Przypomina mi się mowa Marka Antoniusza po zabiciu Cezara, więc trzeba czekać, co się z tego zamieszania wyłoni.
Możemy sobie zasiąść nad rzeką.
A spekulatywnie, to może być poświęcenie w celu wymuszenia pokoju, tz albo się Zachód dogada z rosją, taka jaka ona jest (czytaj: zaakceptuje jej żądania) albo będzie chaos i nie wiadomo kto będzie miał dostęp do guzików atomowych.
@Smok_Eustachy powiedział(a):
Wagner się bije z Szojgu. Pucz? Ale czy przeciw Putinowi? Car dobry bojery złe?
Fakt, że Prigożyn dowala Szojgu i Gierasimowi a oszczędza Putina wskazywałby, że to ustawka.
Ale Putin i Prigożyn to ludzie mafii z Petersburga, Szojgu i Gierasimow to „obcy”, może to jest wytłumaczenie. Albo: to puszczanie oczka do służb, że ewentualny zamach stanu będzie miał ograniczony zasięg.
Niestety, wszystkie informacje pochodzą od ruskich.
Piszą, że są w miejscowości Kaszyra - 2 godziny jazdy od Moskwy, nikt nie stawia oporu.
I jeszcze;
"Koszt bezpośredniego lotu do Antalyi z Moskwy wzrósł z 20 000 do 68 000 rubli w ciągu ostatnich dwóch godzin. Nie ma bezpośrednich lotów do Stambułu.
Najbliższy bezpośredni lot do Erewania kosztuje 200 tysięcy rubli zamiast zwykłych 10 tysięcy."
@pantelej powiedział(a):
Piszą, że są w miejscowości Kaszyra - 2 godziny jazdy od Moskwy, nikt nie stawia oporu.
I jeszcze;
"Koszt bezpośredniego lotu do Antalyi z Moskwy wzrósł z 20 000 do 68 000 rubli w ciągu ostatnich dwóch godzin. Nie ma bezpośrednich lotów do Stambułu.
Najbliższy bezpośredni lot do Erewania kosztuje 200 tysięcy rubli zamiast zwykłych 10 tysięcy."
No puczyści. nie wiem ilu i czy naprawdę tam są.
Dla mnie ten bunt jakiś taki mało przekonujący, stawiam, że rosyjski deep state, realizuję stratę zanim będzie za późno.
@pantelej powiedział(a):
Dla mnie ten bunt jakiś taki mało przekonujący, stawiam, że rosyjski deep state, realizuję stratę zanim będzie za późno.
Z całą pewnością rimejk filmu "Złoto dla zuchwałych" podoba się wszystkim z wyjątkiem lawinowo malejącej grupy przyjaciół Władimira Władimirowicza Putina. W roli Jewgienija Prigożyna Telly Savalas.
A mnie ukraińska wikipedia pokazuje:
(ukr.:) BYP, czyli po polsku Wojenna Ukraińska Rozwiedka
Czyli jak po ukraińsku jest ten HUR/GUR? Nie potrafię znaleźć. Jeżeli to jest od słowa _Генеральнa _ (generalna, główna), to ”Г” transluje się na polskie "H".
To typowy bład osób, kgore uczyly sie rosyjskiego - w ukrainskim alfabecie "Г"wymawia się jak "h". Tak jest też oficjalna, polska transliteracja. https://pl.wikipedia.org/wiki/Alfabet_ukraiński
Na "g" maja osobną literkę: "Ґ ".
To typowy bład osób, kgore uczyly sie rosyjskiego - w ukrainskim alfabecie "Г"wymawia się jak "h". Tak jest też oficjalna, polska transliteracja. https://pl.wikipedia.org/wiki/Alfabet_ukraiński
Dzięki alium
Kilkaset lat w jednym państwie, sąsiedztwo od wieków, czasem małżeństwa z obu stron.
A takie braki.
Brytole więcej chyba wiedzą o Pąkach i Hindu
Czyli jak po ukraińsku jest ten HUR/GUR? Nie potrafię znaleźć. Jeżeli to jest od słowa _Генеральнa _ (generalna, główna), to ”Г” transluje się na polskie "H".
Komentarz
Ojtam, ojtam, czy to ważne? Ważne aby się bili. Na Białogród! A potem na Moskwę.
Przypomina mi się mowa Marka Antoniusza po zabiciu Cezara, więc trzeba czekać, co się z tego zamieszania wyłoni.
Możemy sobie zasiąść nad rzeką.
A spekulatywnie, to może być poświęcenie w celu wymuszenia pokoju, tz albo się Zachód dogada z rosją, taka jaka ona jest (czytaj: zaakceptuje jej żądania) albo będzie chaos i nie wiadomo kto będzie miał dostęp do guzików atomowych.
Putin przemawia i wspomina o dolsztosie. Coraz bardziej lubię Prigożyna. Lenina AD 1917 pewnie też bym lubił.
Po przemówieniu Putina Grupa Wagnera wydała komunikat: „Putin dokonał złego wyboru. Tym gorzej dla niego. Wkrótce będziemy mieli nowego prezydenta”.
Co to jest HUR?
Wywiad Ukrainy
Hu the hell is Alice?
Wojskowa razwiedka Ukrainy
Hur raz już podał info , że za Bachmut gen Wagner chciał im podać dokładne namiary na pozycję rosyjskie.
Tak że tego, żaby się gotują nawzajem
500 km do Moskwy. Tydzień?
autostradą, 4 godziny.
To jest tyle ile przejechali od wczoraj.
I jeszcze;
Ale kto jest? Ilu?
No wiadomo, wakacje.
Z całą pewnością rimejk filmu "Złoto dla zuchwałych" podoba się wszystkim z wyjątkiem lawinowo malejącej grupy przyjaciół Władimira Władimirowicza Putina. W roli Jewgienija Prigożyna Telly Savalas.
Co to jest HUR?
https://excathedra.pl/discussion/comment/471230/#Comment_471230
Wywiad wojskowy Ukrainy.
Znałem pod nazwą GUR.
Było nie budować asfaltówek.
Ostatnie...
A jeżeli to już "wojny diadochów". Putin na intensywnej terapii lub nie żyje?
Wystarczy, że będzie poza Moskwą.
Sam czy z sobowtórami?
Dzięki alium
Kilkaset lat w jednym państwie, sąsiedztwo od wieków, czasem małżeństwa z obu stron.
A takie braki.
Brytole więcej chyba wiedzą o Pąkach i Hindu
Czyli WÓR!