ms.wygnaniec napisal(a): ... może to rozprowadzanie (wyścig kolarski) Hołowni, czyli Tusk ma klinczować PiS i polaryzująco wyostrzać spór, aby PiS był postrzegany, ponownie, jako partia awanturująca się, a więc odstraszająca wyborców, a że PO też oberwie, to nie ma znaczenia, bo to nie ona ma wygrać.
christoph napisal(a): Kiedy wypłyną kolejne taśmy od Sowy?
Mają taśmy, od Nowaku, ale nie wiedzą jak ujawnić. Tam nagrywali kelnerzy. Tu ajenci i musiałyby jakoś wyciec a nie mają jak.
Serio cuś mają od Nowaka?
Nowaku był wysoko postawionym cz*łonkiem kampanii wyborczej Sraczkoskiego a mieli go na podsłuchu ze względu na Ukrainę i inne sprawki. Mają wiele, nawet o tym mówili w dzienniku, tylko nie mają jak wyciec tych nagrań.
christoph napisal(a): Kiedy wypłyną kolejne taśmy od Sowy?
Mają taśmy, od Nowaku, ale nie wiedzą jak ujawnić. Tam nagrywali kelnerzy. Tu ajenci i musiałyby jakoś wyciec a nie mają jak.
Serio cuś mają od Nowaka?
Nowaku był wysoko postawionym cz*łonkiem kampanii wyborczej Sraczkoskiego a mieli go na podsłuchu ze względu na Ukrainę i inne sprawki. Mają wiele, nawet o tym mówili w dzienniku, tylko nie mają jak wyciec tych nagrań. A faktycznie już pamiętam!
"Jeżeli moje wyrażenia były nieprecyzyjne, to proszę o zrozumienie i wybaczenie pana Ziobry i jego małżonki; nie miałem żadnych osobistych intencji, by ich dotknąć - stwierdził p.o. przewodniczącego PO Donald Tusk w kontekście swej wypowiedzi, która stała się podstawą do zapowiedzi pozwu ze strony szefa MS."
"Jeżeli moje wyrażenia były nieprecyzyjne, to proszę o zrozumienie i wybaczenie pana Ziobry i jego małżonki; nie miałem żadnych osobistych intencji, by ich dotknąć - stwierdził p.o. przewodniczącego PO Donald Tusk w kontekście swej wypowiedzi, która stała się podstawą do zapowiedzi pozwu ze strony szefa MS."
trep napisal(a): Czepiacie się, a chyży rój, jak wielu innych, wyjechał z Polski za pracą w czasie rządów PO a wraca w czasie rządów PiS, jak już było dobrze.
Rząd zapowiadał abolicję podatkową w ramach programu repatriacji kapitału.
trep napisal(a): Czepiacie się, a chyży rój, jak wielu innych, wyjechał z Polski za pracą w czasie rządów PO a wraca w czasie rządów PiS, jak już było dobrze.
Rząd zapowiadał abolicję podatkową w ramach programu repatriacji kapitału.
Lucka chyba nie byłaby dumna z repatriacji tego kapitału.
Nie lekceważąc tuska, mam jednak wrażenie, że pomysł z eskalacją już w tym momencie nie wypali. Polska polityka znajduje się teraz na innym etapie i będzie czymś bardzo trudnym a prawdopodobnie niemożliwym powrócić do tamtego konfliktu.
Przemko napisal(a): Jeżeli ma za zadanie jak najwięcej do PiS zniechęcić to może się udać.
Ciekawe, czy można jeszcze bardziej nakręcić spiralę nienawiści i przeciągnąć tym na swoja stronę choć drobną część elektoratu PiS? Bo fanboje Konfuni mogą ulec parcianej retoryce prowadzonej w "wolnorynkowych" oparach. Aktualnie rzeczona Konfunia zdaje się ostatnio całkowicie wysiadła z tramwaju "Naród" na przystanku "liberalizm"...
https://wpolityce.pl/polityka/557561-pierwsze-trzy-dni-tuska-jest-w-tak-slabej-formie-czy Może dlatego, że teraz chodziło wyłącznie o realizację zleconego mu zadania numer jeden czyli przejęcia PO. Czy zadanie numer dwa - próba przejęcie władzy - nie będzie połączona z brutalnymi uderzeniami ze strony Brukseli? Coś mu obiecano w Berlinie? Kary finansowe dla Polski, cięcie funduszy pod byle pretekstami, zamykanie kolejnych kopalń, słowem, jazda bez trzymanki? Takie pogłoski słychać. Warto ten scenariusz poważnie brać pod uwagę.
Komentarz
Nowaku był wysoko postawionym cz*łonkiem kampanii wyborczej Sraczkoskiego a mieli go na podsłuchu ze względu na Ukrainę i inne sprawki. Mają wiele, nawet o tym mówili w dzienniku, tylko nie mają jak wyciec tych nagrań.
A faktycznie już pamiętam!
A Tusk dzisiaj do Szczecina z Budką, długo Tusk tak wytrzyma zasuwając?
Prowokując Ziobrę Ryży liczy oczywiście na kastę, że zrobi z procesu cyrk a potem go uniewinni.
Białe.
https://www.tysol.pl/a68283-Donald-Tusk-Prosze-o-zrozumienie-i-wybaczenie-pana-Ziobry-i-jego-malzonki
Mam nadzieję, że Ziobro nie odpuści.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Może dlatego, że teraz chodziło wyłącznie o realizację zleconego mu zadania numer jeden czyli przejęcia PO. Czy zadanie numer dwa - próba przejęcie władzy - nie będzie połączona z brutalnymi uderzeniami ze strony Brukseli? Coś mu obiecano w Berlinie? Kary finansowe dla Polski, cięcie funduszy pod byle pretekstami, zamykanie kolejnych kopalń, słowem, jazda bez trzymanki? Takie pogłoski słychać. Warto ten scenariusz poważnie brać pod uwagę.