrecytowania tego co wyrecytowala. W jakim celu?
  • Kto to napisał kiedyś, na jednym z forumków, bo nie pomnę, ale treść zapamiętałem: pedofilia służy tylko do rozwalenia Kościoła Katolickiego. Jak już się go rozwali, zostanie "naturalną orientacją" jak homosizm, queery, transe, i reszta alfabetu.
  • TecumSeh napisal(a):
    pedofilia służy tylko do rozwalenia Kościoła Katolickiego.
    Niestety, w trakcie rozwalania wychodzi coraz bardziej, że większość tych niby "pedofilów" to zwyczajni homoseksualiści, którzy wcale nie dobierają się do niedojrzałych płciowo dzieci jak kliniczny pedofil, ale do młodych chłopców albo wręcz kleryków. No i zonk. Trzeba teraz dokonywać dziwnych manipulacji, nazywać pedofilią seks z 13-latkiem albo nawet 16-latkiem. I za żadne skarby nie wspominać, że Kościół od wewnątrz rozkłada mafia homoseksualistów. Ciekawe było jak Dehnel zjechał drugi film Sekielskich za Terlika, który mówił o lawendowej mafii. I nagle filmy Sekielskich jakby stały się mniej koszer.

• Znaczący postęp w dalekiej Australii: w prowincjach Victoria i Queensland zlikwidowali tajemnicę spowiedzi. Na razie w sprawach pædofilii — jeśli dany katabas nie podpierdoli penitentów, może liczyć i na trzy lata wypoczynku. Co zaskakujące, niektórzy biskupi nawołują do nieprzestrzegania tego prawa, nawet Watykan wydał niezadowolony pomruk.

https://www.theage.com.au/politics/victoria/mandatory-reporting-laws-for-religious-institutions-come-into-effect-20200216-p5419p.html

https://www.abc.net.au/news/2020-09-08/queensland-law-jail-priests-not-reporting-child-sex-confessions/12642144

https://cruxnow.com/church-in-oceania/2020/09/vatican-tells-australian-church-that-seal-of-confession-not-up-for-debate/
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Co zaskakujące, niektórzy biskupi nawołują do nieprzestrzegania tego prawa, nawet Watykan wydał niezadowolony pomruk.
    No to się można spodziewać prowokacji, nagrań.... Wynika z tego, że każdy konfesjonał będzie musiał być wyposażony w to... no jak to się nazywało..... aha, szumidło....

• Australia i NZ, korzystając z wymówki wirusowej, zmierzają w radosnych podskokach do pełnego totalitaryzmu. Pewnie żeby chińscy towarzysze nie czuli się nieswojo gdy przyjdą wreszcie objąć stanowiska kierownicze.
  • Tomek napisal(a):
    TecumSeh napisal(a):
    pedofilia służy tylko do rozwalenia Kościoła Katolickiego.
    Niestety, w trakcie rozwalania wychodzi coraz bardziej, że większość tych niby "pedofilów" to zwyczajni homoseksualiści, którzy wcale nie dobierają się do niedojrzałych płciowo dzieci jak kliniczny pedofil, ale do młodych chłopców albo wręcz kleryków. No i zonk. Trzeba teraz dokonywać dziwnych manipulacji, nazywać pedofilią seks z 13-latkiem albo nawet 16-latkiem. I za żadne skarby nie wspominać, że Kościół od wewnątrz rozkłada mafia homoseksualistów. Ciekawe było jak Dehnel zjechał drugi film Sekielskich za Terlika, który mówił o lawendowej mafii. I nagle filmy Sekielskich jakby stały się mniej koszer.

Myślę że Siekielscy i im podobni nie mają żadnego interesu w tym by wspominać o mafii homo, bo tu nie wypaczenia są celem ataku, a Kościół. A homo jest spoko, jak wiadomo - zatem po co się świeckiej mafii homo a przede wszystkim jej popleczników narażać.

Druga rzecz -- jak temat księży pedofilów przez moment był głośny dekadę temu, to pamiętam że media wspominały księdzu jako o pedofilu z powodu romansu z dziewczyną, której do ukończenia 15 lat brakowało paru miesięcy.

Inna sprawa - kurde, jakoś w ogóle mi go nie szkoda. Szkoda tylko że obrywa się całemu Kościołowi za to.
  • peterman napisal(a):
    Australia i NZ, korzystając z wymówki wirusowej, zmierzają w radosnych podskokach do pełnego totalitaryzmu. Pewnie żeby chińscy towarzysze nie czuli się nieswojo gdy przyjdą wreszcie objąć stanowiska kierownicze.
    Niestety.
    Wieści stamtąd napływające są przerażające.

Polska coraz bardziej jawi się jako ostoja porządku, ładu moralnego i spokoju. Być może jeszcze Węgry.
  • Niezłe jaja w Wielkim Szatanie. Kerownik Princeton zmachał jakieś rytualne smęty, że rasis rasis czai się nawet w zakamarkach Princeton, huhuuu! -- i myślał że to takie cool i au courant, a tymczasem MEN przyczepił się, że skoro się sami do rasisu przyznają, to trzeba zrobić im kontrol, bo rasis jest zakazan.

https://www.washingtonexaminer.com/opinion/exclusive-education-department-opens-investigation-into-princeton-university-after-president-deems-racism-embedded-in-the-school
  • Jaja będą jak go zwolnią z tego powodu
  • Pułapki postępu czają się za każdym rogiem, nawet okrągłym.
  • Maria napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Australia i NZ, korzystając z wymówki wirusowej, zmierzają w radosnych podskokach do pełnego totalitaryzmu. Pewnie żeby chińscy towarzysze nie czuli się nieswojo gdy przyjdą wreszcie objąć stanowiska kierownicze.
    Niestety.

Polska coraz bardziej jawi się jako ostoja porządku, ładu moralnego i spokoju. Być może jeszcze Węgry.
    "Polskę szczególnie umiłowałem, a jeżeli posłuszna będzie woli Mojej, wywyższę ją w potędze i świętości."

Jakby to rzec - sprawdza się na naszych oczach. Jeszcze tylko zamieńmy zwierzątka futerkowe na dzieci nienarodzone, i będzie naprawdę spoko.
  • loslos
    edytowano September 2020
    A co możemy zrobić w kwestii dzieci nienarodzonych?

Jeszcze przypomnę, jak się nazywa ktoś, kto uważa, że każdą sprawę można załatwić wprowadzając odpowiedni dekret, ustawę, czy inny akt prawny: dekretyn.
  • los napisal(a):
    A co możemy zrobić w kwestii dzieci nienarodzonych?

Jeszcze przypomnę, jak się nazywa ktoś, kto uważa, że każdą sprawę można załatwić wprowadzając odpowiedni dekret, ustawę, czy inny akt prawny: dekretyn.
    Kradzieży też nie możemy powstrzymać i stosowne przepisy problemu nie rozwiązały.
    Śmiem jednak twierdzić, że są potrzebne.
  • No jednak kradzież jest nielegalna, policja ściga złodziei, a aborcja jest całkiem legalna. Kto nie wierzy, niech się spyta Natalii Przybysz.
  • los napisal(a):
    los napisal(a):
    No jednak kradzież jest nielegalna, policja ściga złodziei, a aborcja jest całkiem legalna. Kto nie wierzy, niech się spyta Natalii Przybysz.
    W tych dwóch stwierdzeniach dostrzegam pewną sprzeczność.
    Maria napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Niestety.

Spotkałem się z takim zdanie pewnego księdza, ze Polacy nie są w swej masie bardziej moralni, ani nie są mniejszymi grzesznikami w porównaniu do innych narodów. Jednak w odróżnieniu od nich zdają sobie z tego sprawę i modlą się oraz przystępują do sakramentów np. pokuty. Tylko tyle, ale i aż tyle.
  • los napisal(a):
    No jednak kradzież jest nielegalna, policja ściga złodziei, a aborcja jest całkiem legalna. Kto nie wierzy, niech się spyta Natalii Przybysz.
    No to rzecz w tym by była nielegalna i była ścigana. W zasadzie wtedy można powiedzieć, że na gruncie prawa nie będziemy państwu polskiemu mieli niczego do zarzucenia.
    MarianoX napisal(a):
    Spotkałem się z takim zdanie pewnego księdza, ze Polacy nie są w swej masie bardziej moralni, ani nie są mniejszymi grzesznikami w porównaniu do innych narodów. Jednak w odróżnieniu od nich zdają sobie z tego sprawę i modlą się raz przystępują do sakramentów np. pokuty. Tylko tyle, ale i aż tyle.
    Zgadzam się całkowicie.
    Mało tego - uważam że tym się różnią ludzie przyzwoici od skurwysynów.
    Przyzwoitym też się zdarza nagrzeszyć, nawet ciężko i długotrwale. Mimo wszystko mają sumienie, nawet jeśli czasowo spychane na margines. I znają drogę powrotu, wiedzą co to autentyczna spowiedź, pokuta itp.

Jeden Holender będący z Polką w nieformalnym związku, powiedział mi (oczywiście szydząc z tego), że Gosia lata do spowiedzi z tego, że z nim mieszka i sypia, i że ma doła jeśli nie pójdzie w niedzielę do kościoła.

Pomijając już wszystko inne, zdawanie sobie sprawy z własnej grzeszności to już coś, a na dzisiejsze czasy to wręcz niemało.
  • Maria napisal(a):
    los napisal(a):
    los napisal(a):
    Naprawdę policja ścigała panią Przybysz? Musiałem czegoś nie zauważyć. I co - doścignęła?
  • los napisal(a):
    Maria napisal(a):
    los napisal(a):
    los napisal(a):
    Naprawdę policja ścigała panią Przybysz? Musiałem czegoś nie zauważyć. I co - doścignęła?

Rzecz w tym, że nie mogła ścigać. W Polsce nie ma prawa, na mocy którego policja mogłaby ścigać kobiety poddające się aborcji.
    Należałoby je, zgodnie z tą logiką, wprowadzić.
    Ale, jeśli dobrze zrozumiałam, ciutek kłóci się to z pierwszym wpisem. Tym o dektretynach.
  • Można Jeszce podróżować
  • christoph napisal(a):
    Można Jeszce podróżować
    Nuale nie o tym moja gawęda z Losem.
  • Maria napisal(a):
    W Polsce nie ma prawa, na mocy którego policja mogłaby ścigać kobiety poddające się aborcji.
    A kto niby miałby to wprowadzić? Przypominam, że w Polsce panuje demokracja.

• los napisal(a):
    Maria napisal(a):
    los napisal(a):
    los napisal(a):

nie złamała prawa - w Polsce nie wolno zabijać dzieci, ale poza Polską można
  • Maria napisal(a):
    los napisal(a):
    Maria napisal(a):
    los napisal(a):
    los napisal(a):
    Rzecz w tym, że nie mogła ścigać. W Polsce nie ma prawa, na mocy którego policja mogłaby ścigać kobiety poddające się aborcji.
    Ale, jeśli dobrze zrozumiałam, ciutek kłóci się to z pierwszym wpisem. Tym o dektretynach.

terytorialność prawa - nie ścigamy zbrodni na całym świecie, tylko w swoich granicach.

• KazioToJa napisal(a):
    los napisal(a):
    Maria napisal(a):
    los napisal(a):
    los napisal(a):
    nie złamała prawa - w Polsce nie wolno zabijać dzieci, ale poza Polską można

A ponieważ jednocześnie jest swoboda podróży... Jeśli więc to prawo jest cyrkiem, dlaczego ono tak dobrze działa?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.