Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Znajoma siostra odmówiła schowania kropielniczki w kaplicy w domu starców pomimo nakazu biskupa. Powiedziała, że pieniędzy nie wycofano, knajpy i sklepy działają, więc bez przesady. Ona będzie denfekowac codziennie miseczkę, ale woda święcona zostaje.
Dziś uczestnicząc przed mszą świętą zwróciłem uwagę ,że krzyż wystawiony pośrodku kościoła został przykryty jakimś białym materiałem. Kilka starszych osób podeszło by ucałować i nie bardzo wiedziały co zrobić . Przeżegnały się skłoniły głowę i wróciły do ławek.
U mnie w parafii normalnie. Bez paniki i głupot. Sklepy na osiedlu - peryferyjnym ale dużym też w normie. Po południu trochę przetrzebione makarony ale nie pustki i to wszystko.
Rafał napisal(a): U mnie w parafii normalnie. Bez paniki i głupot. Sklepy na osiedlu - peryferyjnym ale dużym też w normie. Po południu trochę przetrzebione makarony ale nie pustki i to wszystko.
W Warszawie są pewne objawy paniki, w CCC nie było ani jednego opakowania ryżu, w Deichmann kaszy tez nie uświadczysz Wieczorową porą robiąc zakupy pewne pustki były widoczne ale tak jakoś pierwsze niedziele z zakazem handlu bardziej półki trzebiły.
hm... a co gdyby Franciszek trafił do Domu Ojca czy też pod Pachę Mamy przed Benedyktem? A gdyby Pachamama nie pomogła i koronawirus wybił kardynałów w Watykanie?
hm... a co gdyby Franciszek trafił do Domu Ojca czy też pod Pachę Mamy przed Benedyktem? A gdyby Pachamama nie pomogła i koronawirus wybił kardynałów w Watykanie?
gdyby Dyzio mieć trochę kindersztuby
Przepraszam, poniosła mnie głupota. Nie życzę źle Papieżowi Oglądałem dziś film o tej Pachamamie w Watykanie i ten ojciec co płakał nad tym powiedział, że Bóg tego tak nie zostawi bo jest zazdrosny. Ale przepraszam za zachowanie nie licujace z godnością ludzką.
Jest sporo powiązań Gorlic i okolic z Włochami. Nie wiem z którym regionem, ale przed ponad 20 laty już piłem na rynku dosss konałą kawę, a w lokalu sporo Włochów było. I to żadna wycieczka. A do ich dzieci mamy mowily po polsku ;-)
A mnie zastanawia brak informacji o postępach koronowirusa w krajach bez sprawnej służby zdrowia, biednych, przeludnionych i o wiele słabiej zorganizowanych niż Włochy czy Chiny. Czemu nie atakuje w Indonezji, Bangla Deszu, Iraku, Syrii, Pakistanie oraz w Afryce?
Il decreto del cardinale vicario dell'8 marzo +++ Fino al #3aprile p.v. sono sospese le celebrazioni liturgiche comunitarie (eucarestie feriali e festive, esequie, ecc…)
Mnie trochę — ale tylko trochę — dziwi, że nie wezwali księży do odprawiania w kółko mszy przebłagalnych bez publiczności, a ludu — do modłów w rodzinach.
Komentarz
Powiedziała, że pieniędzy nie wycofano, knajpy i sklepy działają, więc bez przesady. Ona będzie denfekowac codziennie miseczkę, ale woda święcona zostaje.
Do zbawienia nie jest konieczne....
Wieczorową porą robiąc zakupy pewne pustki były widoczne ale tak jakoś pierwsze niedziele z zakazem handlu bardziej półki trzebiły.
dziękuję
Nie chciałbym uchodzić na forum za guwernantkę.
Ale wstydź sie Dzyziu.
Liczba zgonów robi wrażenie.
https://m.niezalezna.pl/314928-wlosi-traca-glowe-trwaja-masowe-ucieczki-z-polnocy-kraju-to-jest-szalenstwo
Przepraszam, poniosła mnie głupota. Nie życzę źle Papieżowi
Oglądałem dziś film o tej Pachamamie w Watykanie i ten ojciec co płakał nad tym powiedział, że Bóg tego tak nie zostawi bo jest zazdrosny.
Ale przepraszam za zachowanie nie licujace z godnością ludzką.
https://www.corriere.it/speciale/salute/2020/mappa-coronavirus-italia/?refresh_ce-cp
Szapo!
Ba!
Dwa szapa!
Pamiętam że od razu zamknęli granicę z Kitajem a potem cisza.
Fino al #3aprile p.v. sono sospese le celebrazioni liturgiche comunitarie (eucarestie feriali e festive, esequie, ecc…)
jest tak, że przez głowę to licznym pewnie przeleciało