Zazdroszczę Maurzynom
Wyobraziłem sobie, że Polacy na Katastrofę Smoleńską reagują tak samo jak Maurzyni na śmierć George'a Floyda. Ech...
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
U nas gdy Polak jest źle traktowany przez obcych zwykle rodacy każą mu doszukiwać się winy w sobie.
Ciekawe co by się stało, gdyby nie tłumy na Krakowskim Przedmieściu. Dekapitacja państwa nastąpiła, po tym najczęściej ktoś wkracza. A tu nic. Co gorsza, te tłumy na Krakowskim się zorganizowały.
1. - oni, tamci - o kim mówicie? Możemy podać nazwiska, ale traktujemy te nazwiska jako szpicę albo figurantów, więc kto "oni tamci"?
2. kimkolwiek nie są - stracili przez 10 lat wszystko, co wtedy zdobyli.
I spokojnie. Taki układ jest i dla Zachodu nieznośny, bo na szczytach władzy wszyscy wszystko wiedzą, Putin pluje im w twarz tym wydarzeniem. Przy najbliższej możliwej sytuacji temat katastrofy będzie wyciągnięty, może jako argument dodatkowy, a może będzie wykorzystany jako główny czynnik. Do czego ? Do rozpoczęcie wojny.
Wieszcz Węcel o tym pisał http://wojciechwencel.blogspot.com/2010/08/laurowo-i-ciemno.html
Jak reaguje ktoś taki na niegodziwość? Pokiwa głową ze zrozumieniem, przecież niegodziwości to życie jego, jego ojca, dziadka i wszystkich przodków. W świecie nie ma niczego poza złem, jedyne dobre rzeczy to te, które można zamknąć w dłoni. I będzie uważać, by ta niegodziwość nie spotkała jego, bo to jest wszystko, co od świata może oczekiwać. Szczęście to jest brak nieszczęścia, czysty praktyczny epikureizm.
Putin zabił Kaczorka? Niedobrze ale przecież Putin musi ciągle zabijać, może nawet tego nie lubi, ale taką ma robotę - jak przed nim Stalin, Lenin, łańcuszek carów i łańcuszek chanów (bo pańszczyźniany może być wykształcony). Głupi Kaczor ładował się mu w paszczę, więc spotkało go to, co sam sprowokował. Ja taki głupi nie będę, nie dopuszczę do tego, by Putin się dowiedział o moim istnieniu. To jedyny sposób by przeżyć. Z życia najcenniejsze jest samo życie.
Nie daj się trolowi podpuszczać.