Skip to content

Czy PO jeszcze istnieje?

1235

Komentarz

• Pytanie do PiS w temacie wątku, to czy zaakceptują Jana Burego jako sojusznika?
    Jeżeli tak to Pan Gówę ma nową misję do przedstawiciela Lwowskiej Źulii, jeżeli nie ...
  • loslos
    edytowano April 2020
    Ten film polecam

A zwłaszcza pewna konwersacja między Dmochowskim a Wilhelmim.
  • los napisal(a):A zwłaszcza pewna konwersacja między Dmochowskim a Wilhelmim.
    Ta o ruchu drogowym?
    Poza tym film aluzyjnie nieczytelny dla młodszych.

• Nie. Ta o tym, że takich co odczytają z kartki, to Dmochowski ma na pęczki, Wilhelmi ma sam wiedzieć, co mówić.
  • A ja w tym dialogu zwróciłem uwagę na coś jeszcze innego.

Ale nie o to. Kiedyś z przejęciem oglądałem ten film, właściwie jako dzieciak jeszcze, ruszyło mnie, ale i później. Dziś, z niezrozumiałych dla mnie powodów, te wszystkie antysystemowe, walące w komunizm pozycje mnie denerwują, męczą. Monotematyczność tamtej kultury jest nużąca, ale w sumie zrozumiała. Takie "Bajki robotów" Lema są w większości nawiązaniem do złych czasów, nie dałem rady parę lat temu do nich wrócić. Absurdy systemu opisane przy pomocy życia ufoków na innej planecie, na przykład. I tak we wszystkim. Ale to na marginesie, bo film bardzo dobry.
  • Komorowski:

– Nikt nie zapomina w polityce takich zachowań. Każdy chce ukarać za nielojalność –

– Czasami mądrość etapu podpowiada, aby z tym poczekać albo jakoś odłożyć w czasie, ale ja na miejscu Jarosława Gowina bym się po prostu w ciemnych zaułkach zawsze za siebie oglądał, czy mu coś nie grozi, jakieś niebezpieczeństwo. I on o tym doskonale wie
    https://dorzeczy.pl/kraj/139301/na-jego-miejscu-ogladalbym-sie-w-ciemnych-zaulkach-komorowski-szokuje.html
  • uhrr napisal(a):
    Komorowski:

– Nikt nie zapomina w polityce takich zachowań. Każdy chce ukarać za nielojalność –

– Czasami mądrość etapu podpowiada, aby z tym poczekać albo jakoś odłożyć w czasie, ale ja na miejscu Jarosława Gowina bym się po prostu w ciemnych zaułkach zawsze za siebie oglądał, czy mu coś nie grozi, jakieś niebezpieczeństwo. I on o tym doskonale wie
    https://dorzeczy.pl/kraj/139301/na-jego-miejscu-ogladalbym-sie-w-ciemnych-zaulkach-komorowski-szokuje.html
    Z obfitości serca mówią usta.
  • To jest groźba, jakich wiele ostatnio padało z ust. W normalnym państwie już by gnił w kazamatach.
  • Mówi na podstawie własnych doświadczeń. Jego syna zdaje się WSI-oki poturbowały w celach dyscyplinujących.
  • mi ze slow Brokozaura wynika, ze dil z Gowinem ( jakikolwiek by nie był) był przyklepany na 99.9 %
    Brzost napisal(a):
    Mówi na podstawie własnych doświadczeń. Jego syna zdaje się WSI-oki poturbowały w celach dyscyplinujących.
    a co chodzilo?
  • uhrr napisal(a):
    mi ze slow Brokozaura wynika, ze dil z Gowinem ( jakikolwiek by nie był) był przyklepany na 99.9 %
    Brzost napisal(a):
    Mówi na podstawie własnych doświadczeń. Jego syna zdaje się WSI-oki poturbowały w celach dyscyplinujących.
    a co chodzilo?
    Ot, normalna sprawa. Któreś z licznych dzieciąt Bronkozaura zostało potrącone autem przez dziecię bodaj dra Jana. Ledwie z tego wyszło z życiem.
  • Bardzo mnie wzruszyła opowieść jak żona Brona przesiadywała w szpitalu i odmawiała różaniec na palcach stóp tego syna
  • Zagryzając bigosem
  • Nie wiem czy to takie śmieszne, siedzieć przy łóżku umierającego syna, no ale — Kolega przodem!
  • Dobrze że nie napisałem że stała na krześle
  • uhrr napisal(a):
    mi ze slow Brokozaura wynika, ze dil z Gowinem ( jakikolwiek by nie był) był przyklepany na 99.9 %
    ze słów wykrzyczanych (!) przez Czarzastego - również (że deal na 99,9 %)
  • romeck napisal(a):
    uhrr napisal(a):
    Znaczy się, że Manitou powiedział Goblinowi po łacinie "Pilnuj szewcze kopyta" i może jeszcze zacytował poetę Kaczmarskiego: "Ty za mało wiesz, za dużo mordę drzesz. Wyżej dupy nie podskoczysz".
  • romeck napisal(a):
    uhrr napisal(a):
    Czarzasty dziś bronił sie przed Żakowskim, który strasznie go sekował.
    na koniec wyszło, o co posżło,

po audycji w Toku
    Czarzasty miał mieć łącznść z TVP
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    romeck napisal(a):
    uhrr napisal(a):
    Znaczy się, że Manitou powiedział Goblinowi po łacinie "Pilnuj szewcze kopyta" i może jeszcze zacytował poetę Kaczmarskiego: "Ty za mało wiesz, za dużo mordę drzesz. Wyżej dupy nie podskoczysz".

A nie zapytał: ile?
  • Tak mnie najszło, że w przypadku PO mamy nader udaną zmianę pokoleniową:
    -Byli: Tusk, Płażyński, Olechowski, Rokita, Piskorski, Schetyna, Gilowska
    -Jest: Budka, Nitras, Kierwiński, Arłukowicz, Gasiuk-Pichowicz, Gajewska
    I to jest miara sukcesu tej sukcesji...
  • !

młodzieżówka PO (w tym .Nowoczesna) przejęła PO, sami sobie wychowali...
  • To głos za guru, uwodzicielem
    Wymienione przez losa csu fdp spd
    Miały liderów, młodzieżówki i think tanki, ale było czego się złapać ideowo, a nie tylko słupków
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Tak mnie najszło, że w przypadku PO mamy nader udaną zmianę pokoleniową:
    -Byli: Tusk, Płażyński, Olechowski, Rokita, Piskorski, Schetyna, Gilowska
    -Jest: Budka, Nitras, Kierwiński, Arłukowicz, Gasiuk-Pichowicz, Gajewska
    I to jest miara sukcesu tej sukcesji...
    O Dżamahirii Kolega zapomniała!
    O Dżamahirii Kolega zapomniała!
    eee? Bom gupi

• loslos
    edytowano May 2020
    No Klaudia Szakira, Dżamahiria... Jak to się czyta?
  • A, noji, Pomaska!
    A, noji, Pomaska!
    Zastanawiałem się, kogo z drugiego szeregu umieścić i wybrałem tak albowiem Jachira to jednak ciało obce, a Pomaska to przełom pokoleń. A tak mamy twardy rdzeń młodych w PO.

• A poważnie, to właśnie Janecki napisał, to co mi po synapsach krążyło, a mianowicie że MKB wygenerowała nieprawdopodobny problem. Oczekuję pogorszenia się jej stanu zdrowia i wycofania z wyborów. Gotowym się nawet o pełnoletniego Aberlałera założyć ;)
  • największy uśmiech w Platformie ma Schetyna
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.