@ms.wygnaniec powiedział(a):
Natomiast Czaskowski ma kolejną detonację na pokładzie:
Warszawski ratusz refinansował koszty studiów na Collegium Humanum 42. pracownikom urzędu. Informacje tej treści ujawnił Urząd Miasta odpowiadając na postawione w tej sprawie pytania.
Źródło.
Rozumiem nerwowość 'pomocników' prezydenta Warszawy
Że Sejm uchwalił ustawę incydentalną, o ważności wyborów prezydenta w 2025 decydować będą najstarsi stażem sędziowie Sądu Najwyższego, wszystkich mianował Jaruzelski.
@Przemko powiedział(a):
Że Sejm uchwalił ustawę incydentalną, o ważności wyborów prezydenta w 2025 decydować będą najstarsi stażem sędziowie Sądu Najwyższego, wszystkich mianował Jaruzelski.
No wiesz, wybory i ich wynik to zbyt poważna sprawa aby jacyś przypadkowi sędziowie o tym decydowali. Teraz przynajmniej wiadomo którzy sędziowie będą w tej konkretnej sprawie orzekać, taki walczący trójpodział władzy jak jest obecnie rozumiany.
Mentzen miał być najbardziej radykalnym kandydatem, który ma to pewne trzecie miejsce. To jego elektorat miał być kluczowy przy rozstrzygnięciu drugiej tury. Scenariusz się posypał. Pojawił się Stanowski, który może odebrać część wyborców Mentzenowi - mówi Interii prof. UW, dr hab. Przemysław Sadura. Ekspert ocenia również m.in. działania Rafała Trzaskowskiego i Karola Nawrockiego oraz wskazuje największy błąd w tej kampanii.
Znaczy się profesor, niezależny ekspert itp..
Ładnie opluskwia Nawrockiego, charcha na Stanowskiego, chwali Trzaskowskiego... nu szkoda, że się zdekonspirował:
Krzysztof Stanowski jest w stanie namieszać w tym kampanijnym kotle?
Jest w stanie namieszać. Pytaliśmy w badaniach dla Krytyki Politycznej, ile osób zgłosowałoby na Stanowskiego w drugiej turze. 20-30 procent wyraża taką chęć. Stanowski to przecież zwykły polityczny cynik i kuglarz. A może namieszać i powtórzyć efekt Kukiza.
Współpracownik Krytyki Politycznej w kategorii niezależnego eksperta :D:D
(..) Kukiz w drugiej turze przerzucił swoje poparcie na kandydata PiS. Gdyby teraz się powtórzyła ta sytuacja to byłoby to bardzo niepokojące, bo głosy oddane na Stanowskiego w drugiej turze mogą przejść na Nawrockiego. Mogą to być głosy ludzi, którzy normalnie by na wybory nie poszli, bo nikt inny by ich nie zmobilizował.
Całość wywiadu
Całkiem sporo smaczków w tle.
To pokazuje, że Stanowski wywołał panikę, elektorat Konfy jest antypisowski, więc se może być, a przegrana Czaskoskiego może spowodować przedterminowe wybory parlamentarne.
A na pozór łagodny politolog o inicjałach jak Norma Jean, na łamach ogólnopolskiej prasy, grozi Stano, że jeśli ten będzie zbyt mocno atakować Rafalalę podczas kompanii, zamkną mu biznes a może i jego samego zlikwidują. Taką to mamy demokrację.
Komentarz
Może nie dożyć wolności.
Zgodnie z teorią MS-a to się PSL odwija PO i wzajemnie.
To niesamowity gatunek, tak w ogóle.
Kochani ulitujcie się nad blondynką i wyjaśnijcie mi co oznacza dla wyborów prezydenckich dzisiejsze głosowanie w Sejmie.
Nic, jeśli PAD tę ustawę zawetuje.
Dokładnie, a w tle pokazówka, że my tu remkem wyciomgamy a ten wredny Duda wetuje i jątrzy!
No wiesz, wybory i ich wynik to zbyt poważna sprawa aby jacyś przypadkowi sędziowie o tym decydowali. Teraz przynajmniej wiadomo którzy sędziowie będą w tej konkretnej sprawie orzekać, taki walczący trójpodział władzy jak jest obecnie rozumiany.
A jak nie zawetuje?
będzie ja można pewnie do Trybunału Konstytucyjnego zaskarżyć. Ale lepiej, żeby zawetował.
Strasznie mnie rozbawiło:
Znaczy się profesor, niezależny ekspert itp..
Ładnie opluskwia Nawrockiego, charcha na Stanowskiego, chwali Trzaskowskiego... nu szkoda, że się zdekonspirował:
Współpracownik Krytyki Politycznej w kategorii niezależnego eksperta :D:D
Całość wywiadu
Całkiem sporo smaczków w tle.
To pokazuje, że Stanowski wywołał panikę, elektorat Konfy jest antypisowski, więc se może być, a przegrana Czaskoskiego może spowodować przedterminowe wybory parlamentarne.
Ale Niemcen jest cały czas na trzecim. Rafalala wciąż na 1. NowRocky na 2. Na 4. ea. Stano i Hujownia, dalej Grisza i potem już plankton.
Nie możet być! Griszka wyżej planktonu???
Nadplankton
Zooplankton żywiący się fitoplanktonem
Jak przeglądam internety, to widzę że Griszka ma calkiem sporo fanów.
Wg kursów na dziś pierwsza tura:
Rafalala 35% głosiów
NowRocky 30,5%
Niemcen 13,5%
Hujownia 5,5%
Stano 6%
Grisza 3,5%
Czerwona 3,2%
Eskimo 1,9%
A na pozór łagodny politolog o inicjałach jak Norma Jean, na łamach ogólnopolskiej prasy, grozi Stano, że jeśli ten będzie zbyt mocno atakować Rafalalę podczas kompanii, zamkną mu biznes a może i jego samego zlikwidują. Taką to mamy demokrację.
Tymczasem leberaly popierają Czaska https://youtube.com/shorts/b2DSjjsEV-U?si=CovuZbjeIgnDl65H
E myślałem, że Czasika popierajo
Rusko-chiński śmieć.
https://www.grzegorzbraun.pl/2019/04/29/na-fort-trump-odpowiedzia-fort-xi/
No właśnie, zawsze znajdą się tacy co chętnie aktualizują "listę Żydów"
Bo to bardzo hałaśliwa i pasjonarna grupa i tym braki w liczności nadrabiają. Natomiast gdy przychodzi do wyborczego liczenia się ...
To raz.
A jakaś linka, bo mnie zagadka pokonała?
Migal.
https://x.com/K_Stanowski/status/1884587593691488328
To nie ja pisałem tylko trep.
Poprawiłem, bo mnie kopipejst pokonał jak jakąś Elizę
Można już zbierać klepiaki na wieniec dla Stanowskiego. A taki ładny był, hamerykański. Szkoda!
Czyli że co ?
Stanowski wchodzi do sejmu!