Mania napisal(a): Dawid Mysior, którego szanujemy za katolicki vlog prowadzi na tt antyszczepionkową propagandę. Dezorientacji cd.
A teraz:
Rozmowa z barmanem w WARSie: PNi: jak Ukraińcy są grzeczni, spokojnie jest ? barman: tak, teraz tak ale miesiąc temu to wylądowałem w szpitalu, z przestawioną szczęką... PNi: czyli jak się zaczęło? barman: tak, wszystko chcieli za darmo, a portfele mieli grube, przyszło trzech czarnuchów, poprosili o coś, odwróciłem się, przycisnęli mnie paskiem za szyję do baru, ukradli tablet, kasę fiskalną, gotówkę, obudziłem się na Solcu w Warszawie... PNi: ale nagrali się na kamerach? barman: tak, no i co z tego? uciekali ale ludzie, SOK ich złapali... PNi: ale była różnica między Ukraińcami a czarnymi? barman: no tak, Ukraińcy nie byli w sumie tacy źli... PNi: a dużo było czarnych? barman: b. dużo, był moment, że prawie sami czerni jechali albo znaczna większość...
Także, tak. Bergolenie przez mainstrimek forumka pozostaje oderwanym od życia i jego obserwacji...
Ubawilem sie pysznie, kiedy BBC zrobilo, circa about pol miesiaca temu, reportaz z Dworca Centralnego akurat przezywajacego oblezenie Ukraincow. Kadr na dworzec, kadr na siedzaca na tobolkach matke z dzieckiem, KADR NA MOJA MAME (zagubiona starsza pani), kadr na kasy.
Klamali, klamia i beda klamac. Dobrze ze rodzicielka akurat nikomu szczeki nie przestawiala to PNi mialby pozywke.
W ubiegłym tygodniu w 25-milionowym Szanghaju wprowadzono blokady z powodu fali zachorowań na COVID-19. Szczególnie na początku marca było widać, że nowych przypadków błyskawicznie przybywa
Obecnie sytuacja jest tak niepewna, że "Financial Times" pisze wręcz, iż wzrost zakażeń w Chinach może przynieść krach na rynku rolnym oraz spowodować braki w zaopatrzeniu w żywność. Miejscowy rząd prowadzi bowiem politykę dążącą do zupełnego wyeliminowania wirusa poprzez zamykanie portów, sklepów i wstrzymania życia gospodarczego.
Sytuację z perspektywy chińskich restauratorów opisała też "Al Jazeera", która używa nawet określenia "totalna katastrofa".
@chistoph: to chyba jest już trochę nieaktualne, tzn. zaczęli w oparciu o e-nadzór izolować jedynie bloki lub osiedla a nie całe miasta. Jednak faktycznie cisną bardzo, dzieci są zamykane, wszędzie już od dawana trzeba robić testy zdrowotne, każdy ma przepustkę zdrowotną, czasem nawet potrzebną do wejścia do własnego domu, zdarzają się bójki na ulicy z tymi funkcjonariuszami sanitarnymi, chodzą i latają drony gadające że trzeba siedzieć w domach. Ponoć wiele ludzi zachodu opuściło Chiny. To było na kanale Damiana Chen ale YT usunął materiał. Jest tam jednak sporo materiałów o Chinach i srowidzie.
Najciekawsze jest po co to jest robione? Polityka zero-covid była w Australii do początku roku i skończyła się ogromną ilością zachorowań, w końcu ją odwołali choć e-segregacja trwa dalej. Spowodowała dużo strat gospodarczych, społecznych, psychicznych. Czemu Chiny to robią, choć przez dwa lata jedynie był rozwijany e-nadzór.
Na bank jest tak, że dla rozwoju cywilizacji w takim wydaniu nie ma miejsca. Klimat klęka i klęka bardziej. Ludzie nie chcą się samoograniczyć, pościć, dawać jałmużnę i modlić się. Nikt już nawet do tego nie nawołuje. Wszystko bazuje na pożądliwościach i pysze. Miliardy ludzi konsumują więcej i więcej, są przekonani o swojej i ogólnoludzkiej mocy. Ponieważ program duchowy nie przejdzie, to może przejść program e-nadzoru i/lub depopulacja. Więc może ludzie którzy naprawdę mają wpływy i chcą jakoś pożyć sobie realizują teraz to. Wtedy wojna na Ukrainie ma realny cel doprowadzenie do głodu na świecie, jakoż i zero-srowid w Chinach czy Australii.
A co do mainstrimka forumka to frapujące jest czemu jeśli jest zdezorientowany to w ogóle nie jest zainstersowany rzeczywistością, nie bada, nie weryfikuje, nie myśli krytycznie. Globica nie ma bo w prawicowej bańce tydzień temu spadł śnieg, e-segregacji nie ma, bo przecież jest wielkie zagrożenie srovidem, nie było fali czrnuchów co bili ludzi w pociągach, bo Mysior dezinformuje itd. Zero weryfikacji faktów i zdarzeń, jedynie weryfikuje się osoby pod kątem prawomyślności.
Ciekawe też, że jak spostrzegł prof Jakub Grygiel na S&F najlepsi w wojnie informacyjnej ruskie, które wygrywały w USA w wyborach prezydenckich nagle zupełnie przegrywają we wojnie z UE. Gdzież ta wielka siła botów i troli ruskich się podziała nagle. Wzniecali dowolne wojny informacyjne, wzniecali powstania trakerów, antyszczepów, pro-liferów i każde inne, wygrywali wszystko a tu nagle kupa. To nie znaczy że nie ma grup ludzi które faktycznie destabilizowały opinie publiczną za ruskie pieniądze i teraz być może dalej by chciały to robić i jeszcze służyć ruskim ale poczemu przegrali przez nokaut?
PNi napisal(a): Wzniecali dowolne wojny informacyjne, wzniecali powstania trakerów, antyszczepów, pro-liferów i każde inne, wygrywali wszystko a tu nagle kupa. To nie znaczy że nie ma grup ludzi które faktycznie destabilizowały opinie publiczną za ruskie pieniądze i teraz być może dalej by chciały to robić i jeszcze służyć ruskim ale poczemu przegrali przez nokaut?
Kto jak kto, ale forumowicz PNi powinien wiedziec "poczemu".
@Zima: to jest zabawne nawet, "poczemu", "potemu" nauczyłem się pewnie z 15 lat temu na nieboszczce frądzi a tutaj kobiety robiom z tego wielki grzech na równi cudzołóstwem i kradziejstwem. Nie jestem pewien czy w ogóle wiedziały co to jest fforum. Nie mówiąc już o tem, że im bardziej się wygnie język i wprowadzi unikalny slang tym trudniej AI ma ze zrozumieniem i interpretacjom tekstu, ale to chyba tym bardziej nie przekona.
Jak to jest , że osoby żyjące w świecie teorii spiskowych , powtarzające takie bzdury , że tylko śmiech pusty ogarnia uważają , że to ktoś inny " nie jest zainstersowany rzeczywistością, nie bada, nie weryfikuje, nie myśli krytycznie".
@SigmundvonBurak: no i właśnie rozbijamy się o rzeczywistość, teorie spiskowe były do końca 2019 a od 2020 zaczęły być praktyki spiskowe. I znów wystarczy zadzwonić do znajomych lub rodziny w Australii na ten przykład.
raczej wyrównanie wielu albo i w aspiracjach wszystkich do życia jak królowie niegdysiejsi, w obżarstwie, transporcie, ogrzewaniu, oświetleniu... Raczej bym to nazwał królewizmem dla wszystkich.
Nie ma mowy, e-segregację łyknęło zbyt dużo osób dla własnego dobra, żeby nie zrobić kolejnej odsłony. Może być ze względu na głód, nowego wirusa lub inne dowolne zagrożenie realne lub indukowane.
Tak sobie pomyślałem o tym biedaku Pospieszalskim. Przez swojego zajoba i spowodowaną przezeń monotematycznoś stracił niezłą robotę na państwowym. Wirus zrobił to, co robią wszystkie wirusy, czyli po paru latach stał się niegroźny i znikł z debaty publicznej a Pośpiech został z tym swoim zajobem jak Himilsbach zostałby z angielskim, gdyby się go nauczył a Peckinpach nie zrealizował swojego projektu.
Komentarz
PNi: jak Ukraińcy są grzeczni, spokojnie jest ?
barman: tak, teraz tak ale miesiąc temu to wylądowałem w szpitalu, z przestawioną szczęką...
PNi: czyli jak się zaczęło?
barman: tak, wszystko chcieli za darmo, a portfele mieli grube, przyszło trzech czarnuchów, poprosili o coś, odwróciłem się, przycisnęli mnie paskiem za szyję do baru, ukradli tablet, kasę fiskalną, gotówkę, obudziłem się na Solcu w Warszawie...
PNi: ale nagrali się na kamerach?
barman: tak, no i co z tego? uciekali ale ludzie, SOK ich złapali...
PNi: ale była różnica między Ukraińcami a czarnymi?
barman: no tak, Ukraińcy nie byli w sumie tacy źli...
PNi: a dużo było czarnych?
barman: b. dużo, był moment, że prawie sami czerni jechali albo znaczna większość...
Także, tak. Bergolenie przez mainstrimek forumka pozostaje oderwanym od życia i jego obserwacji...
Ubawilem sie pysznie, kiedy BBC zrobilo, circa about pol miesiaca temu, reportaz z Dworca Centralnego akurat przezywajacego oblezenie Ukraincow. Kadr na dworzec, kadr na siedzaca na tobolkach matke z dzieckiem, KADR NA MOJA MAME (zagubiona starsza pani), kadr na kasy.
Klamali, klamia i beda klamac. Dobrze ze rodzicielka akurat nikomu szczeki nie przestawiala to PNi mialby pozywke.
PNi: jak Ukraińcy są grzeczni, spokojnie jest ?
barman: albo kupujesz coś albo sp........
Obecnie sytuacja jest tak niepewna, że "Financial Times" pisze wręcz, iż wzrost zakażeń w Chinach może przynieść krach na rynku rolnym oraz spowodować braki w zaopatrzeniu w żywność. Miejscowy rząd prowadzi bowiem politykę dążącą do zupełnego wyeliminowania wirusa poprzez zamykanie portów, sklepów i wstrzymania życia gospodarczego.
Sytuację z perspektywy chińskich restauratorów opisała też "Al Jazeera", która używa nawet określenia "totalna katastrofa".
Najciekawsze jest po co to jest robione? Polityka zero-covid była w Australii do początku roku i skończyła się ogromną ilością zachorowań, w końcu ją odwołali choć e-segregacja trwa dalej. Spowodowała dużo strat gospodarczych, społecznych, psychicznych. Czemu Chiny to robią, choć przez dwa lata jedynie był rozwijany e-nadzór.
Na bank jest tak, że dla rozwoju cywilizacji w takim wydaniu nie ma miejsca. Klimat klęka i klęka bardziej. Ludzie nie chcą się samoograniczyć, pościć, dawać jałmużnę i modlić się. Nikt już nawet do tego nie nawołuje. Wszystko bazuje na pożądliwościach i pysze. Miliardy ludzi konsumują więcej i więcej, są przekonani o swojej i ogólnoludzkiej mocy. Ponieważ program duchowy nie przejdzie, to może przejść program e-nadzoru i/lub depopulacja. Więc może ludzie którzy naprawdę mają wpływy i chcą jakoś pożyć sobie realizują teraz to. Wtedy wojna na Ukrainie ma realny cel doprowadzenie do głodu na świecie, jakoż i zero-srowid w Chinach czy Australii.
Ciekawe też, że jak spostrzegł prof Jakub Grygiel na S&F najlepsi w wojnie informacyjnej ruskie, które wygrywały w USA w wyborach prezydenckich nagle zupełnie przegrywają we wojnie z UE. Gdzież ta wielka siła botów i troli ruskich się podziała nagle. Wzniecali dowolne wojny informacyjne, wzniecali powstania trakerów, antyszczepów, pro-liferów i każde inne, wygrywali wszystko a tu nagle kupa. To nie znaczy że nie ma grup ludzi które faktycznie destabilizowały opinie publiczną za ruskie pieniądze i teraz być może dalej by chciały to robić i jeszcze służyć ruskim ale poczemu przegrali przez nokaut?
Darmowa lekcja: po polsku "dlaczego".
Czuwaj!
podwątek do tego:
a tu jeszcze dyskusja z Pryciem: