Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Przyznam, że nie wiedziałem, że Pan Jezus służył w kawalerii.
Vlepiam zatem przypisy:
biały koń – symbol zwycięskiej walki.
Jeździec – Ap 19,11-16 to opis zwycięskiego i wywyższonego Chrystusa (Ap 5,5n+; 6,2+).
diademy – pełnia władzy nad królestwami ziemskimi.
Zwycięstwo Słowa Grzeszna stolica, Babilonia, była narzędziem w rękach bestii i fałszywego proroka. Po jej klęsce przychodzi kolej na tych, którzy doprowadzili ją do zła. Chrystus, ukazany jako zwycięskie Słowo Boga, występuje na czele wojska niebieskiego do ostatecznej rozprawy z bestią i fałszywym prorokiem. Ukazany jest tym razem jako wojownik i sędzia, który mocą swojego słowa dopełnia sprawiedliwego gniewu Boga.
Komentarz
biały koń – symbol zwycięskiej walki.
Jeździec – Ap 19,11-16 to opis zwycięskiego i wywyższonego Chrystusa (Ap 5,5n+; 6,2+).
diademy – pełnia władzy nad królestwami ziemskimi.
Zwycięstwo Słowa
Grzeszna stolica, Babilonia, była narzędziem w rękach bestii i fałszywego proroka. Po jej klęsce przychodzi kolej na tych, którzy doprowadzili ją do zła. Chrystus, ukazany jako zwycięskie Słowo Boga, występuje na czele wojska niebieskiego do ostatecznej rozprawy z bestią i fałszywym prorokiem. Ukazany jest tym razem jako wojownik i sędzia, który mocą swojego słowa dopełnia sprawiedliwego gniewu Boga.
- Ojciec, wysyłaj teraz Apokalipsę z wyjaśnieniami, gdyż ja ni w ząb nie Koeman oc tam b.
To wysyłam. Jestem już pod koniec. Najfajniej jest tam z liczbami.
No, mnie jednak bardziej, niż o tego konia, biegało o "Słowo Boga", które pasuje do przedstawnionej przez aMM koncepcji.