No żę Gówę proponuje zmianę Konstytucji i wybieranie prezydenta na jedną siedmioletnią kadencję, bez reelekcji i objęcie tym obecnego prezydenta. Czyli za 2 lata będą rozpisane nowe wybory.
A pierwszy wniosek podczas posiedzenia Sejmu, to Pan/Pani Śmieszek wnioskuje o przerwę w obradach i ten wniosek przechodzi!!! To są rzewne jaja. No i PiS był przeciw, a wniosek przechodzi.
Ziemniak wczoraj powiedział że najlepszy byłby stan wyjątkowy, ale ze wszystkimi tego konsekwencjami, np. zamykamy Wiertniczą i robimy tam szpital polowy ;-)
Zdaniem Donalda Tuska rządzący w ogóle nie zajmują się chorymi czy pozbawionymi przez koronawirusa pracy, a skupiają się tylko na tym, żeby utrzymać władzę.
Nie myślą o chorych, pozbawionych pracy, bankrutujących. Myślą wyłącznie o swojej władzy. A im więcej jej mają, tym bardziej są bezradni. To oni są klęską żywiołową
Hmmmm.. Ja wiem, że mało tam wiem, ale sądzicie, że on wyskoczyłby z takim pomysłem bez wcześniejszych uzgodnień zakulisowych ? Chyba chciałby zapewnić sobie poparcie kogokolwiek.
A może uzgodnił to z Jaro. Został takim jego harcownikiem. Wszyscy wiedzą, że jest wewnętrzną opozycją, więc nikt się nie zdziwił.
Ja, podobnie jak niektórzy, czerpię wiedzę z forumków i twittera. Nie mam tera czasu rozkminiać twittera, więc może byście Drodzi w punktach pedzieli ocb.
Komentarz
Co ciekawe123 PO tez dostała okazję aby podmienić kandydacicę na prezydencicę. Ładne.
Duphawdy, zeznania trzeba jak na milicji z Kolegi wyciągać.
Najgorsze jest to, że jest to mój minister.
W zasadzie, jezdo jakiś pomysł: "Nie chcecie dzisiej wyborów? Dobra będą za dwa lata. Ale jak nie, to znaczy że chcecie."
Zdaniem Donalda Tuska rządzący w ogóle nie zajmują się chorymi czy pozbawionymi przez koronawirusa pracy, a skupiają się tylko na tym, żeby utrzymać władzę.
Nie myślą o chorych, pozbawionych pracy, bankrutujących. Myślą wyłącznie o swojej władzy. A im więcej jej mają, tym bardziej są bezradni. To oni są klęską żywiołową
A może uzgodnił to z Jaro. Został takim jego harcownikiem.
Wszyscy wiedzą, że jest wewnętrzną opozycją, więc nikt się nie zdziwił.