Skip to content

Coronawirus

14243454748257

Komentarz

• Brzost napisal(a):
    Dziś pewnie przekroczymy 1000.
    done, mówisz masz
  • Wicie, pewnie ji można. Jeden mój koleżka pracuje właśnie nad prototypem i jak go znam, to puści to w świat, żeby se każdy uszyć mógł.

Podejrzewam wszelakoż, że głównymi problematami jest jakość surowców, precyzja i jakość szwów. Gdyż to ma być szczelne, a dany wirus jest stosunkowo mały.
  • Zła maska jest zła, bo się może komuś zdawać, że jest bezpieczny, podczas gdy nie jest.
  • Lepsze jest wrogiem dobrego.
  • edytowano March 2020
    właśnie arcybiskup Wiktor, metropolita katowicki ogłosił:
    - przedłużenie DYSPENSY od obowiązku uczestnictwa w świątecznych (czyli i niedzielnych) mszach DO ODWOŁANIA
    - zakaz uczestnictwa wiernych w mszach świętych (sami kapłani)
    - Triduum Paschalne: bez wiernych! (również)
    - brak możliwości spowiedzi w kościele/ konfesjonałach i TYLKO po telefonicznym umówieniu się; zaleca się żal doskonały.

i założyłem nowy wątek, nie wiem, czy dobrze.... ale tylko o Kościele...
  • Gott sei Dank
    To nie moja diecezja.
    U nasz Jeszce w 5 wpuszczą
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    anie możnaby szyć po domach? w kraju są miliony maszyn do szycia
    przecież pisałam, że sie szyje
  • Szyje się, szyje. Dzisiaj do jednego z miejsc w którym pracuje przywiózł ktoś ok 100 maseczek uszytych domowym sumptem. Kolorowe, wzorzyste - w kratkę, we wzorki, w esyfloresy, z kwiatkami i miśkami. Ale płócienne. Używałem jej przez 30 min, para wydechu zawilgotniała ją. Oddech siada, zaczynam się po prostu dusić. Na plus to że można ją wyprać, wyprasować czyli w jakiś sposób zdezynfekować. Ale to bardziej ozdoba. Funkcjonalność i skuteczność taka sobie.
  • Powiaty z przynajmniej jedną zarażoną osobą.
    Stan na dziś.

image

👣

🐾
    🐾

• Patrzcie na ilość nowych przypadków, reszta to przyczynkarstwo ewentualnie ilość zachorowań na milion.
  • edytowano March 2020
    marniok napisal(a):
    Szyje się, szyje. Dzisiaj do jednego z miejsc w którym pracuje przywiózł ktoś ok 100 maseczek uszytych domowym sumptem. Kolorowe, wzorzyste - w kratkę, we wzorki, w esyfloresy, z kwiatkami i miśkami. Ale płócienne. Używałem jej przez 30 min, para wydechu zawilgotniała ją. Oddech siada, zaczynam się po prostu dusić. Na plus to że można ją wyprać, wyprasować czyli w jakiś sposób zdezynfekować. Ale to bardziej ozdoba. Funkcjonalność i skuteczność taka sobie.
    Błagam, Marnioku, nie używaj takich. Musisz mieć profesjonalną, z odpowiedniej, specjalnej tkaniny, lub z wymiennymi filtrami. Ta płócienna, zawilgocona, to wirusołap, nie tylko tych w koronie. Wnosisz do domu bombę biologiczną.
    Nie masz czasu słuchać poradnika specjalistów na TVP INFO, to może ci umknęło.

Tu Poradnik:
    https://vod.tvp.pl/website/koronawirus-poradnik,47141347/video

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• https://tustolica.pl/studentka-wat-z-koronawirusem-kilkaset-osob-na-kwarantannie_81767
    Czyli jednak podchorążówka nie rozjechała się do domów, wygląda na to że całkiem szczęśliwie. Za to starsze akademiki WAT świecą pustkami, mam nadzieje że nie zdążyli wywieźć korony do domów.
  • Mordechlaj_Mashke napisal(a):
    Powiaty z przynajmniej jedną zarażoną osobą.
    Stan na dziś.

image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
    Skąd Mashke masz tą mapkę? Cieszy mnie mój powiat. Łańcucki. Chociaz mamy szpital zakaźny, to samych zarażeń nie mamy.
  • ale idzie w górę...:/
    1051/14
  • Zrozumiałem miotanie się POkemonów, oni są zaszokowani, że rząd w Polsce zamiast czekać na instrukcje z 'Europy' i je wiernie wykonywać, robi coś po swojemu.
    Ja rozumiem ten dysonans poznawczy i rozumiem ich rozkojarzenie.
  • Jeżeli spojrzymy na znormalizowane populacyjnie współczynnik zgonów, to wychodzi, że koronawirus jest śmiertelny w 5%, od tej reguły są dwa odstępstwa Włochy - 10% i Szwajcaria 1%
    To teraz można zacząć rozmawiać o konkretnych danych, tz ile osób uda się ocalić.
  • Szumowski powiada, że w Wielgą Sobotę kończy się sromota.
    No, chyba że się nie skończy. Ale w sumie fajnie, że w katolickim kraju minister zdrowia chciałby, żeby Wielkanoc jednak się odbyła.
  • Trump też mówi, że pełne kościoły na eastrr to normalka
  • Ignatz, czy kara administracyjna nie jest automatyczna i ciężko odwoływalna? Bo to 30000 to administracyjna z SANEPIDu.
  • Od 24 min.

• Walka o konstytucję jest ważniejsza niż życie ludzi....innych image Szacunek za resztki zdrowego rozsądku.
  • Nonieno.
    Zasada od zawsze
    Reguły można zmienić w obowiązującym trybie. W USA by zrobili to w kombinezonach kosmonautów. U nas można w kombinezonach pilotów.

Świecka liturgia też jest ważna.
    Nie wszyscy obywatele to katolicy
  • uhrr napisal(a):
    Od 24 min.

image
    Ja bym jednak info od informatorów Gadowskiego dzielił przynajmniej przez 2, albo jakieś wyższe potęgi dwójki.
  • 10?
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Walka o konstytucję jest ważniejsza niż życie ludzi....innych image Szacunek za resztki zdrowego rozsądku.
    Do wczoraj była przekonana, że się pojawi.
    Ale mąż od jakiegoś czasu ma gorączkę.
    Czyli - jak rozumiem - wczoraj miał już gorączkę, a pani Iwona była przekonana że i tak się pojawi w Sejmie.
    Ostrożnie z tym zdrowym rozsądkiem.

Aczkolwiek - ja nie rozumiem, dlaczego Sejm nie może przerwać pracy na tych kilka tygodni. Rząd już miał kryzys koronawirusowy. Parlament też musi?

• edytowano March 2020
    ....mój pragnący zachować anonimowość znajomy, pracujący w jednej z najważniejszych/najbardziej tajnych/głęboko zakonspirowanych/objętych klauzulą tajności/mających charakter wywiadowczy* instytucji przekazał mi...

*niepotrzebne skreślić
  • Jezzz, czy wy naprawde uwazacie, ze jak sie daje odnosnik do Gadowskiego, to znaczy, ze jest sie jego calkowitym i bezrozumnym,
    i w ogóle jego fanem? Po co te ostrzezenia? Gadowski jaki jest kazdy widzi, co nie znaczy ze nie mozna go posluchac, zwlaszcza ze wzmianlowany wyzej Hałat, dr, tez cos podobnego plumkał. Po prostu

To wyzsze poczucie bycia "rozumnym i mądrym" nie tylko charkterystyczne dla gazowyborkowych, szczegolnie mnie brzydzi.
  • Tę panią o polskim nazwisku, którą WG wspomina, sobie wygóglałem i wyszło, że organizuje konfę nt zwalczania koronawirusa i właśnie ogłosiła Call for Abstracts.
  • uhrr napisal(a):
    Jezzz, czy wy naprawde uwazacie, ze jak sie daje odnosnik do Gadowskiego, to znaczy, ze jest sie jego calkowitym i bezrozumnym,
    i w ogóle jego fanem?
    Nic takiego nie napisałem. Opisałem tylko swoje wrażenia po wysłuchaniu fragmentu nagrania.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.