Skip to content

W piekle dziś dzień szczególny

123457»

Komentarz

• christoph napisal(a):
    Postaci pokroju Urbana można spotkać też w USA
    Teraz o tym pomyślałem:
    że po tym co się dzieje w USA (ichnie czarne marsze, ichnie ruchy z błyskawicami itp.)
    to Urban taki... amerykański był.

• Nic nie wiem po prawdzie o postaciach z USA i być może są takie, których działalnoś pociąga gorsze skutki, jednak intuicja mi podpowiada, iż na takim zwykłym, ludzkim polu, Urbach był mendą wyjątkową, rekordową, niedościgłą.
  • christoph napisal(a):
    qiz napisal(a):
    Mania napisal(a):
    Zauważyłam, że na pogrzebie Urbana nie było jego żony. Ciekawe0.
    Zabawne, że Kwas wziął na siebie rolę pierwszego zapiewajły. A jeszcze kilkanaście lat temu tak grzecznie lizał buty Amerykanom...
    Postaci pokroju Urbana można spotkać też w USA

Generalnie rzecz biorąc w próbie wielkości 330 000 000 można znaleźć każdego rodzaju specimeny, prawo małych liczb von Bortkiewicza nas tego uczy. Z całą pewnością nie ma jednak postaci typu Urbacha z pozycją Urbacha. Amerykanie nie mają skłonności do programowego nihilizmu, oni przeginają raczej w drugą stronę zapalając się do spraw, które na to nie zasługują.
  • Na początku popozdrawiają swoje zaprzyjaźnione kluby a później ...

• Jeszcze jeden! Jeszcze jeden!
  • Jeden to za mało, jeden to za mało!
  • edytowano October 2022
    Cudne. =)) =)) =))
  • edytowano October 2023

"Nie żyje Małgorzata Daniszewska. Właścicielka tygodnika "Nie" miała 68 lat. Zmarła dokładnie rok po śmierci męża."

"Informację tę przekazał Waldemar Kuchanny, redaktor naczelny tygodnika "Nie". "W pierwszą rocznicę śmierci Jerzego Urbana zmarła Gosia Daniszewska, żona Urbana, właścicielka i wydawczyni tygodnika "NIE"."

Taka miła niespodzianka, już nie posmrodzi.

• edytowano October 2023

Nadal trwa medialne pompowanie zewłoku Urbacha jako cynicznego zdrajcy i deprawatora, który jednak zakończył żywot w dostatku i luksusie. To zapewne rzeczywisty idol wszystkich ZiSowców.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.