Skip to content

Slow Joe i Spółka

12022242526

Komentarz

• Dajmy spokój. Drobne pół tysiąclecia nie zmienia narodu.

• "Uważaj na łapanki!"

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Kuba_ powiedział(a):
    Ja podam jedną, która moim skromnym jest najistotniesza dla Polski i Polaków. Jest to dozbrajanie i utrzymywanie Ukrainy przeciwko Rosji. Harris będzie to kontynuować, Trump nie będzie. To są oczywiście oświadczenia, trwa kampania, a rzeczywistość po niej może zaskrzeczeć.

Dla demokratów jesteśmy i mamy być kolonią Berlina. To jest wystarczający powód, żeby popierać kogokolwiek innego. Nie tylko Trumpa, który ma też jakieś zalety - kogokolwiek.

Dla trumpowcow mamy zaś być kolonią Moskwy. Dziękuję, ale pamiętam za dobrze ten okres aby chcieć do niego wracać.

• edytowano September 2024

ad 1
    Najebana?

ad 2
    Like!

👣

🐾
    🐾

• 1 - GenAI na moje oko, ta sztuczność jest nie do podrobienia na żywo - ale może nie doceniam Harris :)
    2 - ładna wtopa

@Kuba_ powiedział(a):
    1 - GenAI na moje oko, ta sztuczność jest nie do podrobienia na żywo - ale może nie doceniam Harris :)

To nie jest take pewne:

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/donald-trump-kamala-harris-insult-b2595703.html

Do red pilla ją!!

• W pierwszym linku wykrywam złośliwe skrypty

• Na safari nie było ostrzeżeń.

• @Rolka powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Kuba_ powiedział(a):
    Ja podam jedną, która moim skromnym jest najistotniesza dla Polski i Polaków. Jest to dozbrajanie i utrzymywanie Ukrainy przeciwko Rosji. Harris będzie to kontynuować, Trump nie będzie. To są oczywiście oświadczenia, trwa kampania, a rzeczywistość po niej może zaskrzeczeć.

Dla demokratów jesteśmy i mamy być kolonią Berlina. To jest wystarczający powód, żeby popierać kogokolwiek innego. Nie tylko Trumpa, który ma też jakieś zalety - kogokolwiek.

Dla trumpowcow mamy zaś być kolonią Moskwy. Dziękuję, ale pamiętam za dobrze ten okres aby chcieć do niego wracać.

jakie wypowiedzi Trumpa naprowadziły cię na tę konkluzję? Bo ja raczej pamiętam wypowiedzi, z których można wysnuć przeciwne wnioski.

• Rozmawianie z dewlinem (aka Rolką) nie ma sensu.

• @KazioToJa powiedział(a):

@Rolka powiedział(a):

@Kuba_ powiedział(a):

jakie wypowiedzi Trumpa naprowadziły cię na tę konkluzję? Bo ja raczej pamiętam wypowiedzi, z których można wysnuć przeciwne wnioski.

Handel Ukrainą (jaki proponuje pan Vance) jest prostym oddaniem naszego przedpola. A Vance jest kandydatem na wice. To trumpowcy (nie "starzy" republikanie) są wyjątkowo przyjaźni Rosji - co było widać w debacie Trump-Kamala. Jeśli chodzi jak kaczka i kwacze jak kaczka, to musi być kaczką. To niestety nie są czasy J. McCaina...

Zaś Niemcy swoją pozycję wobec USA mają bo: a) gospodarka (mimo wszystko) b) geografia - EŚW ma ich bezpośrednio za plecami. To się tak szybko i łatwo nie zmieni.

• @Rolka powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

@Rolka powiedział(a):

@Kuba_ powiedział(a):

Handel Ukrainą (jaki proponuje pan Vance) jest prostym oddaniem naszego przedpola. A Vance jest kandydatem na wice. To trumpowcy (nie "starzy" republikanie) są wyjątkowo przyjaźni Rosji - co było widać w debacie Trump-Kamala. Jeśli chodzi jak kaczka i kwacze jak kaczka, to musi być kaczką. To niestety nie są czasy J. McCaina...

Zaś Niemcy swoją pozycję wobec USA mają bo: a) gospodarka (mimo wszystko) b) geografia - EŚW ma ich bezpośrednio za plecami. To się tak szybko i łatwo nie zmieni.

a więc nie ma konkretnych wypowiedzi, tylko własne wrażenia eot

• @KazioToJa powiedział(a):

@Rolka powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

@Rolka powiedział(a):

@Kuba_ powiedział(a):

a więc nie ma konkretnych wypowiedzi, tylko własne wrażenia eot

Vance'owi zarzucają, że gada nie jak polityk ale jak analityk thinktanku, tzn. prosto z mostu z pełnym przekonaniem, że jak coś powie bo tak mu wyszło z analizy, to tak będzie, i zdumieniem gdy się okazuje, że rzeczywistość nie spina się z tym co mu wyszło z analizy.

• Koledzy sobie posłuchają:
    https://x.com/RpsAgainstTrump/status/1838647080006431088

Tak, to są tylko wrażenia.

• Już nieaktualne!

"Trump wybaczył Zelenskiemu

Trump powiedział, że spotka się z Zelenskim w piątek o 9:45 w Nowym Jorku.
    Wcześniej opublikował wiadomość od zastępcy ambasadora Ukrainy w Stanach Zjednoczonych w imieniu Zełenskiego, z prośbą o spotkanie i omówienie sposobu sprawiedliwego zakończenia wojny na Ukrainie."

https://www.forbes.com/sites/antoniopequenoiv/2024/09/26/trump-and-zelensky-will-meet-friday-at-trump-tower-after-trading-criticisms/

• Przez dobrych kilka tygodni (od oświadczenia wysłannicy szatana) kurs na KH wynosił 1,8, na DT 2,0. Dzisiaj się zrównały. Coś się wydarzyło oprócz powyższego?

• @Przemko powiedział(a):
    Już nieaktualne!

"Trump wybaczył Zelenskiemu

Trump powiedział, że spotka się z Zelenskim w piątek o 9:45 w Nowym Jorku.
    Wcześniej opublikował wiadomość od zastępcy ambasadora Ukrainy w Stanach Zjednoczonych w imieniu Zełenskiego, z prośbą o spotkanie i omówienie sposobu sprawiedliwego zakończenia wojny na Ukrainie."

https://www.forbes.com/sites/antoniopequenoiv/2024/09/26/trump-and-zelensky-will-meet-friday-at-trump-tower-after-trading-criticisms/

Myślę, że Zełeński popełnia błąd tak wprost uczestnicząc w kampanii Kanalii Harris.

Ona prawdopodobnie wygra, ale władza w kongresie znowu prawdopodobnie będzie podzielona.

Republikanie mogą nie zapomnieć.

"Zelensky’s Star Power Fades on Capitol Hill

As the war drags on, Ukraine’s president receives a quieter welcome in Washington and faces angry questions from some Republicans."

https://www.nytimes.com/2024/09/26/us/ukraine-zelensky-washington-congress.html

Mikołaj Susujew rozmawia o Zełeńskim, to jest słaby polityk po prostu.

Pytanie czy to błąd czy też po prostu Trump zorientował się po czasie, że postawa w sprawie Ukrainy mu zaszkodzi...

Zaś co do słabych polityków: który polityk stanął ostatnio przed takim zadaniem jak prezydent Zelenski? Mannerheim w 1940?

• Temczasem Fejsik zabanował Rasza Today.

Ja tam się z tego raduję, bo im barziey przytnie się macki Jego Ekscelencji Włodzimierza Włodzimierzowicza, tym lepiej.

Ale! W Wielgim Szatanie jakiś taki dziwny hyr idzie, że kto lubi ZSRR ten prawicowiec i podpiera Trumpa. Nu, nie ogarniam ja tego, ale też widziałem na własnym telewizorku tego błazna prawicowca co pojechał na wywiad do Moskwy, wysłuchać zwierzeń Jego Ekscelencji Włodzimierza Włodzimierzowicza. A potem łaził po sklepach w centrum i się dziwował, jaki szeroki asortyment spożywki, i że nawet ser żółty majo tam.

Jako to rzekłem vide svpra, raduję się. Dane przycięcie będzie miało jeszcze ten efekt, że się amerykańscy prawicowcy może z tego koszmaru proradzieckiego obudzą. W końcu, wiadomo -- Uwaga GAZ! Jeden pan to nawet zrobił sam na sobie taki experyment śmiały, że postanowił, będący w New Jorku, poznawać świat wyłącznie przez Rasza Today. Po dwóch tygodniach zaczęło mu skrzypieć w bulwie i zaczął załwarzać jakże słuszne argumenty Jego Ekscelencji Włodzimierza Włodzimierzowicza. Tak go to przeraziło, że wrócił do normalnych, obiektywnych przekazów CNN.

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Temczasem Fejsik zabanował Rasza Today.

Tiktok też, i Twitter.

• Specjaliści od polityki USA też są zdania, że ekipa Trumpa popatrzyła na sondaże i uznała, że jednak warto przynajmniej Zelenskiego przyjąć:

https://x.com/PhillipsPOBrien/status/1839586771090186581

Co Trump zrobi "po" to inna sprawa, ale raczej przed będą oficjalnie nie chcieli ich za bardzo kopać...

• @Rolka powiedział(a):
    Specjaliści od polityki USA też są zdania, że ekipa Trumpa popatrzyła na sondaże i uznała, że jednak warto przynajmniej Zelenskiego przyjąć:

https://x.com/PhillipsPOBrien/status/1839586771090186581

Co Trump zrobi "po" to inna sprawa, ale raczej przed będą oficjalnie nie chcieli ich za bardzo kopać...

jako niespecjalista powiem - grzali antyukraińskość bo czymś musieli się różnić od Bidena, a Ukraina to jasna strona tej kadencji - jednoczenie państw wokół tematu pod przywództwem USA, wojna obniżająca rangę Rosji. No a teraz czas na urealnienie kursu, bo a nuż się wygra?

• Zełeński przyjechał do fabryki amunicji w Pensylwanii, powiedział "dziękuję, walczycie razem nami że złem, dopóki walczymy razem macie zapewniona pracę" - co tu więcej trzeba dodawać? Trump jako znany orędownik obniżania podatków najbogatszym musi na to jakoś odpowiedzieć.

@Przemko powiedział(a):
    Zełeński przyjechał do fabryki amunicji w Pensylwanii, powiedział "dziękuję, walczycie razem nami że złem, dopóki walczymy razem macie zapewniona pracę" - co tu więcej trzeba dodawać? Trump jako znany orędownik obniżania podatków najbogatszym musi na to jakoś odpowiedzieć.

Wtem:

Większość inwestorów-milionerów powiedziała, że planują głosować na wiceprezydenta Kamalę Harris w listopadzie, mimo że dają oni byłemu prezydentowi Donaldowi Trumpowi lepszą ocenę w gospodarce, zgodnie z nowym badaniem.

Według ankiety UBS wśród inwestorów z aktywami inwestycyjnymi o wartości co najmniej 1 miliona dolarów, 57% planuje głosować na Harrisa, a 43% planuje głosować na Trumpa.

Harris wygrywa 91% ankietowanych demokratycznych milionerów, 12% Republikanów i 60% niezależnych. Trump wygrywa 88% republikańskich milionerów, 9% demokratów i 40% niezależnych.

tłumaczenie: safari

https://www.cnbc.com/2024/09/26/wealthy-investors-support-harris.html

• Generalnie, dożyliśmy czasów, kedy demokracja oznacza rządy milionerów.

• Jak nauki społeczne(behawiozryzm) spotkały się z algorytmami na social mediach to przewaga milionerów w demokracji jest niepodważalna.

• Ukraina powinna opuścić terytoria zajęte przez Rosję, ale jednocześnie otrzymać gwarancje suwerenności - stwierdził senator J.D. Vance z Ohio, którego kandydat na prezydenta USA Donald Trump wybrał na swojego wiceprezydenta.
    Kijów ma gwarancję suwerenności w zamian za okupowane terytorium, natomiast Ukraina musi zachować neutralność i zrzec się członkostwa w NATO - powiedział kandydat na wiceprezydenta USA. Vance twierdzi także, że Niemcy musiałyby sfinansować odbudowę Ukrainy.

Do kompletu mógłby zaproponować, żeby podpisać jakieś memorandum, najlepiej w Budapeszcie. Fragment o Niemcach frappujący.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.