Skip to content

Coronawirus

14041434546257

Komentarz

• Dziewiątą ofiarą koronawirusa w Polsce jest ks. Henryk Borzęcki, proboszcz parafii Białopole
    https://diecezja.zamojskolubaczowska.pl/wiadomosci/2585-zmarl-ks-kan-henryk-borzecki-l-68-proboszcz-parafii-bialopole
  • edytowano March 2020
    774/9

przyspieszenie wzrostu
  • Już 10 podobno.
  • edytowano March 2020
    Mania napisal(a):
    774/9

przyspieszenie wzrostu
    Nie.
    Przyspieszenie byłoby gdyby na koniec dnia było powyżej 850

prognoza wykładnicza na dziś to 965.
    każda mniejsza ilość to spowalnianie
  • los napisal(a):
    To nie był wyjątek od dobroci tylko dobroć zwielokrotniona.
    Trep lubi to.
  • edytowano March 2020
    Mamy najefektywniej prowadzone testy:
    Siła ognia dużo większa niż u innych:

image
  • Rząd wkurzył sie na trzaskowskiego i wprowadza limity osób w transporcie zbiorowym

Dozwolona liczba pasażerów = miejsca siedzące dzielimy na 2
  • Brzost napisal(a):
    marniok napisal(a):
    . Gorzy jak by Kolega wcześniej skonsultował się z dr Google lub dr Yahoo. Szukała by Kulega aż by znalazła. A wtedy można umrzeć z satysfakcją.
    Znajoma lekarka, osoba będąca uosobieniem dobroci w stanie czystym, miała dla tej dobroci jeden wyjątek. Gotowa była poddać najwymyślniejszym torturom domorosłych autorów poradników zdrowotnych ;-)

Moja córka chodziła kiedyś na rehabilitację kolana do pewnej doświadczonej pani doktor, która straszliwie pomstowała na rodziców, którzy naczytali się porad Doktora Gugla się mądrzą co daje zwykle fatalne rezultaty terapeutyczne.
  • 1. Są silne domniemania, że Chiny kłamały odnośnie wirusa (Otoka coś mówił o Tajwanie gdzie im wyszło, że od października modele wskazywały na epidemię w stylu SARS, podobno zniknęło ponad 20 mln numerów komórkowych z chińskiej sieci. To by trzeba zweryfikować, bo to zbyt istotne). Jeżeli to prawda, to epidemia trwa około 6 miesięcy zanim zacznie wyhamowywać.
    2. Porównywanie dzień do dnia, jest tyle fascynujące, co jałowe, zakładany okres inkubacji to 5 dni, więc teraz mamy podwojenie ilości dziennych zakażeń, Co i tak jest bardzo optymistycznym wynikiem. Statystycznie jesteśmy nigdzie, bo ten tydzień wykaże, czy istotnie bardziej idziemy ku modelowi liniowemu czy jednak wracamy na skalę wykładniczą.
    3. Barbarzyństwo władz Warszawy, Poznania, Gdańska jest trudne do wytłumaczenia. Ograniczenia ruchu w czasie epidemii należy wprowadzać po uprzednim wykonaniu analiz w oparciu o statystyki BTS, a nie najpierw ograniczyć aby później ewentualnie zwiększać. To się ciężko komentuje, bo jak wiadomo nie żadne testy a profilaktyka poprzez ograniczanie kontaktów jest podstawą ograniczenia zasięgu wirusa.
    4. Defender Europe 2020 też ładnie wyszło, bo lepiej mieć amerykańskie jednostki pancerne, niż ich nie mieć w obecnej sytuacji.
  • Defender Europe 2020 też ładnie wyszło, bo lepiej mieć amerykańskie jednostki pancerne, niż ich nie mieć w obecnej sytuacji.

wężykiem wężykiem
  • kulawy_greg napisal(a):
    marniok napisal(a):
    Czesi zamówili z Chin 200 tys. szybkich testów wykrywających obecność koronawirusa. ... dwa dni później okazało się, że poziom błędnych wyników wynosi 80 procent
    To nie wystarczy odwrocić wyniku? wtedy poziom błedu bedzie 20 procent :D

Mam nawet lepszy pomysł, trochę a la totalniacy. Jestem w stanie przeprowadzić bezpłatny, zdalny test z precyzją 99,9% na całej populacji. Wynik testu jest taki sam dla wszystkich - obywatel nie ma koronawirusa!
  • PawełA napisal(a):
    Zresztą, najlepiej wrzucić ten link na EC (zdaje się większość osób ma podwójne konta) i poprosić kol losa o komentarz. Zrobi to o wiele lepiej ode mnie, ale zakładam, ze wniosek będzie podobny.
    Będzie podobny, wiarygodność estymatorów jest za mała, by wyciągać z estymacji wiążące wnioski. Pewną wskazówką jednak są.

• 24. marca południe
    nowe rozporządzenie premiera:

- przemieszczanie się tylko max. dwie osoby razem (nie tyczy rodzin)
    - przemieszczanie się tylko do/z pracy, apteki/spożywki/itp, rodziny (w celu pomocy), wolontariat koronowisowy
    - zakaz spotkań publicznych (likwidacja "do 50 osób"), z wyjątkiem religijnych, gdzie do 5 osób (z księdzem)
    ===

Państwo na poły zamarło.

Rząd REGULARNIE & STOPNIOWO wprowadza ograniczenia. (na plus, b. dobrze)
  • romeck napisal(a):
    z wyjątkiem religijnych, gdzie do 5 osób (z księdzem)
    Ja zrozumiałem że 5 osób oprócz służby liturgicznej.

• Znajomy ksiądz pedział, ze bedzie odradzał, bo babki się pobijom.
  • Brzost napisal(a):
    romeck napisal(a):
    z wyjątkiem religijnych, gdzie do 5 osób (z księdzem)
    Ja zrozumiałem że 5 osób oprócz służby liturgicznej.

Tak, 5 wiernych. Za stroną https://www.gov.pl/web/koronawirus/wprowadzamy-nowe-zasady-bezpieczenstwa-w-zwiazku-z-koronawirusem :
    W mszy lub innym obrzędzie religijnym nie będzie mogło uczestniczyć jednocześnie więcej niż 5 osób – wyłączając z tego osoby sprawujące posługę.
  • christoph napisal(a):
    Defender Europe 2020 też ładnie wyszło, bo lepiej mieć amerykańskie jednostki pancerne, niż ich nie mieć w obecnej sytuacji.

wężykiem wężykiem
  • edytowano March 2020
    Michał5 napisal(a):
    Znajomy ksiądz pedział, ze bedzie odradzał, bo babki się pobijom.
    Będą ministrantki 50+
  • U nasz jest nawet 70 +
  • Olimpiada oficjalnie odłożona do przyszłego roku.
    Nazwa jednak pozostaje jako Letnie Igrzyska Olimpijskie 2020.

👣

🐾
    🐾

• Mordechlaj_Mashke napisal(a):

Nazwa jednak pozostaje jako Letnie Igrzyska Olimpijskie 2020.
    Nobel literacki już przetarł szlak :)

• A GieWuPeel dziś płakusiało, że włoscy pływacy mogą trenować a opresja pisssowska zamkneła baseny i nijak nasi pływacy się fo IO nie przygotują.
    I znów narracją nie trafili.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Jeżeli to prawda, to epidemia trwa około 6 miesięcy zanim zacznie wyhamowywać.
    Ale czy tam gdzie jest opozycja polityczna pełna wrednych zjebów rozhustujących nastroje i roszczeniowosc?
  • Euro po 4.61
  • :)

Własna waluta rulez!
  • Właśnie. Ciekaw jestem co po tym wszystkim się stanie ze Słowacją.
  • TecumSeh napisal(a):
    Właśnie. Ciekaw jestem co po tym wszystkim się stanie ze Słowacją.
    Przed, po i w trakcie!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.