Skip to content

Czy PO jeszcze istnieje?

1246

Komentarz

• No, ale wpuszczenie partii Gowina do Zjednoczonej Prawicy to jest jedna rzecz i tu być może Rozum ma rację (choć też można dyskutować, czy rzeczywiście dostaliby te 2%), natomiast inną nieproporcjonalne uprzywilejowanie w stosunku do przynoszonych głosów zarówno na listach wyborczych i potem w klubie parlamentarnym, a jeszcze bardziej w rządzie.
  • Otóż to.
  • Noale to te małe kawałki dają większość, za którą się płaci więcej niż 2%.
    Masz większość i rządzisz albo jej nie masz
    Patrz Budka & co
  • Rzchanym napisal(a):
    No, ale wpuszczenie partii Gowina do Zjednoczonej Prawicy to jest jedna rzecz i tu być może Rozum ma rację (choć też można dyskutować, czy rzeczywiście dostaliby te 2%), natomiast inną nieproporcjonalne uprzywilejowanie w stosunku do przynoszonych głosów zarówno na listach wyborczych i potem w klubie parlamentarnym, a jeszcze bardziej w rządzie.
    A to jest zrozumiałe - dostali tak dużo, ile nikt inny by im nie dał, by im się nie opłacało zdradzić. Ale jak wiadomo ludzie nie kierują się swoim interesem...
  • A mnie się zdaje, że jak Gowin ogłosi wyjście z klubiku PiS, to zostanie wykluczony dyscyplinarnie z Porozumienia Jarosława Gowina.
  • Pewnie wcześniej sam wyjdzie i założy nowe koło poselskie, które natychmiast zasilą uchodźcy z innych klubów. I to będzie koniec PO. Właśnie Platwormy.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A mnie się zdaje, że jak Gowin ogłosi wyjście z klubiku PiS, to zostanie wykluczony dyscyplinarnie z Porozumienia Jarosława Gowina.
    Jarosława Gówina już dawno opłakano, pytaniem jest czy zabierze ze sobą trzech czy czterech przydupnych.
    A mnie się zdaje, że jak Gowin ogłosi wyjście z klubiku PiS, to zostanie wykluczony dyscyplinarnie z Porozumienia Jarosława Gowina.
    Rysiu to se chociaż na Maderę najpierw poleciał....

• ms.wygnaniec napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Rysiu to se chociaż na Maderę najpierw poleciał....

a z kim miałby JG lecieć?
    Weintesina też wykluczyli z Weinstein korpo
  • christoph napisal(a):

a z kim miałby JG lecieć?
    Z Jadźką?
  • Niech leci z kim chce. Byle nie wracał.
  • Ja tam na miejscu Jarkacza bym taki uknuł spisek, że Gowin odchodzi ze ZP, zakłada koło, przyciąga ludzi z PO i wyprowadza sztandar tej partii.
  • Rzchanym napisal(a):
    No, ale wpuszczenie partii Gowina do Zjednoczonej Prawicy to jest jedna rzecz i tu być może Rozum ma rację (choć też można dyskutować, czy rzeczywiście dostaliby te 2%), natomiast inną nieproporcjonalne uprzywilejowanie w stosunku do przynoszonych głosów zarówno na listach wyborczych i potem w klubie parlamentarnym, a jeszcze bardziej w rządzie.
    Na listach to nie wiem czy tak nieproporcjonalnie dostali. Ale system wyborczy jest taki, ze jak masz choćby po 1 dowolnym miejscu na każdej z 41 list, to mając po kilka tysięcy wyborców w każdym okręgu możesz wprowadzić do 41 posłów. Oni wprowadzili cos 18 wiec i tak nie za dużo.
  • christoph napisal(a):
    Weintesina też wykluczyli z Weinstein korpo
    Ma brata, więc tam się dało naciąc jeszcze.
  • loslos
    edytowano April 2020
    Adwokaci kosztują ale w Hameryce wiele mogą, właściwie to są prawie wszechmogący, ludzie na wszystkich stanowiskach im się poddają całkowicie tylko przyroda nie chce.
  • afropolak napisal(a):
    Ja tam na miejscu Jarkacza bym taki uknuł spisek, że Gowin odchodzi ze ZP, zakłada koło, przyciąga ludzi z PO i wyprowadza sztandar tej partii.
    Piętrowe spiski są dość kłopotliwe do realizacji, a kluczem jest zaufanie.

• los napisal(a):
    Adwokaci kosztują ale w Hameryce wiele mogą, właściwie to są prawie wszechmogący, ludzie na wszystkich stanowiskach im się poddają całkowicie tylko przyroda nie chce.
    Sugerujesz, że Polski system, gdzie sędzia może wszystko jest efektywniejszy bo tańszy?

afropolak napisal(a):
    Ja tam na miejscu Jarkacza bym taki uknuł spisek, że Gowin odchodzi ze ZP, zakłada koło, przyciąga ludzi z PO i wyprowadza sztandar tej partii.

Coś pan, taki spisek to można uknuć w drodze obserwacji a zadumy nad prawami natury.
    los napisal(a):
    Sugerujesz, że Polski system, gdzie sędzia może wszystko jest efektywniejszy bo tańszy?

Jestto warte poważnych studiów.
    ms.wygnaniec napisal(a):
    afropolak napisal(a):

Coś pan, taki spisek to można uknuć w drodze obserwacji a zadumy nad prawami natury. A nie no uknuć tak, ale realizacja to już trochę coś innego.

ms.wygnaniec napisal(a):
    afropolak napisal(a):

Coś pan, taki spisek to można uknuć w drodze obserwacji a zadumy nad prawami natury.
    A nie no uknuć tak, ale realizacja to już trochę coś innego.

Nie no, ale to jest take knucie, że jak wylejesz wodę na szczycie schodów, to spłynie ona na dół.
  • W tym sensie jestto piętrowy spisek - bo woda leje się z piętra. Zara zara... Piętrowy - zgoda ale gdzie spisek?
  • edytowano April 2020
    los napisal(a):
    W tym sensie jestto piętrowy spisek - bo woda leje się z piętra.
    Zara zara...
    Piętrowy - zgoda ale gdzie spisek?
    spisek:
    woda się SPISAŁA i zleciała piętrami w dół, a nie na boki, w dziury w ścianach...

Nie no, ale to jest take knucie, że jak wylejesz wodę na szczycie schodów, to spłynie ona na dół.
    W pewnej wojnie, do czasu pewnej bitwy, wojska szkockie też były wierne.

• Woda nie musi być wierna, żeby spływać z góry na dół.
    Na tym polega istota tego spisku, że nie ma żadnego spisku, a tylko oczekiwanie pewnej oczywistości.
  • Jak na razie, to p. G chce zostać wicepremierem ds. walki z epidemią i wie, jak zagłosuje w sprawie ustawy.
  • Ja mam wrażenie, że wiadoma konferencja prasowa była to honorna kapitulacja Gówina. Honorna a nie honorowa, bo przecież rzeczony nie wie co to honor.
  • los napisal(a):
    Ja mam wrażenie, że wiadoma konferencja prasowa była to honorna kapitulacja Gówina. Honorna a nie honorowa, bo przecież rzeczony nie wie co to honor.
    +1
    Woda nie musi być wierna, żeby spływać z góry na dół.
    Na tym polega istota tego spisku, że nie ma żadnego spisku, a tylko oczekiwanie pewnej oczywistości.
    Tajez. Wierna może być co najmniej rzeka, sama woda to za mało.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.