Pytanie do PiS w temacie wątku, to czy zaakceptują Jana Burego jako sojusznika? Jeżeli tak to Pan Gówę ma nową misję do przedstawiciela Lwowskiej Źulii, jeżeli nie ...
A ja w tym dialogu zwróciłem uwagę na coś jeszcze innego.
Ale nie o to. Kiedyś z przejęciem oglądałem ten film, właściwie jako dzieciak jeszcze, ruszyło mnie, ale i później. Dziś, z niezrozumiałych dla mnie powodów, te wszystkie antysystemowe, walące w komunizm pozycje mnie denerwują, męczą. Monotematyczność tamtej kultury jest nużąca, ale w sumie zrozumiała. Takie "Bajki robotów" Lema są w większości nawiązaniem do złych czasów, nie dałem rady parę lat temu do nich wrócić. Absurdy systemu opisane przy pomocy życia ufoków na innej planecie, na przykład. I tak we wszystkim. Ale to na marginesie, bo film bardzo dobry.
uhrr napisal(a): mi ze slow Brokozaura wynika, ze dil z Gowinem ( jakikolwiek by nie był) był przyklepany na 99.9 %
ze słów wykrzyczanych (!) przez Czarzastego - również (że deal na 99,9 %)
Znaczy się, że Manitou powiedział Goblinowi po łacinie "Pilnuj szewcze kopyta" i może jeszcze zacytował poetę Kaczmarskiego: "Ty za mało wiesz, za dużo mordę drzesz. Wyżej dupy nie podskoczysz".
uhrr napisal(a): mi ze slow Brokozaura wynika, ze dil z Gowinem ( jakikolwiek by nie był) był przyklepany na 99.9 %
ze słów wykrzyczanych (!) przez Czarzastego - również (że deal na 99,9 %)
Znaczy się, że Manitou powiedział Goblinowi po łacinie "Pilnuj szewcze kopyta" i może jeszcze zacytował poetę Kaczmarskiego: "Ty za mało wiesz, za dużo mordę drzesz. Wyżej dupy nie podskoczysz".
Tak mnie najszło, że w przypadku PO mamy nader udaną zmianę pokoleniową: -Byli: Tusk, Płażyński, Olechowski, Rokita, Piskorski, Schetyna, Gilowska -Jest: Budka, Nitras, Kierwiński, Arłukowicz, Gasiuk-Pichowicz, Gajewska I to jest miara sukcesu tej sukcesji...
To głos za guru, uwodzicielem Wymienione przez losa csu fdp spd Miały liderów, młodzieżówki i think tanki, ale było czego się złapać ideowo, a nie tylko słupków
ms.wygnaniec napisal(a): Tak mnie najszło, że w przypadku PO mamy nader udaną zmianę pokoleniową: -Byli: Tusk, Płażyński, Olechowski, Rokita, Piskorski, Schetyna, Gilowska -Jest: Budka, Nitras, Kierwiński, Arłukowicz, Gasiuk-Pichowicz, Gajewska I to jest miara sukcesu tej sukcesji...
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): A, noji, Pomaska!
Zastanawiałem się, kogo z drugiego szeregu umieścić i wybrałem tak albowiem Jachira to jednak ciało obce, a Pomaska to przełom pokoleń. A tak mamy twardy rdzeń młodych w PO.
A poważnie, to właśnie Janecki napisał, to co mi po synapsach krążyło, a mianowicie że MKB wygenerowała nieprawdopodobny problem. Oczekuję pogorszenia się jej stanu zdrowia i wycofania z wyborów. Gotowym się nawet o pełnoletniego Aberlałera założyć
Komentarz
Jeżeli tak to Pan Gówę ma nową misję do przedstawiciela Lwowskiej Źulii, jeżeli nie ...
A zwłaszcza pewna konwersacja między Dmochowskim a Wilhelmim.
Poza tym film aluzyjnie nieczytelny dla młodszych.
Ale nie o to. Kiedyś z przejęciem oglądałem ten film, właściwie jako dzieciak jeszcze, ruszyło mnie, ale i później. Dziś, z niezrozumiałych dla mnie powodów, te wszystkie antysystemowe, walące w komunizm pozycje mnie denerwują, męczą. Monotematyczność tamtej kultury jest nużąca, ale w sumie zrozumiała. Takie "Bajki robotów" Lema są w większości nawiązaniem do złych czasów, nie dałem rady parę lat temu do nich wrócić. Absurdy systemu opisane przy pomocy życia ufoków na innej planecie, na przykład. I tak we wszystkim. Ale to na marginesie, bo film bardzo dobry.
– Nikt nie zapomina w polityce takich zachowań. Każdy chce ukarać za nielojalność –
– Czasami mądrość etapu podpowiada, aby z tym poczekać albo jakoś odłożyć w czasie, ale ja na miejscu Jarosława Gowina bym się po prostu w ciemnych zaułkach zawsze za siebie oglądał, czy mu coś nie grozi, jakieś niebezpieczeństwo. I on o tym doskonale wie –
https://dorzeczy.pl/kraj/139301/na-jego-miejscu-ogladalbym-sie-w-ciemnych-zaulkach-komorowski-szokuje.html
na koniec wyszło, o co posżło,
po audycji w Toku
Czarzasty miał mieć łącznść z TVP
A nie zapytał: ile?
-Byli: Tusk, Płażyński, Olechowski, Rokita, Piskorski, Schetyna, Gilowska
-Jest: Budka, Nitras, Kierwiński, Arłukowicz, Gasiuk-Pichowicz, Gajewska
I to jest miara sukcesu tej sukcesji...
młodzieżówka PO (w tym .Nowoczesna) przejęła PO, sami sobie wychowali...
Wymienione przez losa csu fdp spd
Miały liderów, młodzieżówki i think tanki, ale było czego się złapać ideowo, a nie tylko słupków