Pani_Łyżeczka napisal(a): A gdzie w tym rzemiosło na najwyższym poziomie, gdzie piękno, gdzie metafizyka?! To ja już wolę puszki zupy Campbell 'a i groblę na jeziorze.
Mamy tu trochę logistyki marketingu i dużo śmieci.
uhrr napisal(a): W zalozeniu nie mozesz tego kupic, nie mozesz sprzedac, nie mozesz odkupic ani odsprzedac. Jest niematerialne, trwa chwilę.Generalnie żyje jako imaginacja.
jak muzyka jak kuchnia zapach
omnis moriar omnis fugit
No nie. To jest wydarzenie jednorazowe - happening. Muzyka, kuchnia a nawet zapachy są powtarzalne. Raz stworzone trwają. Oczywiście są różne wykonania. To co robił ten artysta to są na mój chłopski rozum tak zwane "jaja" z publiki.
exclusivność,uczestnictwo w czymś czasowym, czego za 2 tygodnie nie będzie, to jak pieczątka DDR w paszporcie
są sponsorzy, jak na sport, tylko bardziej sprzedajesz szkice , koncepcje sprzedajesz skrawki materiału jak wykładzinę z podłogi papamobile. Christo i Jean-Claude żyli z tego , mam nadzieję, że całkiem nieźle
Dlatego pisze ze "w zalozeniu", de facto to niezly biznes
wspolczesna archtektura czeska dobra architektura jest kiedy architekci w PL radosnie przeżuwali jeszcze bezpłodny postmodernizm, Czechy byly juz w zupelnie innej lidze
"Czechy uchodzą za najbardziej zdechrystianizowany kraj Europy. To prawda, jednak mało kto zdaje sobie sprawę z faktu, że dzisiaj niemała część intelektualnych elit wielkich czeskich miast w dużym stopniu inspiruje się chrześcijańskimi wartościami oraz katolicką nauką społeczną."
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Kiedyś dumałem sobie, czy jest jakieś miasto w Polszcze, gdzie mógłbym mieszkać poza Warszawą i wyszło mi że chyba wyłącznie Gdynia.
To dobre miejsce do życia. Przeprowadziłam się do Warszawy i ją polubiłam, ale Gdynia pozostaje nr 1.
Komentarz
To ja już wolę puszki zupy Campbell 'a i groblę na jeziorze.
Mamy tu trochę logistyki marketingu i dużo śmieci.
Moim skromnym zdaniem. :]
+1000
Yeah!
noale to fakt
jest sztuka przez duże Sztu
i twórczość przez duże Tfu
PeKiN juz wpisany do rejestru zabytkow. Czy otoczenie tego pipanta rownież? Jak sie sprawy mają, bo nie sledzę?
Bozi-muka w przestrzeni czeskiej
https://www.archiweb.cz/b/bozi-muka-horenice
krzyż, a właściwie dziura po krzyżu, tak twórcy piszą o tym kawałku betonu.
w zeświecczonych Czechach co i rusz jednak religijne lementy sie pojawiają, i to używające współczesnego języka
kiedy architekci w PL radosnie przeżuwali jeszcze bezpłodny postmodernizm, Czechy byly juz w zupelnie innej lidze
https://www.przewodnik-katolicki.pl/Archiwum/2020/Przewodnik-Katolicki-9-2020/Historia/Maryja-wraca-do-Pragi
"Czechy uchodzą za najbardziej zdechrystianizowany kraj Europy. To prawda, jednak mało kto zdaje sobie sprawę z faktu, że dzisiaj niemała część intelektualnych elit wielkich czeskich miast w dużym stopniu inspiruje się chrześcijańskimi wartościami oraz katolicką nauką społeczną."
velmi interesne je to
Gdynia odnowi perełki modernizmu, które powstały tam , kiedy zaczął się port i okno n a świat
https://www.onet.pl/styl-zycia/whitemad/gdynia-miasto-wyremontuje-17-zabytkow-w-2021-r/6yckctz,30bc1058
piękne wille i domy porównywalne z niedościgłymi wrocławskimi.
Europejski poziom
cieszę się
a to jak Giszowiec
Poza Krakowem tylko N. Sącz edit* ew. Bielsko-Biała
Poza PL wydaje mi się, że w Corte jakoś bym się odnalazła.