Gdyby w Polsce nie było całej rzeszy piątek kolumny - polityków, dziennikurew, cwelebrytów, i wszelkich pożytecznych idiotów - idę o zakład że nie byłoby żadnego ataku hybrydowego. Na nich liczył tandem Łukaszenka - Putin, i oni go nie zawiedli.
Natomiast z determinacją prawdziwych Polaków to się przeliczył - sądził że jesteśmy mięksi.
Patrząc na te setki komentarzy pod tweetami, artykułami zachodnich gazet, relacjami na YT, to ludzie autentycznie podziwiają Polaków. Taka stanowcza reakcja nie miałaby miejsca z żadnym zachodnim państwie. Ale najbardziej zdziwiony to musi być jednak Luka, chłop miał jednak gorsze mniemanie o polskich słuzbach.
Obecnie każdy, ale to absolutnie każdy kto w jakikolwiek sposób popiera Totalną lub plujących na slużby mundurowe patocelebrytów jest wrogiem chrześcijaństwa i Polski.
Jestem jednym z tych, co nie spodziewali się aż tak stanowczego - od początku (w sensie polskich służb) - stanowiska pisoskiego rządu. Po przegranej Trumpa, po dyskusjach, że znów my sami między Niemcami a Rosją...
Czyli: jednak polskie służby wywiadowcze działają? Bo musiały wg mnie wyniuchać, że świat (we sensie Zgniły Zachód) nas poprze i można całkowicie olać działania piątych kolumn.
romeck napisal(a): Jestem jednym z tych, co nie spodziewali się aż tak stanowczego - od początku (w sensie polskich służb) - stanowiska pisoskiego rządu. Po przegranej Trumpa, po dyskusjach, że znów my sami między Niemcami a Rosją...
Czyli: jednak polskie służby wywiadowcze działają? Bo musiały wg mnie wyniuchać, że świat (we sensie Zgniły Zachód) nas poprze i można całkowicie olać działania piątych kolumn.
no wuaśnie obużanko na UE i takie tam rozmowy ponad głowy prostuje wywiad z młodym Jabłońskim zaczynam go lubic btw człowiek pogranicza, bo z Raciborza
romeck napisal(a): Jestem jednym z tych, co nie spodziewali się aż tak stanowczego - od początku (w sensie polskich służb) - stanowiska pisoskiego rządu. Po przegranej Trumpa, po dyskusjach, że znów my sami między Niemcami a Rosją...
Wyobrażam sobie, że wywiad musiał wiedzieć o planach Łukaszenki już ponad rok temu. Co najmniej od wtedy, gdy JarKacz wszedł do rządu, i to jako minister ds. bezpieczeństwa.
Pigwa napisal(a): Wyobrażam sobie, że wywiad musiał wiedzieć o planach Łukaszenki już ponad rok temu. Co najmniej od wtedy, gdy JarKacz wszedł do rządu, i to jako minister ds. bezpieczeństwa.
Truizmem jest stwierdzenie, że tak samo musiały wiedzieć rządy państw zachodnich. Warto w tym kontekście popatrzeć na działania podejmowane wobec nas przez Komisję Europejską i prześwietne europejskie trybunały.
posix napisal(a): "Komisja Europejska przeznaczyła 700 tysięcy euro dla Białorusi na pomoc migrantom na granicy."
Wprost nie mogę w to uwierzyć. Przynajmniej to nie jest co dzień jak z naszymi karami.
Coś niebywałego jak powiada Antoni Macierewicz. A tu kilka pytań na kupie: Powtarzam:
Jaka jest przepustowość docelowa tego kanału przerzutowego? Tysiąc dziennie? Dwa? Pięć? Ile Łukaszenka wyciągnąć chce z tego kasy? Komu odpala działkę a kto robi za frajer?
Przecież on przez ściąganie tysięcy ludzi z Bliskiego Wschodu robi, a właściwie już zrobił ekstremalny bajzel w swoim kraju,. którego żadne kwoty jakie być może wytarguje nawet w niewielkim stopniu nie zrekompensują.
To tyle w kwestii "sprytnego Łukaszenki", który zdewastował i zalał fekaliami własny dom, by uzyskać "pisont rubli".
By zrobić przykrość nielubianemu sąsiadowi. Sąsiadowi rzecz nie bardzo zaszkodziła a nawet w jakimś stopniu pomogła a u samego Baćki.... Ech. Ein Teil von jener Kraft...
Komentarz
Na nich liczył tandem Łukaszenka - Putin, i oni go nie zawiedli.
Natomiast z determinacją prawdziwych Polaków to się przeliczył - sądził że jesteśmy mięksi.
👣
🐾
🐾
https://mobile.twitter.com/swentol/status/1460223825828884487
Po przegranej Trumpa, po dyskusjach, że znów my sami między Niemcami a Rosją...
Czyli:
jednak polskie służby wywiadowcze działają? Bo musiały wg mnie wyniuchać, że świat (we sensie Zgniły Zachód) nas poprze i można całkowicie olać działania piątych kolumn.
obużanko na UE i takie tam rozmowy ponad głowy
prostuje wywiad z młodym Jabłońskim
zaczynam go lubic
btw człowiek pogranicza, bo z Raciborza
Chopin też był uchodźcą
Nim zachwycił świat mazurkami
Ileż się biedny narzucał
We francuską straż kamieniami
I gdy rzucał granaty hukowe
Zawsze mierzył trochę wyżej
Najpiękniejsze wymyślał nuty
Paląc auta pod Paryżem
i komęty (mix mój, o i "chiffon" mój!)
Gdy o dokumenty pytał
się kto jego nad ranem
Obrywał w tem w twarz
potężnym fortepianem
Przed koncertem krzyczał:
"Przejście zrób, ty chiffonie!"
I palcy pianisty z aut opony
zrywał niczym piwonie.
Armaty ukrywał w kwiatach
To wciąż miał w pamięci tamten
Benzyny płonącej zapach
ciągłym tłuczeniem żandarmów w pysk
zaszywał się swojej komunałce
by wyrazić genialności błysk
Ot, jakiś dziwny odmieniec.
Popełznął do Paryża
miast się przytulić do Niemiec.
CHyba nawet nie migrantem, bo z francuskich rodziców
Wprost nie mogę w to uwierzyć. Przynajmniej to nie jest co dzień jak z naszymi karami.
A tu kilka pytań na kupie:
Powtarzam:
Jaka jest przepustowość docelowa tego kanału przerzutowego? Tysiąc dziennie? Dwa? Pięć?
Ile Łukaszenka wyciągnąć chce z tego kasy?
Komu odpala działkę a kto robi za frajer?
https://www.salon24.pl/u/smocze-opary/1182098,kryzys-wschodni
To tyle w kwestii "sprytnego Łukaszenki", który zdewastował i zalał fekaliami własny dom, by uzyskać "pisont rubli".
Duda, Morawiecki, Kaczyński, otwórzcie koridor do Niemiec!
Słodkie.