Ponoć takie mini kropeczki były na kartach do głosowania które kodowały podpis cyfrowy. Jeśli tak, to przeliczenie głosów może się skończyć bardzo ciekawie...
Mania napisal(a): Btw. Niejaka, znana nam Kataryna pyta pisowców czy nie są zniesmaczeni widząc w jakim stylu przegrywa Trump i czy nadal go kochają. Paw!
Mania napisal(a): Btw. Niejaka, znana nam Kataryna pyta pisowców czy nie są zniesmaczeni widząc w jakim stylu przegrywa Trump i czy nadal go kochają. Paw!
Mi właśnie ten jego styl imponuje. Jeśli faktycznie przegrywa, to w walce, nie na kolanach. Też tak chcę.
hehehe, a Szafrańska kilka miesięcy temu mnie zablokowała! nie wiem dlaczego i gdy jeszcze mało piszę i grzecznie, i.... nie mam pojęcia więc "nie mam prawa" zobaczyć tweeta
ps. da się z linka, jeśli otworzę z firefoxa i niezalogowany hestem na przeglądarce
USAńska stacja tv przerwała relację live Trumpa! I od razu okrasiła komentarzem, że prezydent kłamie....
A Stop Acta 2 na reakcję Radosława Sikorskiego, który zachwycony jest postępkiem amerykańskiego TVNu
Podczas nerwowej, wyborczej atmosfery w USA, mieliśmy do czynienia z wydarzeniem niespotykanym w cywilizowanym świecie. Jedna ze stacji telewizyjnych przerwała transmisję z konferencji prasowej Donalda Trumpa, tłumacząc to niechęcią do promowania kłamstw.
Wyjaśnijmy sobie zatem – media informacyjne zajmują się informowaniem! Jeżeli chcą, aby im wierzyć, aby ktokolwiek traktował je poważnie, to jako odbiorcy tych mediów mamy prawo dowiedzieć się wszystkiego, co się dzieje. Nawet tego, że prezydent jakiegoś kraju kłamie. Jeszcze bardziej oburzyła nas radość naszych rodzimych dziennikarzy i polityków, którzy dziwnym trafem nie rozumieją, że przekazanie informacji o czyimś kłamstwie nie jest kłamstwem.
Jest realizacją obywatelskich praw do bycia informowanym.
Panie Pośle Radosław Sikorski! Przecież jest Pan niezwykle inteligentnym człowiekiem. Dziennikarstwo zna Pan jak mało kto w Polsce. Dlaczego Pan pisze takie bzdury? Czy naprawdę jest Pan zdania, że rolą mediów informacyjnych nie jest relacjonowanie wydarzeń, lecz ich kreowanie???
Udał mi się tytuł wątasa, nie? ;-) Ale... jeśli te oszustwa przyczynią się do klęski oszustów - byłby to naprawdę dobry przełom.
Rozmawiałam przed chwilą z kumplem, który pomieszkuje w USA i spytał mnie: myślisz, że wojskowym spodoba się, że komunistka będzie decydowała o polityce obronnej USA? Prędzej ją odstrzelą, i nie tylko ją.
Ameryka czy Chiny? Możliwe, że lada moment ten wybór będzie miał takie samo znaczenie jak wybór między Oceanią, Wschódazją a Eurazją. Pomijając już prawdopodobne fałszerstwa wyborcze, raczej trudno zaprzeczyć temu, że prezydenta wybrano rękoma mediów i Big Techu, które już się nie kryją ani z cenzurą, ani z kłamaniem (to przerwanie przemówienia Trumpa to tylko wisienka na torcie). Dla plemienia, którym się steruje, środki są jednak bez znaczenia, chodzi o unicestwienie tego drugiego. Zastanawiam się, czy to truizmy; czy tak było przez większość czasu? Chyba jednak nie, chyba jednak jakieś granice są przekraczane, a technologia i media wiele zjawisk wyostrzają i czynią bez precedensu w historii.
Big Tech zniszczył prasę i inne media, które straciły resztki niezależności. Potem już poleciało to na zbity pysk czyniąc z demokracji parodię dawnego systemu.
posix napisal(a): Mnie rozwaliło, że się to przedstawia w formie "Wszystkie media już ogłosiły zwycięzcą Bidena". Dziennikarze pracują w USA w komisjach wyborczych?
I druga sprawa - o ile zrozumiałem wybory organizuje po swojemu każdy stan.
janosik napisal(a): Amerykanie przespali moment kiedy Big Tech trzeba było wziąć za pysk i podzielić tak jak AT&T
A-men.
Zdrajcy pokroju Ryana dopilnowali tego skrupulatnie.
Mnie nurtuje, co powoduje, że światowy Big Tech staje się lewacki (krajowy CD Projekt nomen omen Red też) - przecież nikt ich do tego nie zmusza - stoją na szczycie drabiny społecznej.
janosik napisal(a): Amerykanie przespali moment kiedy Big Tech trzeba było wziąć za pysk i podzielić tak jak AT&T
A-men.
Mnie nurtuje, co powoduje, że światowy Big Tech staje się lewacki (krajowy CD Projekt nomen omen Red też) - przecież nikt ich do tego nie zmusza - stoją na szczycie drabiny społecznej.
Przecież lewactwo nieuchronnie prowadzi do dzierżymordztwa, dyktatury i terroru. To dobre warunki dla dużego biznesu blisko władzy. Szczególnie dla biznesu który ma produkty pomocne w trzymaniu za mordę. Czy sądzi Kolega że Pierwsi i kolejni sekretarze KPZR, KPCH czy PZPR byli, a chińscy są demokratami? Czy sadzi Kolega że członkowie KC KPCh żyją skromnie, albo w nędzy? Czy słyszał Kolega o milionerach, a nawet miliarderach w KC KPCh?
Komentarz
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=07KRFyarGyw
https://www.cisa.gov/election-security
mało piszę i grzecznie, i.... nie mam pojęcia
więc "nie mam prawa" zobaczyć tweeta
ps. da się z linka, jeśli otworzę z firefoxa i niezalogowany hestem na przeglądarce
A Stop Acta 2 na reakcję Radosława Sikorskiego, który zachwycony jest postępkiem amerykańskiego TVNu
uprzejmie i niezwykle złośliwie
Rozmawiałam przed chwilą z kumplem, który pomieszkuje w USA i spytał mnie: myślisz, że wojskowym spodoba się, że komunistka będzie decydowała o polityce obronnej USA? Prędzej ją odstrzelą, i nie tylko ją.
To ich przełożeni są problemem...
od 30 minuty
Sekretarz stanu Georgia potwierdza klopoty z liczeniem glosow w piatek (przeliczaja ponownie)
---
Dziennikarze pracują w USA w komisjach wyborczych?
I druga sprawa - o ile zrozumiałem wybory organizuje po swojemu każdy stan.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/2020_United_States_state_legislative_elections
Przecież lewactwo nieuchronnie prowadzi do dzierżymordztwa, dyktatury i terroru. To dobre warunki dla dużego biznesu blisko władzy. Szczególnie dla biznesu który ma produkty pomocne w trzymaniu za mordę. Czy sądzi Kolega że Pierwsi i kolejni sekretarze KPZR, KPCH czy PZPR byli, a chińscy są demokratami? Czy sadzi Kolega że członkowie KC KPCh żyją skromnie, albo w nędzy? Czy słyszał Kolega o milionerach, a nawet miliarderach w KC KPCh?