Czy PO jeszcze istnieje?
Przebrasz za gupie pytanie, ALE pamiętam te nasze metanarracje, że p-ko Dudełesowi totalniacy mogą wystawić choćby konia Incitatvsa, a nawet jego mecenasa, a i tak 25-30 wolt mają w kieszeni i w drugiej rundzie krucho.
Totalniacy wzięli se nasze rady do serdca i wystawili zadbaną starszą panią z dobrej rodziny, która -- jak się okazało -- bardzo słabo mówi, nawet po polsku. Potem się jakoś zmięszała i ogłosiła zawieszenie kampanii wyborczej. Zgodnie z naszą teorią nie powinno to było wogle wpłynąć na wynik, a tymczasem migło mi w jakimś sondażu, że krzepko dzierży czerwoną latarnię z wynikiem 4 wolt, podczas gdy takie tuzy jak Kosiniak albo Kamysz mają po 8, nawet podobno Szymcio antyklerykał tyle ma.
Tagwięc, nasuwa się pitango, na ile antypisoska emocja jest jeszcze wogle aktualna, i ile z niej zagospodarowały ugrupowania pozapełoskie. I na ile to zahospodarowanie będzie trwałe, gdyż jak wiadomo nawet na Słowacji prezydenturę wygrała jakaś lewaczka, a parlamenturę właśnie wygrał tamtejszy PiS.
Totalniacy wzięli se nasze rady do serdca i wystawili zadbaną starszą panią z dobrej rodziny, która -- jak się okazało -- bardzo słabo mówi, nawet po polsku. Potem się jakoś zmięszała i ogłosiła zawieszenie kampanii wyborczej. Zgodnie z naszą teorią nie powinno to było wogle wpłynąć na wynik, a tymczasem migło mi w jakimś sondażu, że krzepko dzierży czerwoną latarnię z wynikiem 4 wolt, podczas gdy takie tuzy jak Kosiniak albo Kamysz mają po 8, nawet podobno Szymcio antyklerykał tyle ma.
Tagwięc, nasuwa się pitango, na ile antypisoska emocja jest jeszcze wogle aktualna, i ile z niej zagospodarowały ugrupowania pozapełoskie. I na ile to zahospodarowanie będzie trwałe, gdyż jak wiadomo nawet na Słowacji prezydenturę wygrała jakaś lewaczka, a parlamenturę właśnie wygrał tamtejszy PiS.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Człowiek z natury popiera władzę i z tego wcześniej wynikały dobre wyniki PO.
A ja jednak przypomnę, co pisałem w wątku o szansach Dudy o dotychczasowych startach kobiet w wyborach prezydenckich. W Polsce to jak dotąd zawsze były wyniki bardzo słabe, dużo słabsze niż wyniki popierających je partii.
GW twierdzi, że lud pisoski jest przeciw wyborom w maju
I powyższe zdanie wyjaśnia to, co się dzieje. Dekompozycja opozycji realnej (TVN i GW) pozwoliło innym nurtom opozycyjnym na próby ugrywania swojego. Tam trwa kompletne zamieszanie, bo postkomunistyczna Lewica nie zapomniała komisji Rywina i roli wzmiankowanych mediów w tym, co się działo.
Te procenty, to była premia medialna od zaprzyjaźnionych. Skala zamieszania i przestrachu to wczorajsza wizyta ambasador w TVN24, gdzie poszła chwalić rząd!
Na Teamsach lepiej
i to może być 'ostatni bal' ta impreza skajpowa
(w sensie, że choć kasa z budżetu jest na partię, to lokalni dzialacze może będą woleli założyć gumowce lub wziąć sztandar czerwony)
To już Manitou/Ozyrys/Naczelnik kiedyś zauważył - sportowiec musi startować w zawodach a partia w wyborach, jak nie startuje, to nie istnieje. A pani Małgosia coś tam bąkała o bojkocie.
Zresztą - Geremek powycinał ludzi Tuska (z Piskorskim na czele hehe) w odpowiedzi na taki sam numer jaki zrobił troszkę wcześniej Schetyna we Wrocku z ludźmi Frasyniuka. Więc poniekąd Tusk zaczął.
Też się zastanawiałem nad sensem wypisywania tutaj czego takiego.
Zdziwiliby sie Panowie ilu ludzi czytuje z absolutnym nabozeństwem , ilu cytuje niemal słowo w słowo, ilu NADAL nobilituje się pod pacha.
Czy jest sens zaglądania?
No lepiej czasem zerkać w centrum dowodzenia.
Platforma Obywatelska na naszych oczach schodzi do grobu. Nie toczy się żadna dyskusja, debata – powiedział Lisicki w Radiu Wnet
W mojej pisowskiej wsi nikt nie urwi.