Skip to content

Czy PO jeszcze istnieje?

12346»

Komentarz

• o matko!
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    A poważnie, to właśnie Janecki napisał, to co mi po synapsach krążyło, a mianowicie że MKB wygenerowała nieprawdopodobny problem. Oczekuję pogorszenia się jej stanu zdrowia i wycofania z wyborów. Gotowym się nawet o pełnoletniego Aberlałera założyć ;)
    To dopiero byłoby antydemokratyczne! Jak by mieli podpisy zebrać! Impossibru.
  • No jak to!? Przecież wygrała debatę i dopiero się rozkręca!
    =))
  • PO jako szyld PO? Czy raczej PO jako wrogowie Państwa Polskiego? Jeżeli to drugie, to niestety mają się dobrze i są blisko swojego celu, jakim jest likwidacja struktur państwa - o której mówił przed śmiercią Janusz Kurtyka.
    Nie było im teraz na rękę rozwiązanie Sejmu, więc Gowin poszedł na symulowaną rzekomą zgodę. Wolą doprowadzić najpierwj do niewybrania prezydenta, ogólnego chaosu, bezprawia, zamieszek. Chcą puczu, a może nawet wojny domowej - i dopiero jesienią będą chcieli przejąć władzę.
    Gołym okiem widać rosyjską i niemiecką rękę.
    Przecież Rosjanie w sojuszu z Niemcami własnie teraz mają dogodny moment, żeby zaatakować Polskę. Cały świat, łącznie z Ameryką, jest zajęty czym innym.
    Nie patrzcie na żenująco marną jakość tych ludzi, którzy tutaj wykonują brudną robotę. Ośrodki sterujące są gdzie indziej.
  • Michał5 napisal(a):
    o matko!
    jest takie powiedzenie jak ktos jest bardzo radosny, ze nawet "oczy mu sie śmieją"
    Tak mnie najszło, że w przypadku PO mamy nader udaną zmianę pokoleniową:
    -Byli: Tusk, Płażyński, Olechowski, Rokita, Piskorski, Schetyna, Gilowska
    -Jest: Budka, Nitras, Kierwiński, Arłukowicz, Gasiuk-Pichowicz, Gajewska
    I to jest miara sukcesu tej sukcesji...
    Jeden znajomy opowiedział ładnych parę lat temu doskonały dowcip bardzo apropos. Tzn. odrobinę nieświadomie, bo minę miał poważną i wierzył w to co mówił:
    "Trzeba starych dziadów skażonych komuną wysłać na emeryturę. Niech politykę robi młode pokolenie, wykształcone, bez kompleksów, nowoczesne".

Marzenia się spełniają.
  • natenczas napisal(a):
    "Trzeba starych dziadów skażonych komuną wysłać na emeryturę. Niech politykę robi młode pokolenie, wykształcone, bez kompleksów, nowoczesne".

Marzenia się spełniają.
    To pokolenie ma wykształcenie formalne, a nie faktyczne, wdrukowane kompleksy (to fatalnie, bo nie są uświadomione), a słowo nowoczesność nic nie oznacza, poza trywialnym stwierdzeniem, że coś jest wyprodukowane później iż coś innego.

• ms.wygnaniec napisal(a):a słowo nowoczesność nic nie oznacza, poza trywialnym stwierdzeniem, że coś jest wyprodukowane później iż coś innego.
    I bardziej na Zachód.

• los napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):a słowo nowoczesność nic nie oznacza, poza trywialnym stwierdzeniem, że coś jest wyprodukowane później iż coś innego.
    I bardziej na Zachód.

Po prostu coś nowoczesnego nie powinno wyjść spod ręki Polaka. Szwecja, Japonia, Izrael, to wszystko nie jest na zachód a może być nowoczesne. Akron jest na Zachodzie a się nie liczy.
  • polmisiek napisal(a):
    Po prostu coś nowoczesnego nie powinno wyjść spod ręki Polaka.
    No i to jest ten poziom kompleksów, który powoduje, że mój mózg przestaje działać.
    Pracując dla Niemców, Francuzów czy Angoli wielokrotnie szokowaliśmy ich naszą innowacyjnością i bezkompleksowym podejściem do techniki w IT.
    A lemingowy chór wójów usiłował odbywać ze mną stosunek drogą uszną, że jagto? że tak można? itp..

• A tu Przewodniczący PO pan Borys Budka pokazał, że PO istnieje:
    Przewodniczącego Platformy Obywatelskiej o sytuację w partii, kandydatów na prezydenta i babcię, która głosowała na Andrzeja Dudę, dla Magazynu TVN24 pytają dziennikarze "Faktów" TVN Arleta Zalewska i Krzysztof Skórzyński.
    Ale tu śmierdzi!
    Cygara.
    Pańskie?
    To żart?
    A czyje?
    Poprzedniej ekipy. Trzeba będzie wymienić wykładziny, żeby pozbyć się tego zapachu. Tylko nie mam kiedy tego zrobić.
    (..)
    Jest pan wdzięczny Jarosławowi Gowinowi za to "koło ratunkowe", które wam rzucił?
    Oczywiście, że jestem wdzięczny Gowinowi i mówię to publicznie. Powiem więcej: gdybyśmy szli wtedy logiką niektórych moich kolegów z opozycji, krzyczących pod pomnikiem AK, że nie należy rozmawiać z "wysłannikiem Kaczyńskiego", tobyśmy w tej chwili mieli już prezydenta Andrzeja Dudę wybranego w pierwszej turze przy 10-, 20-procentowej frekwencji. Powtórzę ostatni raz: Gowin spełnił to, na co się umówiliśmy. Wspólnie wyrzuciliśmy do kosza majowe wybory - niebezpieczne i nieuczciwe. Teraz to PKW i samorządy muszą je przeprowadzić.
    Tak, tak, wiemy. Mówił pan to codziennie na konferencjach prasowych. Ale ciekawią nas te rozmowy z Gowinem. Zawarł pakt z opozycją wbrew własnemu obozowi.
    Przyznam, że do dziś nie wiem, co było jego motywacją - to się pewnie okaże w przyszłości. Na dziś Gowin bardzo dużo stracił, bo w elektoracie Zjednoczonej Prawicy jest prawdopodobnie większym wrogiem niż ja. (śmiech)
    Polecam całość, choć to TVN24
    Tyle szorstkiej przyjaźni to ja od czasów pogawętki Oleksego i Gudzowatego nie czytałem.
  • Borys Budka palnął:
    Na dziś Gowin bardzo dużo stracił, bo w elektoracie Zjednoczonej Prawicy jest prawdopodobnie większym wrogiem niż ja. (śmiech)
    :)
    a ja jednak Budka ma jaja (wywiad i rozmowy z Gowinem)
  • romeck napisal(a):
    a ja jednak Budka ma jaja (wywiad i rozmowy z Gowinem)
    Czasami odwaga, brawura i głupota wyglądają nader podobnie...
    Ciekawe123 czy tym razem Grzegorz to przetrwa, bo o to, już bym się nie założył.

Ciekawe123 czy tym razem Grzegorz to przetrwa.
    Po Tusku dla niego to pyłek

image
  • los napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):

Ciekawe123 czy tym razem Grzegorz to przetrwa.
    Po Tusku dla niego to pyłek
    1.To sfora, a nie armia, więc roboty dużo więcej.
    2. Z wiekiem nie młodniejemy.
    3. Pytanie o szable pozostaje otwarte.

• A czy PO przetrwa Trzaskowskiego?
    Trzaska w środku partii, po deklaracji RT o stworzeniu nowego ruchu, a on wciąż przecież wickiem przewodniczącego PO...
  • PO przetrwa, czy raczej będzie trwac przez tę kadencję, bo ma dotację. Będzie więc walka o tę dotację na kontynuację. Każdy nowy twór musi mieć finansowanie od biznesu albo zagraniczne. Oczywiście może je dostać o ile służby temu nie przeciwdziałają. Tak więc będzie walka o przywództwo antypisu. Każda próba samodzielnego istnienia politycznego w charakterze opozycji ale nie totalnej będzie ryzykowna, ale jednocześnie będzie jedyną szansą przetrwania i może rozwoju kiedyś poza PiS i PO. PO będzie raczej trampoliną lub padliną do rozszarpania pod nowe formacje, ale bardziej te co już są plus "ruch" Trzaskowskiego. Ten ruch to jest jednak konstrukcja nielogiczna i karkołomna. W technologiach pospolityki jednak się mieści dobrze, gorzej w świadomości wyborców.
  • Rafał napisal(a):
    PO przetrwa, czy raczej będzie trwac przez tę kadencję, bo ma dotację. .
    Ale tyle to oczywistość. Unia Demokratyczna do dziś istnieje przecież!

> Unia Europejskich Demokratów

• @Rafał powiedział(a):
    PO przetrwa, czy raczej będzie trwac przez tę kadencję, bo ma dotację. Będzie więc walka o tę dotację na kontynuację. Każdy nowy twór musi mieć finansowanie od biznesu albo zagraniczne. Oczywiście może je dostać o ile służby temu nie przeciwdziałają. Tak więc będzie walka o przywództwo antypisu.

Se pedzmy, że jak dotąd motzno się ta walka udaje panu, nieprawdaż, Tusku.

• Pojawiły się na mieście plakaty jakieś pańci zrobionej na klona P. Prezydentowej. Z jakiejś Platformy Kobiet. Co to w ogóle jest bo przecież to PO nie jest

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.