Skip to content

Wojna

1306307308309310312»

Komentarz

• A, to proszę pana inna rozmowa.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Polska ma być komponentem specjalistycznym, kiedyś na piwie to opowiadałem.

Ło jak to mądrze brzmi! Czy ta specjalizacja będzie wykraczać poza nadzienie do szturmów mięsnych?

Szkolenie pilota F35 +- 5 lat, szkolenie załogi Apache +-5 lat, szkolenie załogi Abramsa +-2 lata, zgranie kompanii to około roku, po zgraniu kompanii zgrywamy batalion, to kolejny rok, teraz mamy różne drogi ale dalej najbidniej rok. Czyli mamy 5 lat szkolenia i pchamy to w mięsny szturm?
    My mamy wszystkie komponenty, a dodatkowo:

• wojska pancerne mają większość wykorzystywanego sprzętu pancernego, brakuje jedynie T90, więc możemy porównywać realne zdolności poszczególnych formacji.
    • Rozwijamy wojska rakietowe, i to do zdolności przesaturowania A2D2 Królewca.
    • Jak zaabsorbujemy F35, F50 i Apache to nasz komponent pancerny dostaje mega multiplikatora projekcji siły, że se tak pojadę jutuberami.
    • W opeelce mamy mamy pewien komputer, wart 2 mld (10^9) dolarów oraz uzupełniliśmy braki w pokryciu radarowym kraju.

To jak to się ma do mięsnych szturmów?
    Że o operatorach GROM, Formozy, Rosomakach i nadciągających Borsukach nie wspomnę. Oraz na koniec dorzucę moździerze 60mm, 120 mm Raki, Pioruny, Groty, wyroby WB Electonics, Kraby i wiele innych.

• Błaszczak w Radiu Zet coś niewyraźnie odpowiada, że Himarsy dla Polski wzięli bez kodów, nie mają pełnej niezależności.

Niech ktoś temu zaprzeczy bo mi wszystko opadło.

• @Przemko powiedział(a):
    Błaszczak w Radiu Zet coś niewyraźnie odpowiada, że Himarsy dla Polski wzięli bez kodów, nie mają pełnej niezależności.

Tego nie wiem, ale bym się nie zdziwił, po to mamy K239 Chunmu

• To jakaś wroga propa ganda
    Ten Błaszczak

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Błaszczak w Radiu Zet coś niewyraźnie odpowiada, że Himarsy dla Polski wzięli bez kodów, nie mają pełnej niezależności.

To po co to było w ogóle kupować?

• Co to w ogóle za pytanie?

• @Przemko powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

To po co to było w ogóle kupować?

Bo są najlepsze... ale mają drobny defekt, czyli kodów źródłowych.

• Wistują za mocno

• Nuclear Shering od Francuzów? No była o tym mowa z rok temu, ale Polska nie podjęła tematu. A szkoda.

• Zresztą wygląda na to, że ta banda gówniaków w piasownicy (POPiS) w ogóle nie kuma, o co kaman w tej chwili. Oni o kulach w łeb, Pegasusach i doprowadzeniach na komisję. No kurwa...

• edytowano 01:11

od Office też nie mamy kodów źródłowych a jakoś niektórym udaje się z niego korzystać

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.