Mania napisal(a): Kurde, to nie są żarty, skóra mi cierpnie :-( Na 8 IV mam termin szczepienia Pfizerem, a tu czytam takiecuś.
Maniu, ty sugerujesz, że ktoś anonimowy coś w necie napisał i TY TEGO NIE UZNAJESZ ZA NIEWARTĄ UWAGI PODPUCHĘ!!!???
Ratuj się, póki nie będzie za późno!
:-D, :-D, :-D
Przed Dolores jeszcze mi zamięszał w głowie prof Luc Montagnier, a to już nie anonim. No alle jestem po rozmowie z Mmarią i dam se jednak toto wstrzyknąć.
@Gnębą - będzie tak jak z grypą. Raj dla firm farmaceutycznych.
nazywam to abonamentem szczepiennym będziemy go mieli z powodu ww
Zgadnijta ilusz obynwateli testano na grype. Na ten pszykład pszez czy mniesiomce wew 2019
"Próbki pobrane od pacjentów z objawami grypy lub grypopodobnymi zbadane w sezonie epidemicznym 2019/2020 Próbki pobrane w okresie od 02.09.2019 r. do 24.11.2019 r. "
Mania napisal(a): Przed Dolores jeszcze mi zamięszał w głowie prof Luc Montagnier, a to już nie anonim.
Naprawdę go znasz?
Nobel z medycyny ( z nauk ścisłych) jednakowoż wzbudza zaufanie do wiedzy nagradzanego. On ma 88 lat, po drugie powiedział tylko że jego zdaniem jest to wirus sztucznego pochodzenia powstały jako próba znalezienia szczepionki przeciw HIV. Literalnie nic dla nas nie wynika z tej wypowiedzi, nawet jeżeli to prawda.
Tera zagatka! Zgadnijta ilusz obynwateli testano na grype. Na ten pszykład pszez czy mniesiomce wew 2019
"Próbki pobrane od pacjentów z objawami grypy lub grypopodobnymi zbadane w sezonie epidemicznym 2019/2020 Próbki pobrane w okresie od 02.09.2019 r. do 24.11.2019 r. "
rok temu "bawiłem" w statystykach za 2018 i 2019 rok i bardzo mało się osób testuje na grypę, w zasadzie tylko ciężkie przypadki i/lub wysyłka do szpitala (bo już w szpitalu MUSZĄ wiedzieć co za zaraza im się przypałętuje wraz z nosicielem)
lecz jeśli pacjent u lekarza w przychodni dostał lekarstwa, przyjął i wyzdrowiał, to już nikt nie wnika, czy to była grypa, czy inne grypopodobne paskudztwo - liczy się w statystykach razem
Mania napisal(a): Przed Dolores jeszcze mi zamięszał w głowie prof Luc Montagnier, a to już nie anonim.
Naprawdę go znasz?
Nobel z medycyny ( z nauk ścisłych) jednakowoż wzbudza zaufanie do wiedzy nagradzanego.
Ale czy go znasz osobiście?
Dlaczego psia kość ludzie nigdy nie odpowiadają na pytania?
Przeto odpowiadam: Nie.
Losie, czy nie sądzisz, że dojdziemy do absurdu zachowując nieufność wobec ludzi, z którymi nigdy nie rozmawialiśmy? Rozumiem Twoją ostrożność, ale nie do końca.
Mania napisal(a): Losie, czy nie sądzisz, że dojdziemy do absurdu zachowując nieufność wobec ludzi, z którymi nigdy nie rozmawialiśmy?
Absurdu? Absurdalne jest raczej obdarzanie takich osób choć odrobiną zaufania.
Takie czasy, poziom szumu w merdiach przekroczył granicę bezpieczeństwa, teraz w trosce o swoje bezpieczeństwo trzeba odrzucać nawet te nieliczne informacje, które mają jakąś wartość.
- Panie, pożycz pan stufkie. - Ić pan, ja pana nie znam. Nie zaposiadywasz pan znajomych? - Nualesz moje znajome znowusz muwio isz nie pożyczo albowię mie dobże znajo.
Zachowując proporcje: nigdy nie rozmawiałam z J.i A. Gwiazdami, x Popiełuszko, prymasem Wyszyńskim, A. Gargas, J. Caviezielem, a jednak..... A, no i - z naszego podwórka- ze Szturmowcem też nigdy nie rozmawiałam na żywo :-)
Kryterium autentyczności hadisów jest isnad – łańcuch tradentów, osób przekazujących dany hadis drogą ustną Tradenci również są poklasyfikowani, np. Ibn Abi Hatim ar-Razi (zm. 939) rozróżnia następujących tradentów: sika-godny zaufania, mutkin-skrupulatny, sabt-solidny, hudżdża-autorytet, adl hafiz-dobra pamięć, dabit-pewny, saduk-prawdomówny, mahall as-sidk-skłonny do prawdomówności, la bas bihi-niczego sobie
U nasz chibasz w insze strone to wyewoluało. So papiury i tylesz. Na ten pszykład sobora trydęckiego. Albosz zes komferemcji zes fizyko kwamtowo. I nikomusz wew ep nieszczeli iszby sie zastanawieć czylisz zna koguś ktusz zna koguś ktusz znał koguś ........ ktusz znał jakieguś oćca soborowegusz albosz Ajsztajna.
Paczymy na mętnodologie tegusz ostatniegusz ktusz danegusz papiura stwożeł. Czylisz podawa ukwałe soboru pożondno albosz ino za świstkię czy razy kserwowanem. Czylisz umi fizykie kwantowe czy nie umi.
Mania napisal(a): Tak jest; są odstępstwa od Twojej reguły.
Nie. To jest jakaś rekomendacja, jakiś ślad wiarygodności. Jeśli to pochodzi wyłącznie z merdiów - wiarygodność jest równą zero. Pan Montagnier mógł powiedzieć coś diametralnie przeciwnego do tego, co mu się przypisuje, i nie masz szans się dowiedzieć, jak naprawdę było.
Nie. To jest jakaś rekomendacja, jakiś ślad wiarygodności. Jeśli to pochodzi wyłącznie z merdiów - wiarygodność jest równą zero. Pan Montagnier mógł powiedzieć coś diametralnie przeciwnego do tego, co mu się przypisuje, i nie masz szans się dowiedzieć, jak naprawdę było.
Zamieściłam tu gdzieś sfilmowany wywiad z panem Łukaszem M.
No fakt, ostatnio rzadziej uczestniczył niż w młodości. Ja tam się mogę pochwalić, że Szturmowca (i jego małżonkę) nawet wiozłem na pierwszy zlot FF własnym autem. I to było - już dwa samochody temu! ;-) A ja aut tak często nie zmieniam.
Zamieściłam tu gdzieś sfilmowany wywiad z panem Łukaszem M.
A dajesz duszę w zastaw, że następnego dnia nie przeprosił i nie powiedział czego przeciwnego?
Wierzenie obcym jest bardzo bardzo nierozsądne. Uczy się tego dzieci, potem niestety zapominają.
Naprawdę go znasz?
Nobel z medycyny ( z nauk ścisłych) jednakowoż wzbudza zaufanie do wiedzy nagradzanego.
Dlaczego psia kość ludzie nigdy nie odpowiadają na pytania? Ależ odpowiedziała. Wierzy w nagrodę Nobla
Czy Siostra uważa, że ta nagroda przyznawana fizykom, chemikom, medykom, matematykom była przyznawana przypadkowo, że Maria Skłodowska Curie ( z którą nie rozmawiałyśmy) miała mierne pojęcie o chemii? I proszę nie przekręcać moich wpisów, bo manipulacja Siostrze nie przystoi.
Maniu, może sto lat temu miała ona znaczenie, teraz szum zatłukł wszystkie informacje. Wracamy do czasu sprzed druku - tylko znane osobiście źródła informacji.
Komentarz
http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/index.htm
Przed Dolores jeszcze mi zamięszał w głowie prof Luc Montagnier, a to już nie anonim. No alle jestem po rozmowie z Mmarią i dam se jednak toto wstrzyknąć.
@Gnębą - będzie tak jak z grypą. Raj dla firm farmaceutycznych.
nazywam to abonamentem szczepiennym
będziemy go mieli z powodu ww
nowa lepsza grypa na nowe lepsze czasy
Tera zagatka!
Zgadnijta ilusz obynwateli testano na grype. Na ten pszykład pszez czy mniesiomce wew 2019
"Próbki pobrane od pacjentów z objawami grypy lub grypopodobnymi zbadane w sezonie epidemicznym 2019/2020
Próbki pobrane w okresie od 02.09.2019 r. do 24.11.2019 r. "
On ma 88 lat, po drugie powiedział tylko że jego zdaniem jest to wirus sztucznego pochodzenia powstały jako próba znalezienia szczepionki przeciw HIV. Literalnie nic dla nas nie wynika z tej wypowiedzi, nawet jeżeli to prawda.
Dla nas może wynikać pośrednio, gdyby chcieli i u nas zakazać targów jak w Chinach. Byłby argument że to ściema z tym targiem.
i
bardzo mało się osób testuje na grypę, w zasadzie tylko ciężkie przypadki i/lub wysyłka do szpitala (bo już w szpitalu MUSZĄ wiedzieć co za zaraza im się przypałętuje wraz z nosicielem)
lecz jeśli pacjent u lekarza w przychodni dostał lekarstwa, przyjął i wyzdrowiał, to już nikt nie wnika, czy to była grypa, czy inne grypopodobne paskudztwo - liczy się w statystykach razem
Przeto odpowiadam:
Nie.
Losie, czy nie sądzisz, że dojdziemy do absurdu zachowując nieufność wobec ludzi, z którymi nigdy nie rozmawialiśmy? Rozumiem Twoją ostrożność, ale nie do końca.
Takie czasy, poziom szumu w merdiach przekroczył granicę bezpieczeństwa, teraz w trosce o swoje bezpieczeństwo trzeba odrzucać nawet te nieliczne informacje, które mają jakąś wartość.
Jakosz wewtę inuckię humeże
- Panie, pożycz pan stufkie.
- Ić pan, ja pana nie znam. Nie zaposiadywasz pan znajomych?
- Nualesz moje znajome znowusz muwio isz nie pożyczo albowię mie dobże znajo.
Wikipedał nałcza: U nasz chibasz w insze strone to wyewoluało. So papiury i tylesz. Na ten pszykład sobora trydęckiego. Albosz zes komferemcji zes fizyko kwamtowo. I nikomusz wew ep nieszczeli iszby sie zastanawieć czylisz zna koguś ktusz zna koguś ktusz znał koguś ........ ktusz znał jakieguś oćca soborowegusz albosz Ajsztajna.
Paczymy na mętnodologie tegusz ostatniegusz ktusz danegusz papiura stwożeł. Czylisz podawa ukwałe soboru pożondno albosz ino za świstkię czy razy kserwowanem. Czylisz umi fizykie kwantowe czy nie umi.
A dajesz duszę w zastaw, że następnego dnia nie przeprosił i nie powiedział czego przeciwnego?
Wierzenie obcym jest bardzo bardzo nierozsądne. Uczy się tego dzieci, potem niestety zapominają.
Ależ odpowiedziała. Wierzy w nagrodę Nobla
Ależ odpowiedziała. Wierzy w nagrodę Nobla
Czy Siostra uważa, że ta nagroda przyznawana fizykom, chemikom, medykom, matematykom była przyznawana przypadkowo, że Maria Skłodowska Curie ( z którą nie rozmawiałyśmy) miała mierne pojęcie o chemii?
I proszę nie przekręcać moich wpisów, bo manipulacja Siostrze nie przystoi.
@los; nigdy nie robiłam takich zakładów.