Skip to content

Coronawirus

1165166168170171257

Komentarz

• Moja Małżonka ma wykrytego wirusa. Objawy lekkie. Ale w związku z tym znalazłem się na kwarantannie.
  • Brzost napisal(a):
    Moja Małżonka ma wykrytego wirusa. Objawy lekkie. Ale w związku z tym znalazłem się na kwarantannie.
    +++
  • +++
  • +++
  • Trzymajta się!
  • ♰♰♰

👣

🐾
    🐾

• +

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Brzost, nie zaniedbywajcie najmniejszych watpliwości i objawów
    +

• Proszę, bez 'golasów'
    Strategia polegająca na dobrowolnych zaleceniach nie sprawdziła się - uznały szwedzkie władze rok od wybuchu pandemii koronawirusa, dopuszczając tym samym wprowadzenie lockdownu. Ostatecznie zgodzono się też, że należy nosić maseczki.
    (..)
    Oficjalnie władze Szwecji nie przyznają się do eksperymentu, jakim było dopuszczenie w ubiegłym roku do rozległego rozprzestrzenienia się koronawirusa. Ocenia się, że brak decyzji o choćby częściowym zamknięciu społeczeństwa przyczynił się do śmierci na COVID-19 wielu starszych osób w domach opieki. Oficjalny raport komisji ds. oceny postępowania władz w związku z pandemią wykazał błędy władz centralnych i regionalnych.
    (..)
    W Szwecji liczba ofiar śmiertelnych COVID-19 przekroczyła 13 tys. W sąsiedniej Danii zmarło 2,3 tys. osób, a w Norwegii 632 osoby. W Szwecji poziom rozprzestrzeniania się koronawirusa jest czterokrotnie wyższy niż w Danii.
    (..)
    Źródło, tej ciekawej informacji.
    Reasumując:
    1. Żadnej pandemii nie ma.
    2. COVID nie zabija.
    3. Przymusowa izolacja i noszenie maseczek nie ma znaczenia.
    No tyle, że populacyjna grupa kontrolna temu przeczy.
    Jeszcze jedno, pojawiają się w przestrzeni medialnej informacje, o tym, że szczepionki MRnA powodują straszne skutki ale po ... 8 miesiącach. Jak na razie, nie znalazłem nigdzie wiarygodnej informacji, po tych rewelacjach sprzed wielu lat. Nie powtarzajcie tych plotek, no chyba, że uda wam się dotrzeć do czegoś wiarygodnego, bo na razie to gen Kuf Drahrepus pozdrawia.
  • Ciekawe po co się do tego przyznają, nadmiarowych zgonów mają z 5%, społeczeństwo odmłodzone, po co im to?
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Proszę, bez 'golasów'

ograniczam sie wielkopostnie

• Michał5 napisal(a):
    Brzost, nie zaniedbywajcie najmniejszych watpliwości i objawów
    +

Cóż, ja na razie nie mam czego zaniedbywać, bo objawów nie mam ;-) A Małżonka grzecznie konsultuje się z tele-lekarką.
  • Telelekarka musi mieć słuch wytrawny.
    nasza rozpoznała w głosie koleżanki zapalenie płuc, i ta po 14 dniach musiała isc do szpitala.
    Wierzę, ze u Żony tak nie będzie
  • Brzost napisal(a):
    Moja Małżonka ma wykrytego wirusa. Objawy lekkie. Ale w związku z tym znalazłem się na kwarantannie.
    Powodzenia, choć nie rozumiem czemu leśnik ma być na kwarantannie, czy drzewa zarazi?

A tak w ogóle, to nie chce się czepiać, ale ten wątek był bardziej o grupowych zmaganiach z chorobą, a takie prywatne chwalenie się lub skarżenie to był jakiś inny, z koronacją w tytule.
  • kulawy_greg napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Powodzenia, choć nie rozumiem czemu leśnik ma być na kwarantannie, czy drzewa zarazi?

A tak w ogóle, to nie chce się czepiać, ale ten wątek był bardziej o grupowych zmaganiach z chorobą, a takie prywatne chwalenie się lub skarżenie to był jakiś inny, z koronacją w tytule.
    Najmocniej Kolegę przepraszam, nie było moją intencją chwalenie się ani skarżenie, lecz jedynie spełnienie kronikarskiego obowiązku. Wątku z koronacją jakoś nie mogłem znaleźć, więc napisałem w pierwszym lepszym.

Z pierwszego zdania wyłania się natomiast obraz leśnika jako istoty człekopodobnej żyjącej w szałasie lub ziemiance bez kontaktu ze społecznością ludzką, co litościwie przemilczę ;-)
  • Brzost napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):

Najmocniej Kolegę przepraszam, nie było moją intencją chwalenie się ani skarżenie, lecz jedynie spełnienie kronikarskiego obowiązku. Wątku z koronacją jakoś nie mogłem znaleźć, więc napisałem w pierwszym lepszym.

Z pierwszego zdania wyłania się natomiast obraz leśnika jako istoty człekopodobnej żyjącej w szałasie lub ziemiance bez kontaktu ze społecznością ludzką, co litościwie przemilczę ;-)
    Co do znalezienia wątku to służę: https://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/11465/blisko-coraz-blizej-koronacja/
    a co do pracy leśnika to był oczywiście żart, domyślam się, że jak wszyscy, praca zdalna, komórka/laptop.

• Brzost napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    Brzost napisal(a):

Ale że nawet bez drewnianego komputra?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.