robert.gorgon napisal(a): Fioletowy to 2019 a czerwony 2021?
2019 fioletowy 2020 zielony 2021 czerowny
Nie za często gnuplota używam a to taka siermięga jest dla mnie ten program. I byłem też po paru piwach. Po krótkiej walce olałem powiększenie legendy ( jest maleńka na prawo góra ) Dzisiaj rzucę okiem na manual tego programu od wykresów jeszcze to może znajdę jaka to komendą się robi.
Fajnie widać, jak dzięki Szumkowi i ogromnej dyscyplinie społecznej uniknęliśmy w ogóle I fali wiarusa. Całą wiosnę wszyscy siedzieli w domu i cyrk się zaczął dopiero jak dzieci poszły do szkoły.
Korea ma przyrost naturalny na poziomie 0,7 (słownie siedem dziesiątych) który ma dodatkowo tendencja...spadkową.
Populacja, która w normalnych warunkach (brak epidemii, wojen, ogromnych klęsk żywiołowych ect.) nie zapewnia przynajmniej zastępowalności pokoleń jest populacją patologiczną.
Z każdego możliwego punktu widzenia czy to bio;ogiczno-darwinowskiego, ekonomicznego czy też religijnego.
Komentarz
https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ludnosc/ludnosc/zgony-wedlug-tygodni,39,2.html
Okres Maj - Wrzesień jest najlepszy, nie wiem jak to powiedzieć. Zgonowo. ;-)
Średnia zgonów na tydzień:
2019 - 7,83 tysiące
2020 - 9,33 tysiące
2021 - 9,95 tysiące
Nie ma co wyciągać pochopnych wniosków jednak...
Spodziewałem się, że będzie lepiej ze względu na wysokie zaszczepienie ludości Polskiej.
2020 zielony
2021 czerowny
Nie za często gnuplota używam a to taka siermięga jest dla mnie ten program. I byłem też po paru piwach. Po krótkiej walce olałem powiększenie legendy ( jest maleńka na prawo góra ) Dzisiaj rzucę okiem na manual tego programu od wykresów jeszcze to może znajdę jaka to komendą się robi.
Korea znika
Korea ma przyrost naturalny na poziomie 0,7 (słownie siedem dziesiątych) który ma dodatkowo tendencja...spadkową.
Populacja, która w normalnych warunkach (brak epidemii, wojen, ogromnych klęsk żywiołowych ect.) nie zapewnia przynajmniej zastępowalności pokoleń jest populacją patologiczną.
Z każdego możliwego punktu widzenia czy to bio;ogiczno-darwinowskiego, ekonomicznego czy też religijnego.
My też już się taką stajemy.
Fascynująca rozmowa o koreańskich kobietach w dużej mierze, kulturze, obyczajach, pracy, życiu.