Nie zauważyłem jakiegoś wzmożenia u biskupów i papieża w chwilach próby, np. podczas powstań przeciw heretykom i schizmatykom. Jestem Polakiem a nie księżakiem.
Przez wieki był Pan Profesor obecny na Watykanie i widział Pan każde drgnienie serc papieskich????
Jestem rzymskim katolikiem, Polakiem, kobietą i matką, wieśniaczką ...
Bez modlitwy tysięcy takich jak ja nic nie zrobią internetowi przywódcy... i ci rzeczywiści...wybrani i mniej wybrani... Bez modlitwy upartej, na klęczkach.
Mimo wszystko miło, gdy ktoś zachowuje się porządnie.
Rulewski miał już tyle dziwnych wolt, ze teraz musiałby przez bardzo długo zachowywać się porządnie, żeby odbudować jakiekolwiek zaufanie do swej osoby. O ekspiacji i żalu za grzechy oczywista nie mówimy, bo na to klasy politycznej strukturalnie nie stać.
Mimo wszystko miło, gdy ktoś zachowuje się porządnie.
Rulewski miał już tyle dziwnych wolt, ze teraz musiałby przez bardzo długo zachowywać się porządnie, żeby odbudować jakiekolwiek zaufanie do swej osoby. O ekspiacji i żalu za grzechy oczywista nie mówimy, bo na to klasy politycznej strukturalnie nie stać.
Ma się rozumieć, że nie chodziło mi o to, że senator R. miałby być darzony zaufaniem. Raczej myślałem o tym, że miło zobaczyć przyzwoitość tam, gdzie się jej już nie spodziewamy.
Dzisiejsze oświadczenie Departamentu Stanu znacznie bardziej stonowane. tzn. ktos się dopominał stanowiska pewnie ten folksdojcz Wrona "– Śledzimy pilnie losy ustawy o IPN, ale nie komentujemy procesu legislacyjnego w Polsce - oznajmiła rzecznik prasowa Departamentu Stanu USA, Heather Nauert, odnosząc się do przyjęcia przez Senat nowelizacji ustawy o IPN." I odmówiła dalszych odpowiedzi na ten temat.
Obawiam się, że ta eskalacja napięcia jest elementem rozgrywki do ustalania praw własności po wymordowanym narodzie żydowskim. Majątków dotyczą amerykańska ustawa 447 i ustawa reprywatyzacyjna ministra Patryka Jakiego.
niestety wyb. nie linkuję, to wywiad z Sandauerem. Okropny.
Dyzio_znowu napisal(a): Zaryzykuję bo kimże jestem i ogłoszę już teraz:
WOJNA WYGRANA!
GAUDE MATER POLONIA!!!
A co się wydarzyło ? Kompletnie nie śledzę tego co się w tej materii dzieje. Ta cała sytuacja jest tak absurdalna, tak idiotyczna a do tego niesprawiedliwa, że po prostu się wylogowałem. Ten świat naprawdę zwariował, a ja nie mam zamiaru robić tego z nim. Ale ok, wygraliśmy ?
Po oświadczeniu niemieckiego MSZ, które unieważnia narrację izraelską i ew. USA uważam , że wygraliśmy. Teraz będę obserwował poczynania USA ale wydaje mi się , że nie wystąpią realnie przeciw nam. Jakoś to wyciszą a Izrael? Coś straci? A czy świat go nie zna?
Niemcy sami z siebie by tego nie zrobili. Widzę rękę Trumpa, który nienawidzi niemieckich samochodów. Myślicie, że nius o małpkach i dzisiejsze ich fotki to przypadek?
Polska może być pewna, że jakakolwiek próba zafałszowania historii, jak w sfomułowaniu "polskie obozy koncentracyjne", zostanie przez nas w sposób jasny i zdecydowany odrzucona - napisał minister.
Gabriel odniósł się do dyskusji, jaką wywołała nowelizacja ustawy o IPN i podkreślił, że tylko "staranna ocena własnej historii może przynieść pojednanie".
Minister podkreślił, że "zobowiązaniem moralnym jego kraju" jest w sposób wyczerpujący przeanalizować własną historię, a zwłaszcza zbrodnie popełnione przez Niemców, również w Polsce. Nie ma najmniejszej wątpliwości, jeśli chodzi o to, kto był odpowiedzialny za obozy koncentracyjne. To zorganizowane masowe morderstwo zostało popełnione przez nasz naród i nikogo innego. Jeśli byli pojedynczy kolaboranci, to oni nic tu nie zmieniają - dodał Gabriel.
Zapewnił, że nigdy nie miał wątpliwości, iż "niemieckie obozy koncentracyjne nie znalazły się w Polsce przypadkiem", ponieważ Niemcy chcieli zniszczyć zarówno kulturę Polski, jak i doprowadzić do zagłady Żydów.
Komentarz
Jestem rzymskim katolikiem, Polakiem, kobietą i matką, wieśniaczką ...
Bez modlitwy tysięcy takich jak ja nic nie zrobią internetowi przywódcy... i ci rzeczywiści...wybrani i mniej wybrani...
Bez modlitwy upartej, na klęczkach.
Ma się rozumieć, że nie chodziło mi o to, że senator R. miałby być darzony zaufaniem. Raczej myślałem o tym, że miło zobaczyć przyzwoitość tam, gdzie się jej już nie spodziewamy.
Bardzo dobre orędzie.
W skrócie: To jest nasz Holocaust i Polska ma prawo i obowiązek go chronić przed fałszowaniem!
Lepiej bym tego nie ujął
Brawo PP MM
"– Śledzimy pilnie losy ustawy o IPN, ale nie komentujemy procesu legislacyjnego w Polsce - oznajmiła rzecznik prasowa Departamentu Stanu USA, Heather Nauert, odnosząc się do przyjęcia przez Senat nowelizacji ustawy o IPN."
I odmówiła dalszych odpowiedzi na ten temat.
niestety wyb.
nie linkuję, to wywiad z Sandauerem.
Okropny.
WOJNA WYGRANA!
GAUDE MATER POLONIA!!!
Teraz będę obserwował poczynania USA ale wydaje mi się , że nie wystąpią realnie przeciw nam.
Jakoś to wyciszą a Izrael? Coś straci? A czy świat go nie zna?
Myślicie, że nius o małpkach i dzisiejsze ich fotki to przypadek?
Polska może być pewna, że jakakolwiek próba zafałszowania historii, jak w sfomułowaniu "polskie obozy koncentracyjne", zostanie przez nas w sposób jasny i zdecydowany odrzucona - napisał minister.
Gabriel odniósł się do dyskusji, jaką wywołała nowelizacja ustawy o IPN i podkreślił, że tylko "staranna ocena własnej historii może przynieść pojednanie".
Minister podkreślił, że "zobowiązaniem moralnym jego kraju" jest w sposób wyczerpujący przeanalizować własną historię, a zwłaszcza zbrodnie popełnione przez Niemców, również w Polsce. Nie ma najmniejszej wątpliwości, jeśli chodzi o to, kto był odpowiedzialny za obozy koncentracyjne. To zorganizowane masowe morderstwo zostało popełnione przez nasz naród i nikogo innego. Jeśli byli pojedynczy kolaboranci, to oni nic tu nie zmieniają - dodał Gabriel.
Zapewnił, że nigdy nie miał wątpliwości, iż "niemieckie obozy koncentracyjne nie znalazły się w Polsce przypadkiem", ponieważ Niemcy chcieli zniszczyć zarówno kulturę Polski, jak i doprowadzić do zagłady Żydów.
Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-szef-msz-niemiec-bierzemy-na-siebie-pelna-odpowiedzialnosc-z,nId,2517858#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Francuz, Japończyk, Włoch?
Inny?
Uwielbiał Hiltera
Rockelfeller finansował badania eugeniczne dra Mengele jeszcze w 40 tych latach
Tosz i fhancus lepszy od niemca.