Mordechlaj_Mashke napisal(a): Chiny są wydolne. Towary czekają a brakuje kontenerów transportowych na całym świecie. Doszło do tego, że Kitajce płacą gruby piniądz za puste kontenery i statki zamiast rozwozić towary po świecie transportują puste kontenery do Chin bo to im się lepiej opłaca. Polecam wpisać "shortage of containers worldwide" w wyszukiwarkę.
Słyszałem o tym, ale skoro są takie wydolne to czemu nie wyprodukują sobie kontenerów?
Poza tym transport wyprodukowanego komputera Apple do Polski trwa tyle co zawsze (plus kilka dni dłużej bo kwaranntanna paczek), produkcja trwa 2x dłużej, to chyba nie przez brak kontenerów?
China Container Industry Association wzywa producentów kontenerów wysyłkowych do zwiększenia produkcji standardowych kontenerów. Poinformowali, że Chiny produkowały 300 000 TEU* miesięcznie od września, aby pomóc złagodzić niedobór. Chińscy producenci kontenerów podobno wydłużyli swoje normalne godziny pracy z ośmiu do 11 godzin dziennie.
Przemko napisal(a): Ja nie znam żadnego Greka więc Grecja nie istnieje?
Dokładnie tak wygląda argumentacja rozmaitych "antycovidowców". Poza tym coś w stylu, że "zwyczajne" zawały i nowotwory zabijają rokrocznie więcej ludzi niż "rzekoma" pandemia.
Tak się składa, że rozmaite "pospolite" choroby w wielu krajach Europy wykańczały swego czasu (lata "naste" i 40-te) więcej osób niż ginęło w wyniku działań wojennych I-szej i II-giej. WŚ. Wniosek? Straszenie wojną i wprowadzanie w związku z nią jakiś restrykcji jest nieskuteczne i szkodliwe, co nie?
1. Najpierw dowcip: - Jak się w przypadku COVID-19 nazywa nosiciel pośredni pomiędzy nietoperzami a ludźmi? Armia Chińska! 2. Koronawirusy są liczne i są z nami od dawna odpowiadając za liczne przeziębienia. W przeszłości przeskakiwały już wielokrotnie i ten nie jest pod tym względem wyjątkowy. Jego wyjątkowość była już w tym wątku opisywana, więc nie będę powtarzał. 3. Ze szczepionkami jest kompletna kakofonia, więc wyciąganie jakiś wniosków jest czystą loterią.
Czyli tradycyjnie wiara przed wiedzą. Na jakiejś niezrozumiałej dla postronnych a dla ciebie pewnie też nie zasadzie przyjąłeś pewien obraz świata i teraz odrzucasz wszelkie dane, które mu zaprzeczają, i przyjmujesz wszystkie, które go utwierdzają.
To trochę dziwne ale naprawdę dziwne jest dopiero to, że ciągle raz po raz to swoje wyznanie wiary powtarzasz przed tymi samymi ludźmi. Liczysz na to, że nas w ten sposób zarazisz, zmęczysz (bo słowo "przekonać" się do takiego zachowania nie stosuje) czy co?
Oj tam "podstawę", "usunięcia"... Prawdę mówiący, jakoś nie zetknąłem się dotąd z jakimkolwiek postem Kolegi, który natchnąłby mnie do czegokolwiek poza ciężkim westchnieniem lub lekkim wkruwem.
Filioquist napisal(a): jeśli moje wypowiedzi tutaj zostaną uznane przez administratorów za dające podstawę do usunięcia mnie stąd, ok, ale proszę - bez inwektyw
Jeszcze jedna uwaga: -przebieg zachorowań u zaszczepionego personalu białego obecnie w stosunku do wiosny, pokazuje że szczepionki działają skutecznie, na wszystkie obecnie występujące mutacje.
Komentarz
https://www.theguardian.com/world/2021/mar/10/china-could-invade-taiwan-in-next-six-years-top-us-admiral-warns
Proponuję inwazję za Bidena, bo po 2024, jak Trump dojdzie do władzy to czarno to widzę.
👣
🐾
🐾
Poza tym transport wyprodukowanego komputera Apple do Polski trwa tyle co zawsze (plus kilka dni dłużej bo kwaranntanna paczek), produkcja trwa 2x dłużej, to chyba nie przez brak kontenerów?
Ok, to wiem, ale nie załapałem związku z kowidem i Chinami.
https://www.maritime-executive.com/article/china-says-it-is-taking-steps-to-ease-shortage-of-containers
China Container Industry Association wzywa producentów kontenerów wysyłkowych do zwiększenia produkcji standardowych kontenerów. Poinformowali, że Chiny produkowały 300 000 TEU* miesięcznie od września, aby pomóc złagodzić niedobór. Chińscy producenci kontenerów podobno wydłużyli swoje normalne godziny pracy z ośmiu do 11 godzin dziennie.
*https://pl.wikipedia.org/wiki/TEU
👣
🐾
🐾
👣
🐾
🐾
👣
🐾
🐾
Osobiście znam 3 osoby wyleczone ze stanu ciężkiego za pomocą amantadyny.
Obejrzyjcie filmik na spokojnie, z analitycznym podejściem.
Jaki poziom intelektualno-retoryczny, jaki poziom merytoryczny reprezentuje klika profesorsko-medyczna?
Tak się składa, że rozmaite "pospolite" choroby w wielu krajach Europy wykańczały swego czasu (lata "naste" i 40-te) więcej osób niż ginęło w wyniku działań wojennych I-szej i II-giej. WŚ. Wniosek? Straszenie wojną i wprowadzanie w związku z nią jakiś restrykcji jest nieskuteczne i szkodliwe, co nie?
Za pomocą amantadyny?
Czy może pomimo zastosowania amantadyny?
- Jak się w przypadku COVID-19 nazywa nosiciel pośredni pomiędzy nietoperzami a ludźmi?
Armia Chińska!
2. Koronawirusy są liczne i są z nami od dawna odpowiadając za liczne przeziębienia. W przeszłości przeskakiwały już wielokrotnie i ten nie jest pod tym względem wyjątkowy. Jego wyjątkowość była już w tym wątku opisywana, więc nie będę powtarzał.
3. Ze szczepionkami jest kompletna kakofonia, więc wyciąganie jakiś wniosków jest czystą loterią.
To trochę dziwne ale naprawdę dziwne jest dopiero to, że ciągle raz po raz to swoje wyznanie wiary powtarzasz przed tymi samymi ludźmi. Liczysz na to, że nas w ten sposób zarazisz, zmęczysz (bo słowo "przekonać" się do takiego zachowania nie stosuje) czy co?
Prawdę mówiący, jakoś nie zetknąłem się dotąd z jakimkolwiek postem Kolegi, który natchnąłby mnie do czegokolwiek poza ciężkim westchnieniem lub lekkim wkruwem.
-przebieg zachorowań u zaszczepionego personalu białego obecnie w stosunku do wiosny, pokazuje że szczepionki działają skutecznie, na wszystkie obecnie występujące mutacje.