Skip to content

Slow Joe i Spółka

1192021222325»

Komentarz

• @janosik powiedział(a):
    Chcieli ograć Joe, a Joe ograł ich. Coraz bardziej go lubie.

2-3 lata temu w liberalnych mediach cieszyli się z rozpierduchy jaką Trump robi w partii republikańskiej, co miało gwarantować niewybieralność republikanów przez kilka kadencji. Sprawy potoczyły się jakby trochę inaczej.

• edytowano 8 November

Pewnie się cieszy na myśl jaką on teraz zrobi rozpierduchę w partii demokratycznej

• Lubię go, zawsze lubiłem.

• @peterman powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    To już pewne, że przegrał w Michigan?

Mapka Przemka to chyba z czasów Busha jr., Wirginia, Kolorado, Nowy Meksyk na czerwono, ale Pensylwania i Michigan na niebiesko.

Taką sobie podają ludzie.

Czyli wychodzi że republikanie masowo poszli głosować?

Nie tylko oni. Niezależni, Amisze, katolicy, Indianie, szuria Kennedy'ego... Czerwona furmanka aż uginała się w tym roku.

Wyścig o 2028 czas zatem rozpocząć.

JD Vance 2028?

• @Przemko powiedział(a):
    "Uncle Joe wygłosił dziś krótkie przemówienie. Był załamany, zdruzgotany przegraną Kamali Harris, o czym świadczyła między innymi mowa ciała i mimika."

Wysłuchałam całości - bardzo dobre, patriotyczne przemówienie.

• Zawsze o nim mówili - republikanin w Partii Demokratycznej.

• edytowano 8 November

@los powiedział(a):
    Zawsze o nim mówili - republikanin w Partii Demokratycznej.

A zachowuje się teraz tak żwawo, jak by mu zmienili pigułki albo przestali podawać.

• edytowano 9 November

Mam nadzieję że starczy mu sił aby wyprowadzić ciosy w swoich wewnętrznych wrogów

• @celnik.mateusz powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    To już pewne, że przegrał w Michigan?

Mapka Przemka to chyba z czasów Busha jr., Wirginia, Kolorado, Nowy Meksyk na czerwono, ale Pensylwania i Michigan na niebiesko.

Taką sobie podają ludzie.

Czyli wychodzi że republikanie masowo poszli głosować?

Nie tylko oni. Niezależni, Amisze, katolicy, Indianie, szuria Kennedy'ego... Czerwona furmanka aż uginała się w tym roku.

Wyścig o 2028 czas zatem rozpocząć.

JD Vance 2028?

Zdecydowanie.

• @los powiedział(a):
    Zawsze o nim mówili - republikanin w Partii Demokratycznej.

Dodajmy - ostatni.

No, został jeszcze Joe Manchin.

• W Ameryce nadzieja i u nas nadzieja, ale jak se pomyślę, że musimy się jeszcze męczyć z tym błazeńskim, obcym rządem zainstalowanym tu przez naszych nieprzyjaciół, to jasny szlag mnie trafia na myśl ile oni jeszcze zdążą naniszczyć i nakrzywdzić.
    Jeszcze pocierpimy płacąc horrendalne rachunki za błazenadę Tuska, tyle, że teraz- wierzę w to- wszystko będzie się obracać przeciwko nim.

• edytowano 8 November

Rząd Don Alda jest błazeński jak klaun Art z filmu "Terrifier"...

• Mam mniej nadziei na to. Jest to, owszem, nie mogę powiedzieć, najradośniejsza sprawa od ponad roku. Cieszyliśmy się. Pierwszy raz od ponad roku włączyłem kanał informacyjny (co miało i ten skutek, że dzięku kodu kjuar wpadło im pińć stówek). Wypiliśmy flaszkię wina. Ale złodzieje się łatwo nie dadzą usunąć. Wciąż mają gigantyczną przewagę sondażową. My w naszej bańce widzimy to, co chcemy widzieć.

Ale. Twoja ofiara, Maniu, została przyjęta. Może tędy droga.

• @trep; aż się wzruszyłam. Tak, tędy droga.

• edytowano 11 November

Demokraci wyszli z kampanii wyborczej z długiem 20 milionów dolarów, wydali miliard, w dużym stopniu na darmozjadów celebrytów.

https://www.zerohedge.com/political/fec-filings-show-kamala-harris-team-blew-funds-hollywood-stars-private-jets

• Widać księgowych również zatrudnili hollywoodzkich.

• U nas też dużo szło na Zenka i Marylę.

Demokraci wyszli z kampanii wyborczej z długiem 20 milionów dolarów, wydali miliard, w dużym stopniu na darmozjadów celebrytów.

https://www.zerohedge.com/political/fec-filings-show-kamala-harris-team-blew-funds-hollywood-stars-private-jets

Podobno budżetowo w ogóle była to ciekawa kampania, na Republikanów miliarderzy wpłacili 3 razy więcej niż korporacje na Demokratów, no ale był interes do zrobienia - uwalenie podatku od niezrealizowanych zysków kapitałowych. To zresztą, że tak zaszczekam marksistowsko, była przyczyna przejścia Doliny Krzemowej na pozycje Trumpowskie (właściwie Vance'owskie), a nie jakiś antywoke.

• Tak, miliarderzy poparli bardziej trybuna ludowego Trumpa niż Harris, Musk wpłacił coś 120 milionów i jest chyba 4 na liście największych darczyńców.

• Musk pewnie czuł, że Demokraci, a zwłaszcza UE dobierze się do jego biznesów, więc dlatego tak mocno poszedł w politykę.

• @janosik powiedział(a):
    Musk pewnie czuł, że Demokraci, a zwłaszcza UE dobierze się do jego biznesów, więc dlatego tak mocno poszedł w politykę.

Na koniec poprzedniej kadencji Trumpa albo początku Bidena była informacja, że departament sprawiedliwości bierze się na podstawie ustawy antytrustowej za Facebooka i Twittera, i potem ucichło.

@janosik powiedział(a):
    Musk pewnie czuł, że Demokraci, a zwłaszcza UE dobierze się do jego biznesów, więc dlatego tak mocno poszedł w politykę.

Na koniec poprzedniej kadencji Trumpa albo początku Bidena była informacja, że departament sprawiedliwości bierze się na podstawie ustawy antytrustowej za Facebooka i Twittera, i potem ucichło.

Musk o tym publicznie opowiadał, że nawet mu grożono. Odpowiedział im "fuck you".

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.