Skip to content

Coronawirus

1170171173175176257

Komentarz

• trep napisal(a):
    Jeszcze raz wyjaśnię, posłużę się przypowieścią.

Pewien odsetek przyjmujących naświetlanie, dajmy na to 50% (dana z sufitu) umiera w jakimś czasie, przyjmijmy że to będzie pół roku (dana z sufitu).

Odsetek ludzi nie przyjmujących naświetlania, umierających w ciągu pół roku, to 5%.

I teraz wychodzi qiz i mówi: po co ich (tych przyjmujących chemię) naświetlano?? Przecież od tego naświetlania umiera ich 10 razy więcej, niż nienaświetlanych.

Rozumiesz teraz?
    Podobnie było z leczeniem syfa malarią. Terapii nie przeżywało 15% pacjentów, natomiast sam syf nie jest bardzo śmiertelny w początkowym okresie, dopiero później pokazuje, co potrafi, a potrafi wiele.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Biała śmierć:
    - sól
    - cukier
    - kokaina
    - lekarz pierwszego kontaktu ;)
    :D
  • Patrząc na wybiórcze i nie wiadomo czy wiarygodne statystyki ,wirus poszarpał Rosjan dwa razy bardziej niż Polaków . Co oczywiście raczej nie powinno dziwić .
  • SigmundvonBurak napisal(a):
    Patrząc na wybiórcze i nie wiadomo czy wiarygodne statystyki ,wirus poszarpał Rosjan dwa razy bardziej niż Polaków . Co oczywiście raczej nie powinno dziwić .
    Jeśli 'odmianę brytyjską' dostaliśmy od nich, a na to wygląda - jestem w stanie w to uwierzyć.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Biała śmierć:
    - sól
    - cukier
    - kokaina
    Simo Häyhä!
  • los napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Biała śmierć:
    - sól
    - cukier
    - kokaina
    Simo Häyhä!
    On się nie kwalifikuje, był zbyt selektywny

• Dolny Śląsk, parafja prowadzona przez zakonników, trzech kon celebransów
    Komunia św. rozdzielana jak kto chce, bez rozdziału na rękę i do ust

nawet jeśli Ciało Pana naszego samo w sobie nie może zarazić ani zarazy przenieść, to obśliniony palec już tak,
    proszę o troskę księży w interesie kościoła, żeby nie było tak, że po Wielkiej Nocy pozostanie tylko kilku czynnych na diecezję, bo reszta będzie pod tlenem

• "Twardy lockdown" w Polsce już za kilka dni?

We wtorek Mateusz Morawiecki zapowiedział, że nowy zestaw obostrzeń obejmie okres dwóch tygodni, czyli tydzień poprzedzający Święta Wielkanocne i tydzień po świętach. Decyzja w tej sprawie ma zapaść w czwartek.

Rozważane są m.in. zmniejszenie liczby osób w sklepach, zmniejszenie liczby osób w kościołach, zamknięcie marketów budowlanych, sklepów RTV i AGD, przemieszczanie się jedynie w gronie osób bliskich (rodziny).

Rzecznik Ministerstwa Zdrowia Wojciech Andrusiewicz pytany na briefingu o możliwość wprowadzenia lockdownu przypomniał, że w sobotę w całym kraju wprowadzono obostrzenia w związku z sytuacją epidemiczną. Wskazał, że jeśli zostanie zaobserwowany dynamiczny wzrost zakażeń, wówczas będą podejmowane kolejne działania.

Dopytywany, czy możliwe jest ogłoszenie decyzji o kolejnych obostrzeniach, wskazał, że "jeżeli wyniki niepokojąco by rosły, na pewno trzeba będzie do końca tygodnia jakieś decyzje podjąć".

Od 20 marca do 9 kwietnia w całym kraju obowiązują nowe restrykcje. Zamknięte pozostają hotele, ograniczona jest działalność galerii handlowych, zamknięte są kina, teatry, baseny i obiekty sportowe, a uczniowie klas I-III szkół podstawowych powrócili do nauki zdalnej.

na 10 kwietnia chyba nie będzie wielkiego otwarcia

czy do pilnowania ew. zakazu podróży nie można by użyć WOT?
  • edytowano March 2021
    1 wierny na 20 metrów²
  • No to ciężko będzie zorganizować. Już przy 15 było ciężko, a grało dzięki temu, że nikt tak dokładnie co do sztuki nie przeliczał (za wyjątkiem Mszy żałobnej Lityńskiego).
  • edytowano March 2021
    Jak bawi się scena klubowa w trakcie pandemii ? Całkiem dobrze. Czy policja coś robi ? Chyba nic. Na imprezy wynajmuje się nawet pomieszczenia należące do ambasady Korei płn.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158591543232935&id=703317934

• edytowano March 2021
    Byłem w kościele. Ludzi troche ale nie dużo. Zasadniczo wymyślili sobie kapłani, że wchodzi się na kartki ( święte obrazki ) do 25 osób ale weszło więcej ludzi. Stałem przed bramą.

Nikt palemek nie sprzedawał. Więc po drodze nie udało się kupić.

Zmuszony zostałem pojechać na rowerze nad wisłę i sam sobie nazbierać bazi. Nie poświęcone ale co zrobić.
  • Ja zanabyłem palemki wczoraj od Ukrainki w warzywniaku. Byliśmy na Mszy dodatkowej, więc w kościele luźno. Moja pierwsza Msza po wyjściu z kwarantanny.
  • Najgorsza sytuacja pod względem zajętych łóżek szpitalnych jest na Śląsku, Dolnym Śląsku, Mazowszu i w woj. świętokrzyskim – przekazał w poniedziałek rzecznik Ministerstwa Zdrowia Wojciech Andrusiewicz. Dodał, że na Śląsku trwa relokacja niektórych pacjentów do woj. opolskiego.
  • Prof. Gut powiedział, że do normalności wrócimy dopiero za 3 lata!!!
    Boże, miej nas w Opiece! +++
  • Mania napisal(a):
    Prof. Gut powiedział, że do normalności wrócimy dopiero za 3 lata!!!
    Tak, ale ze względu na tempo szczepień i o ile nie zaszczepimy większości.
  • .
    Mania napisal(a):
    facet ma wisielczy humor i bardzo lubi straszyc. Na studiach pewnie trzymal cukier w czaszce ludzkiej
  • uhrr napisal(a):
    .
    Mania napisal(a):
    facet ma wisielczy humor i bardzo lubi straszyc. Na studiach pewnie trzymal cukier w czaszce ludzkiej
    Słuchałem wywiadu Makowskiego z tym psorskim kolonem w Ryju Kraków.

Rzadko kiedy miewam aż taką ochotę by kogoś udusić.
  • peterman napisal(a):
    uhrr napisal(a):
    .
    Mania napisal(a):
    Słuchałem wywiadu Makowskiego z tym psorskim kolonem w Ryju Kraków.

Rzadko kiedy miewam aż taką ochotę by kogoś udusić.

jak się dopchasz :)
  • Exspectans napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Tak, ale ze względu na tempo szczepień i o ile nie zaszczepimy większości.
    Przy obecnym tempie maksymalnie za rok zaszczepimy wszystkich.
  • ...a to plan w ogóle jest taki, by powrócić do normalności?

...czy raczej chodzi o oficjalne ogłoszenie normalności? ale będzie to już normalność "nowa"
  • Ech, ta niewiara w chrześcijańskie prawdy u deklaratywnych chrześcijan...
  • Starszych (70+) mają "doszczepiać" trzecią dawką. Dwie za mało.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Zamiast towaru musisz kupić abonament
    Tak to z tą szczepionką wygląda
    Co rok, albo i pół, trza będzie doszczepiać
    Jak u Kaspersky'go albo Eseta
  • Kurde, to nie są żarty, skóra mi cierpnie :-( Na 8 IV mam termin szczepienia Pfizerem, a tu czytam takiecuś. Więc mam prośbę do Qiza i biologów znających ang. terminologię o skomentowanie tego tekstu, bo nie wszystko zrozumiałam.
    Z góry dziękuję.

More from Delores – had the vaccine yet?

by Editor | Mar 29, 2021
    Copied from professor Dolores Cahill professor in immunology & vaccines:
    The people say. “I’ve had my vaccine and I feel fine.”
    This is the uneducated and ignorant defense from anyone that has taken the vaccine and uses it as proof that the vaccine works, when confronting anyone who questions it. If that’s your defense, then you haven’t listened to a single word anyone has said, including science itself.
    It’s an mRNA vaccine. Innovative medicine. Completely untested. Unlike any other vaccine. In fact, it steps out of medicine and firmly into genetics. Let me explain.
    What is RNA? RNA is Ribonucleic Acid. And if you actually went to school, you will have heard of DNA. This is deoxyribonucleic Acid. And if you know anything about DNA, it contains the genetic makeup of any organism.
    Both are very similar, yet have their differences also. But, more importantly, lets talk about their functions.
    DNA replicates and stores genetic information. It is a blueprint for all genetic information contained within an organism. RNA converts the genetic information contained within DNA to a format used to build proteins, and then moves it to ribosomal protein factories.
    The mRNA vaccine is a synthetic “messenger” RNA strand, that converts genetic information within DNA.
    Now, they’ve told you that they do this to produce proteins to in order to strengthen the immune system to fight the Covid virus, but if you really look at the bigger picture here, it might leave you quite numb to understand the potential reality of the situation.
    If you have had the vaccine, rest assured that your DNA is now changing. Do you have any idea of the implications of that? Your genetic makeup is mutating.
    You are being put under extreme pressure to take a substance that changes your genetic makeup, all because of a virus that has no more than a 0.03% fatality rate. A virus that is parallel with the flu (which has mysteriously vanished since the arrival of Covid.) Not to mention that the FDA have not approved this as a legitimate vaccine as yet, but have only approved for emergency use.
    This means that it’s being tested on you! Most “vaccine” companies don’t even refer to this as a vaccine, but as an “operating system.” I’ll assume that Mr Gates likes to call it this!
    If you are ignorant enough to tell me that I am selfish enough to want my DNA to remain intact, at the risk of somebody’s life, who already has underlying conditions and probably would have died from the flu or any other ailment, due to they’re own failing immune system, then you are completely insane.
    I see people stating that “if it’s the only way to get back to normal, then I’m having it.” I’m just gobsmacked.
    These people are more than prepared to risk change of the very fabric of what “life” is, just so they can get their “life” back?
    If you think I’m talking rubbish then more fool you.
    Go and have the vaccine. Hopefully, you wont have to regret your decision, should the time come.
    This information is readily available for you to read. If you are ignorant enough to roll up your sleeves with your eyes completely shut, then maybe you have no idea on what the meaning of “life” actually is, and you’re chasing a complete fantasy.
    You think its about saving lives.
    You think its as clear cut as “life or death.” It’s not. It’s not dying from a vaccine that I’m scared of. It’s living with it’s potential long term effects. As opposed to the 99.97% survival rate that will see the back of the effects of Covid in about a week.
    So you took the vaccine and didn’t die. Wonderful news.
    I didn’t take the vaccine and I didn’t die either!
    Lets pick this back up in several years, when I’m still human…God knows what you are.
  • Mania napisal(a):
    Kurde, to nie są żarty, skóra mi cierpnie :-( Na 8 IV mam termin szczepienia Pfizerem, a tu czytam takiecuś.
    Maniu, ty sugerujesz, że ktoś anonimowy coś w necie napisał i TY TEGO NIE UZNAJESZ ZA NIEWARTĄ UWAGI PODPUCHĘ!!!???

Ratuj się, póki nie będzie za późno!
  • "UCD academic Prof Dolores Cahill has resigned as chair of the Irish Freedom Party. "

"The Irish Freedom Party is a minor right-wing[7] hard Eurosceptic[6] political party in Ireland, launched on 8 September 2018.[8] It advocates Irish withdrawal from the European Union. "

:D Folklor w folklorze, o takich mówią.
  • Przemko napisal(a):
    Przy obecnym tempie maksymalnie za rok zaszczepimy wszystkich.
    Najdalij za puł roku pedzo isz akuratno zaposiadywamy nowo mutancje na kturo czeba sie doszczepieć. Jusz otem pszebonkujo.

• los napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Kurde, to nie są żarty, skóra mi cierpnie :-( Na 8 IV mam termin szczepienia Pfizerem, a tu czytam takiecuś.
    Maniu, ty sugerujesz, że ktoś anonimowy coś w necie napisał i TY TEGO NIE UZNAJESZ ZA NIEWARTĄ UWAGI PODPUCHĘ!!!???

Ratuj się, póki nie będzie za późno!
    :-D, :-D, :-D

Przed Dolores jeszcze mi zamięszał w głowie prof Luc Montagnier, a to już nie anonim. No alle jestem po rozmowie z Mmarią i dam se jednak toto wstrzyknąć.

@Gnębą - będzie tak jak z grypą. Raj dla firm farmaceutycznych.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.